Om du av en eller annen grunn ønsker en litt mer sparsommelig ferie i Barcelona, så er det faktisk mulig å få til. Barcelona er en av de største byene i Spania, men likevel er det mulig å feriere her på lavt budsjett. Les vår komplette reiseguide til Barcelona her!

Finn aktiviteter i Barcelona og bestill hos GetYourGuide her

Det er ikke uten grunn at Barcelona finner veien til mang en reiserute. Her har du et matfat som kan imponere den beste kokk, vakre strender, en unik historisk arkitektur, og glem heller ikke nattelivet her som kan nå store høyder sett i europeisk sammenheng. Denne guiden vil gi deg mer informasjon om hvordan du kan reise til Barcelona på lavt budsjett, og hvordan du kan utnytte tiden du er i den katalanske hovedstaden best mulig.

Barcelona er i utgangspunktet ikke billig, men det er mulig å reise til Barcelona på lavt budsjett.

Les også: 10 ting å gjøre i Barcelona

Hvor mye bør du budsjettere med på en budsjettferie til Barcelona?

Barcelona er ikke den billigste byen du reiser til Europa, eller sagt med andre ord. Det kan bli dyrt dersom du ikke tar grep. Sammenlignet med mange andre europeiske byer er ikke Barcelona en dyr by, men det kommer selvfølgelig litt an på hva man legger opp til av forbruk i form av aktiviteter og restaurantbesøk.

Du bør budsjettere et sted mellom 40-90 euro per dag, og da lever du billig. Dette er et backpackerbudsjett, så ikke forvent allverden av bosteder på dette budsjettet. Du kan måtte regne med å bo på hostel, noe som ikke er uvanlig når man reiser på en budsjettferie til Barcelona.

Setter vi opp et lite regnestykke over forbruk, så kan du lande på noe sånt som dette:

 • Mat: 30 euro
 • Attraksjoner: 22-23 euro
 • Transport: 2,5 euro
 • Overnatting (hostel): 25 euro

Setter vi opp et enda smalere budsjett kan du lande på noe sånt som dette:

 • Mat: 15 euro
 • Attraksjoner: 8 euro (innebærer å gå rundt for å oppdage Barcelona selv)
 • Transport: 0 euro (utforsk byen til fots)
 • Overnatting (hostel): 20 euro. Dette er et billig hostel, så ikke forvent all verden til standard.

Det er altså mulig å leve billig i Barcelona og utforske byen til fots. Hvor lenge du velger å være i Barcelona bestemmer du selvfølgelig helt selv, men vi i Spaniareise.com anbefaler at du blir i byen en 4-5 dager, og kanskje enda litt lengre hvis du planlegger å dra på byen for å sjekke ut nattelivet.

Når er den beste tiden å besøke Barcelona?

Den mest populære tiden å besøke Barcelona på er ikke overraskende på sommeren. Du må forvente drøssevis av folk overalt og temperaturer rundt 30 grader. Det er igjen uansett fint å bevege seg ned på stranden når gradestokken kryper godt oppover 20-tallet og opp til 30 grader.

Vintrene er ganske milde i Barcelona, og du kan forvente temperaturer rundt 10-15 grader. I visse tilfeller litt kaldere. På vinteren befinner det seg færrest turister i Barcelona og da har du litt mer av byen for deg selv sammen med de fastboende.

Sent på våren er det også færre turister her i Barcelona og du kan oppleve behagelige temperaturer med fint vær. Tidlig på høsten kan du erfare litt det samme været som sent på våren, og en betydelig andel færre turister enn på sommeren. Skal du besøke Barcelona, så holder vi en knapp på gjøre det sent på våren eller tidlig på høsten.

Gode og dårlige ting med Barcelona

Barcelona er en fantastisk storby som har mye å by på, men likevel har byen noen dårlige trekk som kan være greit å vite om før du reiser hit.

Gode ting med Barcelona:

 • Du kan oppdage byen til fots. Selv om Barcelona er en storby, så kan du traske rundt her å oppdage vakker arkitektur, parker og gode spiseplasser.
 • Byen har en fantastisk arkitektur. Alt fra Gaudi-byggverkene til Gran Teatre del Liceu. Her finner du helt sikkert noe du kan sette øynene dine på.
 • Barcelona er et paradis for gastronomi-elskere. Du finner et stort mangfold restauranter som tilbyr gastronomiske matretter.
 • Barcelona er en drøm for sjokolade-elskere. Bon-bon og xurros er to lokale «sjokolade-retter» du bør prøve ut!
 • Barcelona har fantastiske strender!
 • Kaffe-elskere trives godt i Barcelona, og du finner en rekke kafeer du kan nyte alle slags kaffesorter.
 • Spanske viner og cavas kan du nyte i nesten hver en gate du besøker
 • Du finner gøyale karneval her
 • Gateknust er en del av bybildet, og mye av dette ser svært vakkert ut
 • Barcelona er som en drøm for deg som liker å sykle!

De ikke fullt så gode tingene med Barcelona:

 • Byen er overveldet med turister. Dette kan selvfølgelig være både positivt og negativt, men spesielt i sommermånedene kan det bli for mye folk, og spesielt rundt kjente turistattraksjoner.
 • Mange av aktivitetene er spredt rundt i byen, så du må enten gå langt, ta taxi eller bruke kollektivsystemet i Barcelona
 • Lommetyver og turistsvindlere finner du dessverre i Barcelona, så vær forsiktig! Her kan det faktisk lønne seg å finne tak i den gamle lommetaska, om du fortsatt skulle ha en liggende.

De beste områdene i Barcelona

Det er et stort spenn i de ulike nabolagene eller områder i Barcelona. Her finner du alt fra det gotiske kvartal til de mer kystliggende kvartalene med strender i nærheten. Barcelona er full av historie og kultur, så hvert nabolag har sitt særpreg. Vi vil her komme inn på noen av de mest populære kvartalene i Barcelona, slik at du kan sile ut hvor du har lyst til å dra når du besøker Barcelona på budsjett!

Det gotiske kvartalet

Barcelonas gotiske kvartal er det eldste området i Barcelona og hjertet av gamlebyen. Det er lett å finne fram til det gotiske kvarter. Området spenner over området fra La Rambla til Via Laietana. I det gotiske kvarter finner du en rekke gater som svinger seg rundt. Her er det gågater som er brosteinbelagt, og her finner du en rekke butikker og tapasrestauranter.

Det gotiske kvartal i Barcelona
Vakker arkitektur i det gotiske kvartal i Barcelona

La Rambla

La Rambla eller handlegaten i Barcelona er en pen trekantet promenade og virkelig et turistknutepunkt. . Las Ramblas byr på butikker, restauranter og kafeer i stort antall. Vær obs på at det kan være noe dyrere her enn i mange andre områder av Barcelona, fordi det er såpass mange turister her. Skal du reise på budsjett anbefaler vi å ta med niste under besøket til La Rambla, så sparer du noe av budsjettet ditt, for La Rambla kan fort bli dyrt.

La Rambla, handlegaten i Barcelona sett fra luften
Handlegaten La Rambla sett fra luften

Barceloneta

Barceloneta var en gang et fiskedistrikt i Barcelona, men nå har turistene inntatt området for fullt. Dette området ligger for øvrig i nærheten av Port Vell. I forhold til Las Ramblas ligger Barceloneta sørøst for handlegaten. Stranden ligger nærmest sentrum og går under navnet Platja de la Barceloneta. Stranden går fra det store området Placa de Catalunya til Port Vell, som er den gamle havnen i Barcelona.

El Born

Liker du deg i trange middelaldergater, så er El Born området for deg. El Born er et trendy og kunstnerisk område i Barcelona og her finner du en rekke tapasbarer, restauranter, stilige kafeer og ikke minst vintagebutikker.

Santa Caterina-markedet finner du i El Born, og ikke nok med det så ligger Santa Maria-kirken her. Absolutt verdt et besøk, både markedet og kirken!

Bildet viset marked i Barcelona
Fra marked i Barceclona

El Raval

El Raval er et unikt område som ligger i gamlebyen. Området kan sies å være det mest multikulturelle området i Barcelona. Dette området har tradisjonelt huset mennesker fra mange ulike kulturer, som for eksempel arabisk, filippinere og indere.

Dette området i Barcelona er populært blant hippe folk, og spesielt mange unge folk trives i El Raval. Her finner du en rekke bruktbutikker, forretninger, barer og restauranter. Åpningstidene er som regel svært bra i El Raval. Du finner et museum i El Raval som går under navnet MACBA, som er et kunstmuseum. Har du noen form for kunstinteresse, så anbefaler vi et besøk innom.

Statue i bydelen el Raval i Barcelona
Statue i bydelen el Raval i Barcelona

L’Eixample

L’Eixample er det største nabolaget/kvartalet i Barcelona, og her finner du mange arkitektoniske perler. Du kommer ikke utenom et besøk til La Sagrada Familia. Husk også å legge turen innom Casa Batllo som også er designet av Gaudi. Casa Milá bør også stå på to-do-list.

Eixample har en vanvittig størrelse, så du vil på din ferd rundt i nabolaget oppdage at de ulike kvartalene har sin egen sjarm og personlighet.

Grácia

Leter du etter et rolig og behagelig strøk, så har du kommet til riktig sted. Grácia beskrives ofte som en landsby i byen, og det kan vi si oss enig i. Grácia er rolig og avslappende, et deilig sted å nyte Barcelona-ferien på.

Port Vell

Port Vell (kan enkelt oversettes til «gamle havn») er en stor del av Barcelonas havn. Du finner Port Vell forbi Columbus-monumentet helt ved enden av Las Ramblas.

I havneområdet kan du betrakte fartøy fra dette århundret og fra det forrige århundret. En ganske unik opplevelse som tar deg med tilbake i tid. Det er et maritimt museum du kan besøke her, alternativt kan du ta deg en båttur. Å reise med båt ut fra Port Vell bestilles ved Columbus-monumentet.

