10 alternative ting å gjøre på Tenerife

Spør du en som kjenner Tenerife hva de beste tingene å gjøre på øya er, så er det ikke umulig at du får et svar som inneholder Teide, steinformasjonene i Garachico, dra til Masca, besøke Los Gigantes og ta en tur til Siam-parken. Det er ingenting feil med dette, og mange vil nok kalle dette et «must» når man ferierer på denne Kanariøya.

Les også: De 10 beste strendene på Tenerife

Problemet er bare at alle vet om disse tingene å gjøre på Tenerife. Finner du en artikkel om ting å gjøre på Tenerife, så kan jeg nesten garantere at flere av disse tingene er på listen. Populariteten til disse aktivitetene gjør at folk strømmer til. Ja, det kan til og med oppstå køer dersom du besøker disse turistattraksjonene.

Hvis du er en person som vil unngå de store folkemengdene, men samtidig oppleve noen fantastiske attraksjoner på Tenerife, så bør du lese videre på vår liste over alternative ting å gjøre på Tenerife.

Klatre på vulkansk fjell

Glem taubanen eller å komme deg opp til Spanias høyeste fjell Teide. Hvorfor ikke heller ta en dag med klatring på fjellet Alto de Guajara. Fjellet er ikke like høyt som Teide, men utsikten er uten tvil mye bedre. Du får ikke utsikt over bare krateret, men også over Teide. Du slipper også de store folkemengdene som er på Teide.

Besøke en gjemt dal 

Unngå de store folkemengdene i Masca, og fortsett heller videre til en av de mindre kjente dalene i Macizo de Teno. Palmar-dalen er for eksempel en dal hvor svært få turister setter sine føtter under et besøk på Tenerife. Absolutt verdt et besøk!

Bade i havbassengene

Havbassengene i Garachico er ganske kjent, men det er ikke nødvendig å presse seg ned i disse «bassengene» sammen med alle andre. Buenavista del Norte er en landsby nord på Tenerife hvor du finner en rekke klippebasseng eller havbasseng. Fordelen med disse havbassengene er at de ikke er overfylt med turister.

Klipper Tenerife

Se Los Gigantes-klippene

Acantilados de Los Gigantes er noen fantastiske klipper som ligger i Los Gigantes. Denne byen ligger på vestkysten av Tenerife, og klippene er faktisk så høye som 500 meter noen steder.

Opplev moderne arkitektur

Så og si alle har tatt bilde av auditoriumet i hovedstaden Santa Cruz, som er et moderne kunstverk. Men langt færre har et bilde av fyret Punta de Hidalgo. Fyret ligger nesten helt nord på øya.

Punta de Hidalgo

Besøk drage-treet

Ta en tur til Los Realejos hvor du finner et utvalg av dracana draco eller dragetrær. Dette er en ganske spesiell tresort som du ikke finner så mange andre steder. Men her på Tenerife finner du altså dette drage-treet.

Besøk den botaniske hage

Den berømte botaniske hage ligger i Puerto de La Cruz, men vil du besøke en som ikke er så kjent bør du ta turen til La Orotava. Bak rådhuset i La Orotava finner du en botanisk hage som er mindre enn den i Puerto de La Cruz, men som er gratis å utforske.

Gøy i vannet

Lago Martianez i Puerto de La Cruz er en kunstig lagune som lar deg bade og ha det gøy i vannet. Siam Park er veldig gøy, men Lago Martianez er noe annerledes og spennende.

Besøke pyramidene

Hvem hadde vel trodde at Tenerife hadde pyramider. Svaret på det er vel egentlig mer som tja. Pirámides de Güímar. Pyramidene i Guimar referer til seks rektangulære pyramide-formede strukturer i lavastein. Pyramidene ligger et godt stykke sør for hovedstaden Santa Cruz.

Drikk noe eksotisk 

Når du har vært på sightseeing er det ingenting som smaker bedre enn noe godt å drikke. Sangria er kjent i Spania, men det du bør bestille når du er på Tenerife er mojitos.

Se også

Reise til Tenerife

Tenerife er Spanias nest største øy, og den største av Kanariøyene. Det er litt i …

2 kommentarer

  1. Heyerdahl og Sivbåten er ok å se, ta en 5timers tur med katamaranen delfin fra Puerto colon.

  2. Kan absolutt anbefale folk å reise til Los Gigantes. Har vært her sammen med kona totalt 8 ganger, og vi blir aldri skuffet over Los Gigantes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *