Teguise var lenge hovedstaden på Lanzarote, faktisk helt fram til 1852 da Arrecife overtok. Teguise er en stor kommune på øya, og et av de mest populære feriestedene i kommunen går under navnet Costa Teguise. Det bor i overkant av 20 000 i Teguise. Den kjente maleren, designeren og arkitekten César Manrique kommer herfra.

Teguise er både en landsby og en kommune. Landsbyen er hovedstad i kommunen Teguise. I landsbyen Teguise er det et marked hver søndag som har blitt populært blant turister som reiser til øya.

Utenfor Teguise ligger det en rekke øyer. Motaña Clara, Roque del Oeste, Roque del Este, Alegranza og Graciosa ligger alle utenfor Teguise.

Costa Teguise – et populært feriemål

Costa Teguise sin Playa de las Cucharas strand
Stranden Playa de las Cucharas i Costa Teguise på Lanzarote

Costa Teguise er et reisemål norske turoperatører har hatt på kartet i en årrekke. Byen ligger på østsiden av Lanzarote, ikke langt fra hovedstaden og bare ett kvarters kjøring fra flyplassen med bil. For familier som besøker Lanzarote, så er Costa Teguise definitivt et av de mest foretrukne reisemålene. Aktiviteter man kan drive med strekker seg fra golf til vannaktiviteter og badeland. Med andre ord perfekt for de som reiser med barn til Spania.  

I Costa Teguise finner man flere strender både sandstrender og grusstrender. En flott sandstrand som ligger her heter Playa de las Cucharas. Denne stranden er cirka 600 meter lang, og er en flott strand du kan benytte deg av når du er på ferie på Lanzarote. Her kan man leie både solseng og parasoll og virkelig nyte ferien. Det ligger flere kafeer/restauranter i nærheten av stranden som man kan benytte seg av.

Bildet viser oversikt over Costa Teguise, feriestedet på Lanzarote som tilhører Kanariøyene

Reiser du med barn til Lanzarote, så kan et tur innom øyas eneste akvarium være en av aktivitetene dere gjør på ferien. For en komplett ferie, så anbefaler vi ofte leiebil på turen. Les mer om leiebil i Spania her.

Skal du benytte deg av taxi fra flyplassen til Costa Teguise, så må du regne med å betale cirka 20 euro. Prisnivået på Lanzarote er langt lavere enn hva man er vant til i Norge, men turismen har selvfølgelig gjort at prisene har blitt noe høyere.

Hva kan man gjøre i Costa Teguise?

Som resten av Lanzarote, så er temperaturene på Costa Teguise milde gjennom vintrene, og du kan finne temperaturer rundt 20 grader, ja selv om vinteren! Costa Teguise er en av de tre store feriestedene på Lanzarote, sammen med Puerto del Carmen og Playa Blanca. Costa Teguise er det minst skjermede av de tre feriestedene, så du kan oppleve vind her.

Nyt strendene i Costa Teguise

Ja, det er ikke overraskende at denne kommer med på listen over hva du kan gjøre i Costa Teguise? Lanzarote er viden kjent for sine vakre strender og Costa Teguise kommer heller ikke utenom. Det er totalt 5 strender i Costa Teguise, hvor Playa Bastian og Playa de las Cucharas er de mest populære. Playa Bastian er utmerket for barnefamiler, mens Playa de Las Cucharas foretrekkes av surfere og vannsportselskere.

Lanzarote Akvarium

Costa Teguise er hjem til det eneste akvariet på Lanzarote. Det er fint sted å besøke enten du er på kjærestetur, reiser alene, eller er sammen med familie. Det er spesielt tilrettelagt for barn, så du kan fint bruke 1-2 timer til å bevege deg rundt her og se på en rekke ulike dyr og fiskeslag.

Her kan du sjekke ut nettstedet til Lanzarote Akvarium, så ser du blant annet oppdaterte åpningstider

Timanfaya nasjonalpark

timanfaya-nasjonalpark
Timanfaya nasjonalapark på Lanzarote.

I 1974 ble Timanfaya nasjonalpark opprettet. Dette er et vulkansk område som absolutt bør besøkes når du er på ferie på Lanzarote. Nasjonalparken ligger vest på øya, og har en størrelse på litt over 50 kvadratkilometer. Nasjonalparken er dannet av vulkansk slagg og aske. Siste utbrudd fra Timanfaya-vulkanen var i 1824. Fjellet Timanfaya og området rundt ble dannet mellom årene 1730 og 1736, av et utbrudd som startet 1. september 1730.

10 meter under bakken i Timanfaya nasjonalpark skal det være rundt 600 varmegrader.

Når du besøker Timanfaya nasjonalpark, så anbefaler vi å legge en tur innom vulkanen Hilarios Islet. På toppen av denne vulkanen ligger det nemlig en restaurant. Nyt maten, og husk tips om du er fornøyd!

Besøk kaktus-hagen

Vegetasjon finnes det lite av på Lanzarote, så hvorfor ikke legge turen innom kaktus-hagen? Her kan du rusle rundt for å observere flere hundre ulike kaktus-typer. Her har du også en nydelig sjøutsikt, så nyt turen!

Besøk utsiktspunktet Mirador del Río

Mirador del Río er et spektakulært utkikkspunkt som du ikke vil gå glipp av! Her har du utsikt mot vulkanøya La Graciosa.

Utsikt over vulkanøya La Graciosa fra utkikktspunktet Mirador del Río
Fantastisk utsikt over La Graciosa, Lanzarote

Shopping i Arrecife

Arrecife har en rekke butikker og egner seg godt for en shoppingtur. Her finner du en rekke designbutikker, men også frittstående butikker. I Arrecife finner man også kjøpesentre, og en dag kan gå fort om man legger turen innom disse. Det er over 250 butikker i Arrecife, så her har man virkelig noe å bruke tiden på om man har interesse for shopping.

Leier du bil, så kan du reise til Arrecife for en dagstur fylt med shopping. Det er ikke mer enn cirka 8 kilometer fra Costa Teguise til Arrecife.

Promenaden i Arrecife
Promenaden i Arrecife
Forfatter

Skriv en kommentar