Kanariøyene er en gruppe øyer som ligger like utenfor Afrikas vestkyst. Dette gjør at øyene rent geografisk burde høre til Afrika, men av kulturelle og politiske årsaker hører de faktisk til Europa, nærmere bestemt Spania.

Man regner Kanariøyene som sju større øyer; Lanzarote, La Palma, La Gomera, Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura og El Hierro. I tillegg til disse finnes det en mengde mindre øyer i farvannet rundt. Kanariøyene har autonomt selvstyre.

Øygruppen har vært et yndet reisemål siden de første charterturistene fløy dit allerede i januar 1955, og siden 1956 har det vært regelmessige flyvninger utført av flere flyselskaper og reisearrangører. Fly er fortsatt den vanligste måten å komme til og fra øyene på, men det er også mulig å komme dit med båt. På samme måte er fly det mest foretrukne transportmiddelet øyene i mellom, men også her finnes det mengder av små fergeruter man kan benytte seg av. Man behøver ikke noen form for visum for å reise til Kanariøyene, men man skal ha et gyldig pass, og selv om Kanariøyene ligger nærmere Afrika enn Europa er det ikke nødvendig med noen form for vaksiner heller.

Alle øyene har sine særegenheter og kvaliteter, men det er den største av dem, Tenerife, som «har alt». På sydsiden av øya finnes store flotte strender, et rikholdig natteliv og mengder av hoteller, mens den nordlige halvdel har frodige skogområder, fjell og daler. Det er også på Tenerife Spanias høyeste fjell ligger, Pico de Teide, med sine 3718 meters høyde. Fra 2000 meters høyde og opp ligner terrenget et månelandskap, og er helt ulikt noe annet man ser på Kanariøyene.

Puerto de La Cruz kan være en by som passer bra hvis du reiser til Tenerife for sol. Les mer om Puerto de La Cruz her.

Fuerteventura er en øy hvor sand, sol, hav og fjell dominerer. Denne øya er for deg som elsker sol og bading! Det er ikke så mange fastboende på denne øya, cirka 80. 000, men Fuerteventura er den nest største av Kanariøyene målt i areal. På Fuerteventura anbefaler vi deg å oppleve de fantastisk vakre strendene, de stiller i sin egen klasse.

Gran Canaria og Lanzarote er de mest turistifiserte øyene, og passer ypperlig for dem som bare vil på ferie hvor de får det meste servert. Det var også på disse øyene de første turistene ankom til, og det er disse som er mest utbygd. I Puerto Rico som hører til Gran Canaria kryr det av nordmenn, i tillegg til nabobyen Arguineguin. Det er også mange fastboende nordmenn i disse 2 små byene. De fleste av de fastboende nordmennene er pensjonister, men man finner folk i alle aldre.

Les mer om hva man kan gjøre på Gran Canaria her

Ønsker man å feriere noe mer i fred for andre turister er El Hierro et godt valg, da denne øya av en eller annen grunn ikke er like utbygget eller trafikkert som de øvrige Kanariøyene. El Hierro har imidlertid de samme forholdene som de andre øyene, bare i mindre målestokk.

Liker man fjellturer og vandreferier kan La Gomera være et alternativ. På denne øya finnes det ingen badestrender av betydning, men til gjengjeld et vell av naturopplevelser. Øya har spøkefullt fått kjælenavnet «Fattigmanns-Nepal», og høylandet er preget av laubærtreskoger og bratte fjellsider. De fleste som bor på La Gomera er bosatt i hovedstaden San Sebastian, som du kan se et bilde av under her:

La Gomera

 

Forfatter

Skriv en kommentar