Ferie i Tarragona

Tarragona er både en by og en provins på den spanske østkysten, rundt 50 kilometer syd for Barcelona. Byen er dessuten hovedstad i provinsen, hvor det bor i underkant av en million mennesker, et tall som mangedobles i turistsesongen.

Hele regionen har i en årrekke vært en foretrukket feriedestinasjon for blant annet turister fra England, Frankrike og Russland, og nå også fler og fler skandinaver. Felles for alle disse er at de kommer for det milde og behagelige klimaet der, og alle de morsomme og spennende tingene man kan se og gjøre under oppholdet.

Selve Tarragona by er en typisk spansk havneby med røtter helt tilbake til middelalderen, og den utmerker seg spesielt med de mange små torgene som forbindes med tilsvarende mange små og smale gater og smug. Hele byen er sjarmerende og hyggelig, og det er lett å forstå hvorfor mange turister kommer tilbake hit år etter år. Blant de travleste områdene finner man den store plassen rundt byens katedral, et mesterverk bygget i typisk gotisk stil.

Tarragona hører til Costa Dorada, som er en over 200 kilometer lang strekning på den spanske kysten i Catalonia.

Opprinnelig hadde romerne en by ved navn Tarraco på stedet, og både i og utenfor Tarragona finner man spor og rester etter bygninger fra denne tiden. Dessverre har senere generasjoner brukt stein fra disse anleggene til nybygg så mye har gått tapt, blant annet et stort amfiteater som skal ha ligget nede ved kysten.

I dag er byen oppført på UNESCOs liste over verdensarvsteder og ruinene blir godt ivaretatt og vedlikeholdt.

Å komme til Tarragona er svært enkelt, og den nærmeste lufthavnen ligger bare noen få kilometer unna, i nabobyen Reus. Mange kommer også via Barcelona, som ligger knapt 100 kilometer derfra, eller med egen bil i forbindelse med opphold andre steder i Spania.

Det som trekker mange turister til Tarragona by er de vakre strendene som byen har å by på. Costa Dorada som Tarragona ligger under, betyr noe sånt som gylne strender. Det er derfor ikke utenkelig at du kommer til å bruke en del tid på stranden dersom du besøker Tarragona.

I tillegg til selve Tarragona by finner man flere populære feriedestinasjoner langs kysten hvorav Salou, som ligger noen kilometer syd for Tarragona, kanskje er den som er best kjent blant de nordiske turistene. Salou har en svært flott strandpromenade beliggende langs noen av regionens beste strender, fulle av restauranter og alle de fasilitetene man kan forvente seg.

Enda litt lenger syd finner man byen Cambrils, hvis sentrum er spesielt tilrettelagt for strandturisme. Det er forholdsvis kort vei til nesten alt i byen, og den byr på en lang rekke barer og restauranter. Dessuten ligger en av Costa Doradas beste lystbåthavner i byen og det tilbys et vell av forskjellige vannsportsaktiviteter for både store og små.

En annen ferieby langs kysten er den noe roligere Miami Platja, som ofte velges av blant annet småbarnsfamilier nettopp på grunn av sine lange sandstrender med krystallklart rolig vann.

Det er også i denne regionen Europas største fornøyelsespark, Port Aventura, ligger, så forholdene ligger godt til rette for en underholdende og innholdsrik ferie på den spanske østkysten.

Foto: Feran Loret Rettighetene tilhører fotografen, Creative Common.
Foto: Feran Loret
Rettighetene tilhører fotografen, Creative Common.

Beveger du deg litt utenfor Tarragona by, kommer du til en lite landsby som heter Tamarit. Stedet er mest kjent for slottet Castillo Tamarit, og hit reiser mange når de skal gifte seg. Ser du på bildet ovenfor, så skjønner du nok hvorfor mange velger å gifte seg i dette fantastiske slottet. Det er fullt mulig å besøke både slottet og stranden i Tamarit, enten du skal gifte deg eller ikke. Skal du ta buss fra Tarragona by, så må du finne en buss som går i østlig retning, gjerne mot Vilanova.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *