Mallorca har blitt kåret til en av verdens beste øyer, og vi i Spaniareise.com skal ta en titt på hvorfor denne øya rangerer så høyt blant turister og feriereisende. Mallorca har av Tripadvisor blitt kåret til den andre beste øya i Europa og den sjette beste øya på hele kloden. Vi tar en nærmere titt på hvorfor Mallorca er så populær. 

Finn aktiviteter på Mallorca hos GetYourGuide her

Strender

En av årsakene til at Mallorca er så populært av feriereisende og turister er at det er mange strender av høy kvalitet på Mallorca. Her finner man ulike bukter man kan slappe av i, og man kan faktisk finne en del bukter og strender hvor det ikke er alt for mye folk, selv på sommeren. Mallorca er kjent for sitt krystallklare vann og hvite sandstrender.

Alcudia

Bildet ovenfor viser stranden i Alcudia. Byen er forøvrig et populært reisemål for mange norske barnefamilier, som ønsker en avslappende ferie med en langgrunn strand.

Cala Millor er et feriested helt øst på Mallorca, og her har du kort vei til strandliv, shopping, restauranter og turstier. Et godt egnet feriested for deg som ønsker en rolig og avslappende ferie med muligheter til å oppleve naturen Mallorca har å by på, men også kort avstand til strender og liv på kvelden. Cala Millor kan ikke sammenlignes med hovedstaden Palma, men har likevel en del kvaliteter som gjør at nordmenn og europeere hvert år legger reisen hit.

Cala Millor Mallorca

Ønsker du å leie bil når du er på Mallorca? Les mer her.

Naturen

Det er ikke til å stikke under en stol at Mallorca har mer enn bare strender. Fantastisk naturlandskap preger øya, og det er store muligheter for de som ønsker å oppleve hva Mallorca sin natur har å by på. Serra de Tramuntana er en fjellkjede som danner den nordlige «ryggraden» til Mallorca. Det er ikke uten grunn at denne fjellkjeden har kommet inn på UNESCO sin verdensarvliste.

Mallorca har også flere naturreservat som man bør oppleve om man ikke bare ønsker å ligge på stranda. S’Albufereta naturreservat er flott for den som ønsker å titte på fugler, og ligger nordvest på Mallorca. Dette er et naturreservat med over 300 ulike plantearter og et unikt område for ulike fugltyper som styltesnipe og gulerle.

Les også: 6 Familievennlig hoteller på Mallorca

Gamlebyer

Mallorca har flere gamlebyer rundt om på øya som kan være verdt å få med seg. Alcudia kan for eksempel trekkes fram som en by som har tatt vare på sin «gamleby», og befinner du deg i den delen på øya, så kan det absolutt være verdt å stikke en tur innom dette flotte området.

Hovedstaden Palma har også en gamleby, og skal man besøke denne byen bør man absolutt få med seg katedralen som ligger ned mot havet. Catedral la Seu heter katedralen, og den ble startet bygd på 1200-tallet. Katedralen er åpen på dagtid, og det er fullt mulig å stikke en tur innom i åpningstidene. På sommeren er vanligvis åpningstiden mellom 10.00 til 18.00 på hverdager.

Catedral la Seu

Litteratur, kunst og musikk

Mallorca har i lang tid vært brukt som en inspirasjonskilde for musikere, kunstnere og forfattere. Den dag i dag reiser fortsatt mange til Mallorca for å få mer inspirasjon til sine kunstverk, musikkstykke eller siste bok. Robert Graves bodde på Mallorca i mange år, og hentet nok mye inspirasjon til sine bøker fra nettopp denne øya. Graves er gravlagt i Deia, en by nordvest på Mallorca.

Agatha Christie er en annen forfatter som tilbrakte tid på Mallorca, og skrev i tillegg en novelle om hennes opphold på den baleariske øya. Den polske pianisten og komponisten Frédéric Chopin tilbrakte vinteren 1938-1939 i byen Valldemosa sammen med den franske forfatteren George Sand.

Ønsker man en litt annen ferie – Magaluf

Det er ikke alle som reiser til Mallorca for å slappe av på stranden og nyte kvelden med en god middag før man finner senga tidlig på kveld og gjør seg klar for neste dag. Mange nordmenn, svensker og briter reiser til Mallorca for å oppleve en annen side av øya. På kvelden og langt inn i de sene nattetimer (ofte til neste morgen) starter musikken opp i Magaluf. Partybyen Magaluf har ikke vært like populær blant alle som bør på øya, og man har prøvd å begrense bråk og støy. Hvert år strømmer likevel tusenvis av feriereisende ungdom til Magaluf for å feste og ha det gøy.

Det er ikke kun Mallorca festglade ungdommer reiser til. Partyferie på den spanske øya Ibiza har vært populært i lang tid, og hvert år reiser mange festglade nordmenn, tyskere, briter, svensker og dansker hit.

Forfatter

1 Kommenter

 1. Bodil søreng honstad Svar

  Mallorca er min favoritt øy, og har vært dær mange ganger.
  Med små barn, store barn, med mannen og mamma… øya passer for alle.
  Den har utrolig mye å by på, og flott med leiebil rundt øya.
  God mat og gode viner….Puerto de pollensa har gode viner og vært min favoritt de siste gangene
  med fin havn og koselig gammel by….reiser nok mange gang tilbake og anbefaler øya og Palma😁😁

Skriv en kommentar