Costa Blanca som betyr den hvite kyst har så mange vakre strender at man ikke kan telle de på to hender en gang. Fra strendene i Alicante, til Benidorm og Albir finner man utsøkte strender med en renhet du neppe har sett maken til før. Vi har plukket ut 5 strender du bør besøke på Costa Blanca, selv om det er langt flere du egentlig burde legge en tur innom.

Costa Blanca har over 200 kilometer med strender, så det er ikke rart at kanskje noen av Spanias vakreste strender ligger nettopp på Costa Blanca. Strendene ligger ved Middelhavet, og det er derfor en behagelig badetemperatur store deler av året, bortsett fra noen få måneder om vinteren. Fellesnevneren for alle strendene på Costa Blanca er at de ligger i Alicante-provinsen.

Playa del Postiguet

En av de mest kjente strendene på Costa Blanca heter Playa del Postiguet og ligger i Alicante by. Badevannet ved Postiguet-stranden i Alicante har fått blått flagg, noe som innebærer at det er rent vann. Postiguet-stranden ligger sentralt til i Alicante, og er bare en kort gåtur fra de sentrale delene av byen. Stranden som er avbildet under ligger like nedenfor borgen Castillo de Santa Barbara, og er hovedstranden i Alicante.

Stranden egner seg også godt for en gå eller joggetur, og du finner mange restauranter i nærheten av den. Etter en varm dag i solen er det lite som slår noe kaldt og drikke og en spansk matbit.

 

Alicante Postiguet stranden

 

 

Playa del Albir

Albir er et populært feriemål for nordmenn sammen med Alfaz del Pi. Stranden i Albir er nydelig og er en av de koseligste strendene på Costa Blanca. I sommermånedene kan det bli mye folk på Playa del Albir, men det er noe man må regne med på de fleste av strendene på Costa Blanca om sommeren. Det kan forekomme litt bølger her, men dette er noe man må ta hensyn til før man velger å bade.

Playa del Albir er en fantastisk vakker strand, som ikke ligger så langt unna nordmenns favorittsted; Alfaz del Pi.
Playa del Albir er en fantastisk vakker strand, som ikke ligger så langt unna nordmenns favorittsted; Alfaz del Pi.

Playa de San Juan

En annen strand vi kan anbefale på Costa Blanca er Playa de San Juan som i likhet med Postiguet-stranden ligger i Alicante. Med et skinnende rent vann er det et enkelt valg å hoppe i havet her. Playa de San Juan er over 5 kilometer lang, og egner seg godt for barnefamilier med nærheten til restauranter.

Playa Poniente

Benidorm er et av de feriestedene som ble tidlig utbygd på Costa Blanca. Byen kan skilte med den vakre stranden Playa Poniente som ligger nydelig til. Vannet her er krystallklart, og egner seg godt for bading. Denne stranden ligger vest i Benidorm.

Stranden Playa de Levante i Benidorm
Stranden Playa Poniente i Benidorm

 

Playa de La Fossa

Calpe er et feriested som mange engelskmenn reiser til, men er ikke like populært blant nordmenn. Dette har nok mest med hva vi er vant med, for det er ingen grunn til at man ikke skal reise på ferie til Calpe. Playa de La Fossa er en nydelig strand i Calpe, og er nesten grunn nok i seg selv til å reise hit. Har man leiebil mens man er på ferie i Calpe, så er det rikelig med parkeringsplasser til stranden. Det er mulig å bli med på utflukter med båtene som ligger på havnen her, like ved stranden.

Forfatter

4 Kommentarer

  1. Pingback: Feriehus eller ferieleilighet i Spania | Spaniareise.com - Din guide til ferie i Spania

  2. Per Jakobsen Svar

    Nylig kommet hjem fra ei uke på Costa Blanca. Det skal gjentas! Besøkte to av disse strendene; Postiguet og Playa Poniente. Fantastiske strender begge to, men selvfølgelig en del forskjell på byene Benidorm og Alicante. Benidorm på sin side med svært så mange høye bygninger. Blir noe helt annet i Alicante med mer normale bygninger. Kan ikke annet enn å glede meg til neste reise som blir juni 2015. Reiser nedover fra Gardermoen, og fikk en god pris på både hotell og flyreise. Bestiller hotell gjennom Hotels.com ettersom det gir god pris. Juni kan rett og slett ikke komme fort nok! Anbefaler leiebil dersom man blir der en stund, mange flotte strender, landsbyer og byer å besøke på Costa Blanca.

  3. dere glemte å ta med playa de levante.. den er flott den også.. er der hvert år jeg..

Skriv en kommentar