Teguise – Den historiske hovedstaden på Lanzarote

Teguise var lenge hovedstaden på Lanzarote, faktisk helt fram til 1852 da Arrecife overtok. Teguise er en stor kommune på øya, og et av de mest populære feriestedene i kommunen går under navnet Costa Teguise. Det bor i overkant av 20 000 i Teguise. Den kjente maleren, designeren og arkitekten César Manrique kommer herfra.

Teguise er både en landsby og en kommune. Landsbyen er hovedstad i kommunen Teguise. I landsbyen Teguise er det et marked hver søndag som har blitt populært blant turister som reiser til øya.

Utenfor Teguise ligger det en rekke øyer. Motaña Clara, Roque del Oeste, Roque del Este, Alegranza og Graciosa ligger alle utenfor Teguise.

Costa Teguise – et populært feriemål

Costa Teguise sin Playa de las Cucharas strand
Stranden Playa de las Cucharas i Costa Teguise på Tenerife.

Costa Teguise er et reisemål norske turoperatører har hatt på kartet i en årrekke. Byen ligger på østsiden av Lanzarote, ikke langt fra hovedstaden og bare ett kvarters kjøring fra flyplassen med bil. For familier som besøker Lanzarote, så er Costa Teguise definitivt et av de mest foretrukne reisemålene. Aktiviteter man kan drive med strekker seg fra golf til vannaktiviteter og badeland. Med andre ord perfekt for de som reiser med barn til Spania.  

I Costa Teguise finner man flere strender både sandstrender og grusstrender. En flott sandstrand som ligger her heter Playa de las Cucharas. Denne stranden er cirka 600 meter lang, og er en flott strand du kan benytte deg av når du er på ferie på Lanzarote. Her kan man leie både solseng og parasoll og virkelig nyte ferien. Det ligger flere kafeer/restauranter i nærheten av stranden som man kan benytte seg av.

Reiser du med barn til Lanzarote, så kan et tur innom øyas eneste akvarium være en av aktivitetene dere gjør på ferien. For en komplett ferie, så anbefaler vi ofte leiebil på turen. Les mer om leiebil i Spania her.

Skal du benytte deg av taxi fra flyplassen til Costa Teguise, så må du regne med å betale cirka 20 euro. Prisnivået på Lanzarote er langt lavere enn hva man er vant til i Norge, men turismen har selvfølgelig gjort at prisene har blitt noe høyere.

Timanfaya nasjonalpark

timanfaya-nasjonalpark
Timanfaya nasjonalapark på Tenerife.

I 1974 ble Timanfaya nasjonalpark opprettet. Dette er et vulkansk område som absolutt bør besøkes når du er på ferie på Lanzarote. Nasjonalparken ligger vest på øya, og har en størrelse på litt over 50 kvadratkilometer. Nasjonalparken er dannet av vulkansk slagg og aske. Siste utbrudd fra Timanfaya-vulkanen var i 1824. Fjellet Timanfaya og området rundt ble dannet mellom årene 1730 og 1736, av et utbrudd som startet 1. september 1730.

10 meter under bakken i Timanfaya nasjonalpark skal det være rundt 600 varmegrader.

Når du besøker Timanfaya nasjonalpark, så kan du avlegge en tur innom vulkanen Hilarios Islet. På toppen av denne vulkanen ligger det en restaurant.

Shopping i Arrecife

Arrecife har en rekke butikker og egner seg godt for en shoppingtur. Her finner du en rekke designbutikker, men også frittstående butikker. I Arrecife finner man også kjøpesentre, og en dag kan gå fort om man legger turen innom disse. Det er over 250 butikker i Arrecife, så her har man virkelig noe å bruke tiden på om man har interesse for shopping.

Leier du bil, så kan du reise til Arrecife for en dagstur fylt med shopping. Det er ikke mer enn cirka 8 kilometer fra Costa Teguise til Arrecife.

Promenaden i Arrecife
Promenaden i Arrecife

Se også

Busskollisjon med flere biler involvert på Lanzarote

En buss har kollidert med med flere biler i kommunen Teguise på Lanzarote, hvor bare …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *