Fakta om Spania

Spania er et land som er godt kjent for sin vidstrakte kyst, og solfylte somre. Landet ligger på den Iberiske halvøy i Sør-Europa. Spania er medlem av den Europeiske Unionen, og har slitt økonomisk etter at finanskrisen slo til. Det bor omtrent 46 millioner i Spania, etter tall fra 2010. Det høyeste fjellet i Spania er Teide (vulkan), som ligger på «ferieøya» Tenerife.

Synes du fakta er kjedelig? Les heller denne artikkelen om Fuerteventura.

Balearene og Kanariøyene

Spania ligger vest i Europa og omfatter mer enn bare fastlandet. Kanariøyene som ligger utenfor Afrika og Balearene som ligger i Middelhavet. Kanariøyene består av øyene Gran Canaria, Tenerife, La Palma, La Gomera, El Hierro, Fuerteventura og Lanzarote. I tillegg finnes det noen mindre ubebodde øyer. Balearene består i hovedsak av Menorca, Mallorca, Cabrera, Formentera og Ibiza. Balearene er et populært feriemål om sommeren i Spania, mens Kanariøyene er populært året rundt på grunn av den jevne temperaturen hele året.

Geografi og språk

Når det gjelder geografien i Spania, så er landområdet på over 500 000 kvadratkilometer, og grenser mot Andorra, Frankrike, Portugal og Gibraltar. På fastlandet i Spania er det to store fjellkjeder; Sierra Nevada i Andalucia-regionen og Pyreneene i Nord-Spania som grenser mot Frankrike. Toppene i Pyreneene er over 3000 meter høye, og denne fjellkjeden strekker seg fra Biscayabukten til Cap de Creus.

Kystlinjen i Spania er på over 2500 kilometer, og det er hva mange nordmenn trakter etter på jakt etter sol og strender. Costa Blanca er for eksempel et svært populært ferieområde for nordmenn, og spesielt Alicante.

Spania har en litt annen inndeling enn hva vi er vant med fra Norge. Landet er delt inn i 17 autonome regioner, som igjen er delt inn i 50 provinser. De ulike provinsene er inndelt i ulike kommuner.

Ferie i Spania

Skal du dra på en feriereise til Spania er det mange muligheter. Du kan dra til noen av Kanariøyene, som for eksempel Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote eller La Gomera. Du har selvfølgelig også muligheten til å ta en storbyferie i Madrid eller Barcelona.

3 kommentarer

 1. Hei
  Jeg lander på flyplassen i Alicante ca.kl 16.00 og skal videre til Benidorm. Er det busser som kjører fra flyplassen og stopper inne i Benidorm sentrum?

 2. Hei,
  Vi er to voksne og to barn (14 og 12 år).
  Vi ønsker en ferietur til Spania/ ved kysten for avslapning/ bading/ vann-aktiviteter og storby. For eksempel 1 uke på sted med strand rett ved, basseng, vi ønsker muligheten til å prøve eg. surfing/ SUP-board/ kitesurfing/ evt. andre aktiviteter utenfor vann (kulturelt el annet/ finnes jo mange steder) + et par dager i by/ Madrid el evt annet (men helst Madrid).

  Vi har lurt på Nerja – eller annet fint sted. dvs. ca. 10 dager til sammen.
  Er det noe(n) sted(er) dere kan anbefale spesielt??

  Vi ønsker ikke at det skal bli altfor dyrt, men ønsker noe bra.

  Jeg har reist mye rundt i Spania/ bodd i Madrid 5 år (1984-89), bla. vært i Nerja men for mange år siden/ før det ble veldig populært – er det evt. andre steder på kysten/ bedre å dra 1 uke eg. til Ibiza/ annen av Balearene og kombinere med et par dager i Madrid eg- på slutten?

  Vi tenker å reise i juli i år – rundt 8.-17./18. juli 2017 :).

  Hva vil/ kan dere anbefale? :)..

  Håper å høre fra dere så snart som mulig!! :):):-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *