For mange er Dénia synonymt med sol, sjø og flotte strender, og det er ikke helt uten grunn. Besøker man denne perlen på den spanske østkysten oppdager man hurtig hvorfor nettopp denne byen er blant de mest populære blant nordmenn i Spania, men til tross for stadig økende turisme, er det ingenting som gjør at Denia på noen måte virker hverken overbefolket eller overutviklet.

Det særdeles gode klimaet og den gode beliggenheten i forhold til flyplassene i både Alicante og Valencia gjør at Denia er et hyppig brukt feriested, og da det i tillegg finnes en rekke ting man kan se og gjøre der, bidrar det bare ytterligere til økende besøk.

Mange ankommer også Denia på vei til andre feriesteder som for eksempel Ibiza og Mallorca, da det går flere regulære fergeruter til og fra disse øyene fra Denia. Man kan også kombinere et opphold i Denia med et besøk på en av de nevnte øyene, enten av kortere eller lengre varighet og dagsturer er svært populært. Blant den yngre garde er en populær aktivitet å ta fergen ut til Ibiza, hvor man setter til livs en bedre middag før man fester hele natten og så tar fergen hjem akkurat i tid til frokost på hotellet.

Strender i Denia

Selvfølgelig kommer man ikke utenom de flotte strendene i Denia, og de finnes i alle tenkelige variasjoner og fasonger. Alt fra små intime viker til store brede sandstrender, noen bortgjemte og vanskelige å finne, og noen lett tilgjengelige. De fleste av strendene som ligger i direkte forbindelse med selve byen har alle de fasiliteter en strand i Spania skal ha, og flere av dem tilbyr forskjellige vannsportsaktiviteter som kanopadling, dykking, fisking og paragliding etter båt. Mye moro for hele familien, med andre ord.

Noen av strendene vi kan anbefale i Denia er Les Rotes-B, Les Deveses og El chiringuito-stranden. Les Rotes-B ligger cirka 3 kilometer øst for sentrum av Denia. Det er fullt mulig å gå fra sentrum til Les Rotes-B, eventuelt kan du benytte en leiebil.

Her er 5 andre strender på Costa Blanca du bør vurdere å besøke

Aktiviteter i Denia

Inne i selve byen er det rikelige handlemuligheter og flere spennende museer man kan besøke. Og for ikke å glemme det imponerende slottet som troner høyt oppe over byen. Slottet er lett å finne, da det finnes skilter nesten over hele byen merket med «castillo». Turen opp til slottet bør for øvrig tas om tidlig morgen, før det blir alt for varmt i området. Husk for all del drikke.

Ellers er naturparken Macizo del Montgo noe som bør oppleves under et ferieopphold i Denia. Ta deg en rolig spasertur i det vakre landskapet, og opplev eldre bygninger i stein som fortsatt står der. Den spanske naturen du opplever i Macizo del Montgo overgår trolig det meste av aktiviteter du er vant til. Det er også mulig å bli med på båtturer på havet, da er man ofte nødt til å snakke med noen av de lokale. Ta gjerne med deg en ordbok, for engelskkunnskapene er ikke alltid så gode blant spanjolene.

Restauranter i Denia

Et besøk i en by som Denia kan ikke gjennomføres uten minst et par restaurantbesøk for å smake på det autentiske spanske gastronomiske kjøkken. Spesielt tapas er populært, men vil man smake dem slik spanjolene selv foretrekker dem, skal man også gå dit spanjolene selv går. Forhør deg gjerne med innbyggerne selv om hvilke restauranter de foretrekker, eller hold øynene oppe i de små bakgatene og se etter forsamlinger bestående av spanjoler. En god tommelfingerregel er at jo nærmere turistområdene en restaurant ligger, jo mer påvirket av dette er den. Både menyen og prisen vil da være tilpasset dette.

Noen restauranter vi kan anbefale i Denia er:

  • Las Bairetas Denia (Nydelig mat med god service. Restauranten ligger ikke så langt unna skolen San Juan Colegio)
  • El Bravo (El Bravo har internasjonale retter, god service og smakfull mat. Restauranten ligger ved havnen i Denia)
  • Republic (Denne restauranten ligger også ved marinaen. Internasjonalt kjøkken, nydelig mat og flott utsikt)

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nydelig solnedgang i Denia
Nydelig solnedgang i Denia

Hotell i Denia

Det finnes en rekke overnattingsmuligheter i Denia, men de aller fleste vil nok foretrekke hotell. Det er også muligheter til å leie leilighet i Denia gjennom for eksempel Booking.com.

Hotellprisene i Denia er en del lavere enn for eksempel Alicante, men prisene varierer etter når på året du ferierer her, og hvor lang tid i forveien du bestiller.

Noen hoteller med god standard, og overkommelige priser som vi kan anbefale i Denia:

  • Denia Marriott La Sella Golf Resort & Spa
  • Palau Verd Hotel
  • Hotel Les Rotes
Forfatter

Skriv en kommentar