Mallorca er en av de beste øyene du kan reise til, og det er ikke uten grunn at øya ble kåret til en av verdens beste øyer i 2016. Det er massevis å gjøre på Mallorca, og du kommer helt garantert ikke til å kjede deg om du besøker denne skjønne ferieøya. Planlegger du en feriereise med familien, så er Mallorca et godt egnet feriested, med langgrunne strender og familievennlige hoteller og restauranter.

Finn aktiviteter på Mallorca hos GetYourGuide her

I vår guide vil vi gå i gjennom 30 ting du kan gjøre på Mallorca, enten du er der på en lang eller kort ferietur. Noen av aktivitetene krever bil, mens andre kan du bruke buss eller gå til fots. Vi sørger for at tipsene om hva du kan gjøre på Mallorca er tilpasset alle og enhver. På denne listen over hva du kan gjøre på Mallorca skal vi komme innpå severdigheter du kan besøke, mat du kan spise, fotturer og spennende ting du kan gjøre på Mallorca.

Det er mye å se og oppleve utenom de tradisjonelle feriestedene på Mallorca, og vi vil i denne artikkelen komme med noen gode tips til hva du kan gjøre utenom turistfellene.

Har du noen gode tips til hva man kan gjøre på Mallorca? Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet.

1. Lei en bil

Det er kanskje ikke så overraskende at vi anbefaler å leie bil når du besøker Mallorca. Det er den enkleste måten å ta seg rundt, og du slipper å være avhengig av buss og taxi. Skulle du tatt taxi rundt på alle stedene vi anbefaler i denne artikkelen ville pengeboken din ha krympet betraktelig før du hadde kommet deg tilbake til Norge.

Busstilbudet er ikke å verst på Mallorca, så det er mulig å reise rundt med buss om du heller foretrekker det. På den annen side gir leiebil deg en utrolig stor frihet.

2. Havgrotteutflukt i Cova des Coloms

Cova des Coloms er noen fantastiske grotter du kan svømme inn i. Ta med deg vennene dine og hopp i det. Utflukten varer cirka 5 timer, og selve svømmeturen er på cirka 300 meter pluss et dykk under sjøen. Du må reise til Cala Romantica, nær Manacor for å ta del i havgrotteutflukten. Prisen for utflukten ligger på cirka 600 kroner om du bestiller på nett. Ikke den rimeligste utflukten på Mallorca, men så er dette en opplevelse for livet også!

3. Nyt litt strandtid ved Cala Vella

Cala Vella er en de bedre strendene på Mallorca. Få av deg på føttene, ta med deg en håndduk og nyt strandlivet på Cala Vella. Dette er en av de mest populære strendene på Mallorca, med sitt turkise vann. Stranden ligger i en lun bukt, så her kan du grille deg godt i solsteken!

4. Bruk noen dager i Palma

Palma er hovedstaden på Mallorca og må oppleves når du besøker øya. Her kan du fint bruke flere dager på å utforske byen. Skal du få en liten feeling på atmosfæren og livet i Palma, så kan det være greit å være her minst 3 netter. Vi i Spaniareise.com anbefaler deg å bo på hotell midt i sentrum, så er det enkelt å ta seg rundt, og kort vei til restauranter og andre aktiviteter.

Du må ikke gå glipp av den fantastiske katedralen La Seu når du besøker Palma. Navnet på spansk er Catedral de Santa María de Palma de Mallorca.

La Seu, katedralen i Palma på Mallorca
Katedralen La Seu i Palma

5. Besøk Santa Catalina i Palma

Santa Catalina er ett av våre favorittområder i Palma. Det som en gang var en fiskerlandsby, er nå mer kjent for det enorme innendørsmarkedet Mercat de Santa Catalina. Dette er det eldste matmarkedet som eksisterer i Palma. Det er mange restauranter å velge i Santa Catalina og maten er generelt veldig bra i området.

Vindmølle i Santa Catalina, Palma, Mallorca
Koselige Santa Catalina i Palma på Mallorca

6. Ta toget til Soller

Dette er en reise som fortjener å bli nevnt. Hopp på et smalsporet tog fra hovedstaden Palma de Mallorca som tar deg til Soller. Toget går gjennom fjellkjeden Serra de Tramuntana, og det har toget gjort helt siden 1912. De gammeldagse togvognene gjør opplevelsen litt «vintage», og det føles ut som du blir tatt med tilbake i tid.

Her er hjemmesiden til toget, hvor du kan se togtider og priser

Port de Soller på Mallorca
Fantastiske Port de Soller

7. Nyt kunsten på Can Prunera-museet

I Soller må du huske å besøke Can Prunera-museet. Det ligger i et restaurert herskapshus bygget i jugendstil. Her kan du se både modernistisk og samtidskunst. I Can Prunera-museet vises kunstverk fra kjente kunstnere som Paul Klee, Joan Miro og Fernand Leger.

8. Se Es Pontas

Rundt om på Mallorca har vind og vær skåret ut en rekke fine fjellformasjoner. Es Pontas er et slikt kunstverk i naturen. Es Pontas finner du på den sørøstlige delen av øya, nært Cala Santanyi.

9. Gå fra Soller til Fornalutx

Vi nordmenn elsker gåturer, så hvorfor ikke ta en gåtur fra Soller til Fornalutx? Dette er en gåtur på rundt 7,5 kilometer. Fornalutx kalles ikke uten grunn «Spanias vakreste by». Gåturen er svært vakker og kan anbefales på det sterkeste!

Fornalutx landsby beliggende nord på Mallorca
Å gå fra Fornalutx til Soller er en fantastisk opplevelse. Bildet er fra Fornalutx.

10. Seil til øya Cabrera

Cabrera er en flott øy som du kan seile til fra den sørlige kysten av Mallorca. Her unnslipper du folkemengdene som du opplever på Mallorca. Cabrera er en ubebodd holme, som tilhører Cabrera Archipelago nasjonalpark. Cabrera ligger cirka 10 kilometer utenfor Mallorca, så det er ikke den lengste seilturen. Her kan du blant annet utforske et ødelagt festningstårn, en marinekirkegård og et fyr som går under navnet Cape Punta de Anciola.

Øyen Cabrera med fyrtårn utenfor Mallorca, Spania
Cabrera er en vakker øy beliggende utenfor Mallorca. Her med et fyrtårn i bakgrunnen.

11. Besøk Joan Miro-museet

Joan Miro var en surrealistisk kunstner som giftet seg med Pilar Juncosa fra Mallorca tilbake i 1929. År senere slo Joan Miro og Pilar Juncosa seg ned på Mallorca. Joan Miro-museet har vært etablert i en årrekke og ligger på en høyde med utsikt over hav og hager. Museet huser mer enn 6000 kunstverk av Joan Miro.

Det er et ganske imponerende museum, for det kan faktisk se ut som at Joan Miro har satt fra seg kunstverkene og er straks tilbake. Det er en fornøyelse å besøke Joan Miro-museet i Palma på Mallorca. 

Joan Miro-museet er åpent alle dager fra tirsdag-søndag, altså uten mandag.

12. Besøk Deia på nordkysten

Deia er et sted som er på UNESCO sin verdensarvliste. Den lille landsbyen klamrer seg til fjellsiden, og er utrolig bratt. Det er et imponerende syn å se denne landsbyen og den har mange fine byggverk. Flere kunstnere og poeter har bodd i Deia, blant de mest kjente er Robert Graves som bodde her de siste 50 årene av sitt liv. Prisene for å kjøpe bolig i Deia er veldig høye, men det stopper selvfølgelig ikke kjente kunstnere og poeter fra å bosette seg her.

Deia er en sjarmerende by og det å vandre gatelangs er en opplevelse i seg selv. Deia er et must see når du besøker Mallorca!

Neonrosa bougainvillea kan du finne overalt da de vokser fritt. Denne blomsten er vakker å se på og passer godt inn i omgivelsene i Deia. Det florerer av kunstnerstudioer i Deia, så er du glad i kunst er Deia et perfekt reisemål. Vi må heller ikke glemme den fantastiske utsikten over Middelhavet fra Deia.

Kjendiser har tilbrakt tid i Deia før, blant annet Beyonce og Kate Moss. Kanskje møter du på noen kjente ansikter her?

Deia, steinlandsby på Mallorca, Spania
Deia er en fin landsby med mange bygninger i stein. Ikke uten grunn at byen er på UNESCO sin verdensarvliste.

13. Ta en svømmetur på Cala Deia-stranden

Cala Deia er etter vårt syn en av de beste strendene på Mallorca. Er du først i Deia, så er det ingenting i veien for å ta turen til Cala Deia-stranden. Det er rullesteiner på stranden, så vær obs på dette dersom du ikke er tilhenger av dette. Vannet på Cala Deia-stranden er krystallklart, og her kan du spise fersk fisk på restaurant ikke så langt fra stranden. Hva er vel ikke bedre enn det når du er på en Mallorca-ferie?

Stranden ligger bortenfor selve Deia og du må gå i et eseltråkk gjennom en skog med furutrær for å komme deg til Cala Deia.

14. Ta det rolig i Cala Figuera

Cala Figuera er en typisk fiskerlandsby med en sjarm som byr på avslapning. Hvitmalte hus finner du over hele denne koselige lille landsbyen ved navn Cala Figuera. Besøker du byen tidlig på morgenen, så kan du være heldig å få se fiskerne komme i land med dagens fangst. Litt senere på dagen kan du se de reparere garnene sine på kaien.

Sjømaten du får servert i Cala Figuera er helt fersk, det skulle kanskje bare mangle? Hva er vel ikke bedre enn å stikke innom Cala Figuera for en lunsj basert på fisk?

Havnen i Cala Figuera, Mallorca, Spania
Den vakre byen Cala Figuera

15. Besøk Valldemossa og Frédéric Chopins kjærlighetsrede

Et annet sted blant de beste å besøke på Mallorca er Valldemossa. Synet du får i Valldemossa er som du ser på et bilde, rett og slett fantastisk. Landsbyen ligger høyt oppe i Tramuntana-fjellene. Det er ikke mer en cirka 20 minutter å kjøre fra Palma de Mallorca opp til Valldemossa.

Den polske komponisten Frédéric Chopin tilbrakte en vinter med sin kjærlighet, den franske forfatteren Georg Sand. Det er nok det Valldemossa er mest kjent for. De bodde på et slott som har blitt omgjort til et kloster, nemlig Royal Charterhouse Valldemossa.

Nå i dag kan du utforske området som Frédéric Chopin og Georg Sand bodde på. Bygningen er spektakulær, men vi må heller ikke glemme den fantastiske utsikten du får utover omkringliggende fjellkjedene.

Vi anbefaler coca de potatas, et berømt bakverk som er fra Valldemossa. Dette er en søt bolle laget av poteter, sukker og smult.

16. Besøk Bellver-borgen

Bellver-borgen ligger i utkanten av Palma de Mallorca, og ble bygget i en gotisk stil helt tilbake til 1300-tallet. Bygget var ment å kjente som en kongelig residens, men få kongelige skal ha bodd i slottet. På 1700-tallet skal slottet ha blitt brukt som militærfengsel.

Det unike med Bellver-slottet er at det er bygget sirkulært i formen. Ett av få slott i Europa som er bygget på denne måten. Du kan nyte en spektakulær utsikt over byen fra slottet.

17. Gå til Capdepera-fyrtårnet

Befinner du deg i havnebyen Cala Ratjada på den nordøstlige kysten av Mallorca, så er det bare en 30-minutters spasertur gjennom furuskog til Capdepera-fyrtårnet. Langs gåturen ligger det mange vakre villaer som du kan beskue.

Fyret ligger høyt oppe, og her har du en fantastisk havutsikt. På de beste dagene kan du se øya Menorca! Dette er en opplevelse du sent vil glemme.

18. Bo på en finca

En finca er oversatt til norsk er et område land eller landbruk og med en liten villa eller et hus i nærheten. På Mallorca er det mange gårdseiendommer som er gjort om til overnattingssteder, akkurat slik som i Norge. Er du heldig kan du nyte økologisk og landlig frokost på en av fincaene du leier deg.

Vi anbefaler deg sterkt å overnatte på en finca før du reiser fra Mallorca. Du får en helt annen type opphold enn om du bor på et vanlig hotell.

19. Besøk gamlebyen i Pollensa

Pollenca eller Pollensa som det også staves er en naturskjønn by på den nordlige kysten av Mallorca. En populær aktivitet når du besøker Pollensa er å bestige de 365 trappetrinnene fra gamlebyen i Pollensa opp til kapellet fra 1700-tallet. Det er en fantastisk utsikt når du kommer opp til kirken!

Husk også å bruke litt tid på utforske Pollensas brosteinsgater. Det er mang en mulighet for å ta seg en tur innom butikker og restauranter her.

Vakre Pollensa nord-øst på Mallorca

20. Slapp av på Es Trenc-stranden

Es Trenc er den mest kjente stranden på Mallorca, og det er ikke så vanskelig å skjønne hvorfor. Her er det massevis av gyllen sand og ikke minst glitrende turkis hav. Får du vibber til det karibiske hav? Det gjør nemlig vi også! Det er gresskledde sanddyner langs stranden, noe som gir deg følelsen av å være ute i naturlig habitat.

Fasilitetene langs stranden er vakre og ikke påtrengende. Pakk gjerne et håndkle, solkrem samt mat og drikke, så kan du nyte en dag på Es Trenc-stranden. En av de beste strendene på Mallorca!

21. Svøm med haier på Palma Aquarium

Ser du etter en morsom familiedag? Da er en tur innom Palma Aquarium noe for deg. Her kan du møte på over 8000 skapninger fra havets dyp. Høydepunktet når du besøker Palma Aquarium er «Big Blue Shark Tank». Ja, her kan du til og med dykke sammen med haier hvis du tør! Det er nok å ta seg til inne på akvariet, for eksempel å se djevelrokker.

22. Utforsk Mondrago naturpark

Skogkledde raviner, sanddyner, våtmarker og nydelige sandstrender. Det er noe av hva Mondrago naturpark har å tilby. På spansk går naturparken under navnet Parc Natural de Mondrago. For naturelskere er Mondrago naturpark et av de beste stedene du kan dra på Mallorca.

Vi anbefaler deg å utforske turstiene, sole deg og svømme på en av strendene. Hovedstranden heter Playa de S’Amarador. Fugleliv er det mye av i naturparken, så det bør du legge av litt tid til om du interesserer deg for fugletitting.

Mondrago naturpark ligger på sørvestkysten av Mallorca. Naturparken ligger i nærheten av den lille byen Santanyi. Det er kun mulig å komme seg hit med bil, og ikke buss.

23. Vinsmaking på Mallorca

Er du glad i vin, så kan vi anbefale deg å dra på vinsmaking når du besøker Barcelona. Mallorca produserer flere gode viner, noe som ikke er overraskende med tanke på klimaet på øya. Øya er hjemsted for mer enn 70 vingårder.

Bodega Ribas er den eldste vingården på Mallorca og ble etablert allerede i 1711. Denne vingården ligger i landsbyen Consell. Vi anbefaler deg å ta en omvisning på denne historiske vingården. Sittende på en nydelig gårdsplass får du smake på noen av de gode vinene til Bodega Ribas sammen med tapas. Mmmm!

24. Slapp av på Formentor-stranden

Strender er en stor del av det å besøke Mallorca for de aller fleste, og er du på en rundreise på Mallorca kommer du ikke utenom Formentor-stranden. Dette er en vakker strand som ligger helt nordøst på Mallorca ved Kapp Formentor.

Stranden består av en slank halvmåne med gyllen sand. Rett og slett herlig. Det er en innbydende atmosfære på Formentor-stranden. Nyt utsikten mot Cap de Formentor som er det spanske navnet, som er en odde som ikke ligger så veldig langt fra Formentor-stranden. Flyt rundt i vannet og nyt ferien på Mallorca!

Formentor-stranden med blått flagg, Mallorca
Formentor-stranden på Mallorca har blått flagg

25. Dra på delfinsafari med en katamaran

Ønsker du å dra på delfinsafari? Da er Mallorca et godt egnet sted til dette. Utreisesteder er for eksempel Alcudia, Port de Pollenca, Santa Ponsa og Peguera. Det er også mulig å bestille opplukking på hotellet eller leiligheten der du bor.

Sørg for at du har med deg kamera, så får du fanget noen fine øyeblikk.

 26. Utforsk Cala Millor

Cala Millor ligger på østkysten av Mallorca og er kjent for sine lange sandstrender og blått hav. Det er ren idyll å besøke Cala Millor. Det er mye å ta seg til med i Cala Millor bortsett fra bading. Massasje, tur med firehjuling og selvfølgelig nyte naturen er noe av hva du kan gjøre i Cala Millor.

Cala Millor på Mallorca
Den koslige landsbyen Cala Millor på østsiden av Mallorca

27. Den stille landsbyen Petra

Petra er en rolig og behagelig landsby beliggende 43 kilometer fra Palma de Mallorca. Et av de største synene du kan se i Petra er klosteret der Junípero Serra gikk på skole. Du finner også et museum her i Petra som går under navnet Casa Museu de Fra Juniper Serra. Dette museet illustrerer arbeidet til Friar Junípero Serra, som ble født i Petra.

Andre interessante monumenter i Petra er Iglesia de San Pedro, en gotisk kirke med en fasade som ligner på en festning. Santuario de Nostra Senyora de Bonany, er en nybarokk som du må få med deg når du besøker Petra!

Kunstverk på Petra, Mallorca
Statue i Petra på Mallorca

28. Besøk Artá og få med deg historiske byggverk

Artá er en av de eldste byene på Mallorca, og ligger øst på øya, litt nord for Cala Millor. Her kan du blant annet se bronsealderruinene Ses Païsses. Ruinene stammer fra talayotkulturen som eksisterte på Mallorca tilbake i jernalderen.

Marked arrangeres på tirsdager i Artá, og du kan da få kjøpt deg noe å ha med deg hjem tilbake til Norge.

Ellers er det flere byggverk som er verdt å se i Artá. Den kanskje mest kjente er kirken Agio Theodoras.

29. Fjellklatring

Mallorca har i lang tid vært en fin destinasjon for fjellklatring og sportsklatring. Fjellklatringen du kan ta del i på Mallorca er utrolig, og du finner noe for enhver smak.

Her er de 3 viktigste klatreområdene på Mallorca:

  1. Sørvest på Mallorca. Her finner du klipper rundt Palma og Valldemosa som er lett tilgjengelig. To av Mallorcas mest kjente fjellknauser finner du her. Rundt Valldemosa finner du Sa Gubia, S’estret og Fraguel, som alle har fine klatreruter med varierende vanskelighetsgrad. Vest for Palma finner du Puig de Garrafa som har flere bra klatreruter.
  2. Nord-Mallorca er mye roligere enn den sørlige delen av øya hvor de viktigste turistområdene er. Mellom Soller og Inca ligger de høyeste fjellene på Mallorca. Her er det flere fjellknauser som er mulig å bestige. Caimari er den største fjellknausen i området og egner seg godt for fjellklatring. Caimari byr på 4 ulike variasjoner i terrenget, så det er nok å ta seg til med her.
  3. Øst-Mallorca. Klatreområdene på østsiden av Mallorca er i verdensklasse, og her kan du møte på proffer. Porto Cristo er et godt egnet område for fjellklatring. Porto Cristo kan også gå under navnet Cova del Diablo. Mange av klatrerutene på østsiden av Mallorca er tilknyttet havet, så du kan nyte en fantastisk utsikt. Av andre klatresteder kan vi nevne Cala Barques og Cala Serena. Sistnevnte sted ligger ikke så langt fra landsbyen Cala d’Or.

30. Sykle på Mallorca

Syklister er godt kjent med Mallorca som destinasjon, og det er en av de meste populære stedene i verden du kan reise for å sykle. Noe av grunnen til dette er at Mallorca har mer enn 300 soldager i året. Veiene på Mallorca er godt egnet for sykling, og de er svært jevne. Det finnes mer enn 2500 individuelle sykkelruter på Mallorca, så du har nok å velge i.

Syklist på Mallorca sykler Sa Calobra
Syklist som sykler Sa Calobra på Mallorca. Dette er en bratt stigning på 7 kilometer som egner seg godt for sykling.

Sykkelsporten har blitt elsket og berømt på Mallorca, så her finner du hoteller som har nesten bare syklister boende der. Om du har lyst til å prøve sykling, så er Mallorca et svært bra sted å prøve ut denne fantastiske sporten på!

Forfatter

Skriv en kommentar