Det er ingen hemmelighet at mange reiser til Ibiza utelukkende for å feste, og slik har det vært siden turismen for alvor inntok øya tidlig på 1980-tallet. Siden den gang har millioner av feststemte mennesker strømmet til Ibiza, og ingenting tyder på de har tenkt å gi seg med det første.

La det være sagt, Ibiza som øy er todelt. Det er strendene i og omkring Ibiza by, hvor de fleste festene holdes, og det er resten av øya. Resten av øya er preget av helt alminnelig familieturisme, så hvis man som forelder blir spurt av sine håpefulle om de kan få lov til å reise til Ibiza på egenhånd, er det rikelig med muligheter til å bli med, men likevel holde en viss avstand fra festlighetene.

Blant de mest populære partystrendene på Ibiza finner man Playa d’en Bossa, som er en flere kilometer lang strand like syd for Ibiza by. Stranden er omkranset av hoteller, barer og diskoteker, og er definitivt ikke et sted man reiser for å slappe av.

Her er det full fart døgnet rundt, og folk er relativt hemningsløse både hva påkledning og inntak av alkohol angår. Dog er humøret høyt hos de aller fleste og det er sjelden det oppstår problemer det store folketallet tatt i betraktning.

Et annet kjent partysted på Ibiza er San Antonio på den andre siden av øya, og også her er det strender omkranset av diskoteker som pumper ut fengende rytmer akkompagnert av turistenes latter.

Med så høy partyfaktor som det er på Ibiza finnes det selvfølgelig også et svært høyt antall barer og diskoteker, blant annet Privilege Ibiza, en nattklubb med plass til ikke mindre enn 10.000 gjester samtidig. Der ut over finnes det også mange mindre puber og barer, og restauranter med både tradisjonell spansk mat og internasjonale retter på menyen.

Å komme seg rundt på Ibiza er generelt svært enkelt, og det går busser på kryss og tvers av øya stort sett hele døgnet. Å komme seg til Ibiza kan derimot være noe mer utfordrende, men de aller fleste ankommer øya via den lokale lufthavnen. Vær imidlertid oppmerksom på at det er ingen charterfly som lander her, så man må fly om det spanske fastlandet og videre med innenriksfly derfra.

Sesongen på Ibiza varer normalt fra mai til september, og det er i sistnevnte måned festene har tradisjon for virkelig å ta av. Da stenger nemlig de aller fleste stedene ned for vinteren, og betjeningen skal, som seg hør og bør på Ibiza, slå ut håret.

Nydelig bilde av Ibiza by.
Nydelig bilde av Ibiza by.
Forfatter

1 Kommenter

Skriv en kommentar