Den beste Gaudi-arkitekturen i Barcelona

Noe av den mest spektakulære arkitekturen i Spania finner du i Barcelona, og om du skal være i Barcelona bare noen dager, så er Gaudi-byggverkene et must å se. Det som kanskje er mest imponerende er at det er en mann som står bak alle disse flotte byggverkene, nemlig Antoni Gaudí. Her er noen av Gaudís mest spektakulære byggverk:

La Sagrada Familia

Skal du være i Barcelona i bare noen dager, så MÅ du besøke La Sagrada Familia. Denne katolske kirken har vært under bygging siden 1882 og forventes å være ferdig i 2030. Det er imponerende at bygging av en kirke kan foregå over så lang tid, men så er ikke La Sagrada Familia hvilket som helst bygg heller.

Skal du inn i kirken, så bør du booke billettene på forhånd ettersom det ofte kan være utsolgt. Er det utsolgt kan man bestille en guidet tur, men om du reiser på budsjett, så anbefaler vi altså å bestille billetter på forhånd.

Bilde av Sagrada Familia i Barcelona
Bildet viser Sagrada Familia i Barcelona

Park Güell

Park Güell er en annen kjent merkevare i Barcelona, og det er rett og slett en park med utsikt over byen. En liten del av parken er gratis å besøke, men skal du se hele parken må du ut med rundt 100 kroner.

La Pedrera og Casa Battló

La Pedrera og Casa Battló er to andre byggverk fra Gaudi som du bør se når du reiser til Barcelona. Du kan såvidt gå inn i bygningene, men du kan like gjerne observere byggene fra gaten. Stilig arkitektur som er særegent for Antoni Gaudí. Skal du inn i Casa Battló, så må forvente å betale rundt 35 euro, så ikke noe for deg som reiser billig til Barcelona.

Beste strender i Barcelona

Barcelona har ingen naturlige strender, alle er bygd opp for at turister og fastbeboende skal kunne nyte deilig vær på stranda. Strendene ble for øvrig bygd opp for OL i 1992, og har siden den gang blitt brukt tusenvis av ganger av både fastbeboende og turister.

Barceloneta-stranden

Dette er den mest populære og beste stranden i Barcelona. Her finner du som på de fleste godt besøkte strender folk som lager sandskulpturer og ikke minst trommeslagere. Langs stranden finner du noen fine sjømatrestauranter som du kan besøke om du trenger påfyll i løpet av dagen.

Stranden Barceloneta i Barcelona under soloppgang
Barceloneta-stranden i Barcelona under soloppgang

Nova Icaria-stranden

Nova Icaria ligger ved Port Olímpic som tidligere var et fabrikkområde, men nå fylt med spisesteder og barer. Du finner også ett av Barcelonas casinoer ikke så langt unna Nova Icaria-stranden. Dette er en fin strand med en imponerende beliggenhet.

Platja de Bogatell

Bogatell-stranden er litt roligere enn mange andre strender i Barcelona. Stranden her er også noe renere enn de fleste strender som er godt besøkt i Barcelona. Det tar cirka 20 minutter å komme seg til denne stranden fra t-banestoppet som går under navnet Bogatell. Stranden blir regnet som en av de tryggeste i Barcelona, men pass på verdisakene uansett!

De beste gå – og sykkelturene (betalt og gratis)

Gå – og sykkelturer er en fin måte å utforske mer av det Barcelona har å by på. Du kan fint utforske Barcelona i dagevis med alle de turmulighetene som finnes her. Her er de beste gå – og sykkelturene i Barcelona:

 • Oppdag Gaudi (gratis med mindre du skal inn i noen av monumentene)
 • Utforsk El Raval (gratis)
 • Sykkeltur fra Free Walking Tours Barcelona (Pris: 22 euro)
 • Gå gjennom gamlebyen av Barcelona (gratis)
 • Utforsk det gotiske kvartal (gratis)

Mat og drikke i Barcelona

Hva bør man egentlig spise når man besøker Barcelona? Ja, det spørsmålet skal vi prøve å besvare så godt som mulig. Barcelona har et av de høyeste antallet restauranter og barer per innbygger i hele Europa. Det er ganske imponerende, men du bør likevel være litt obs, for ikke alle restauranter leverer opp til forventet standard.

I nærheten av turistattraksjoner er gjerne kvaliteten på restauranter dårligere enn om du besøker de litt mindre befolkede stedene. Prisene er også gjerne høyere nær turistattraksjonene.

Tapas og pintxos

Ikke overraskende nevner vi tapas og pintxos. Spania er kjent over hele verden for sine tapasretter og ikke minst det lokale tilbudet av pintxos. Sistnevnte rett serveres på små brødstykket og smaker himmelsk!

Skal du ha et billig måltid i Barcelona, så er taps og pintxos å anbefale. Prisene er ikke allverden, men du betaler selvfølgelig etter hvor mye du spiser. Du må gjerne hoppe fra tapas-bar til tapas-bar. Dette er en spansk tradisjon, og det er ganske vanlig å kjøpe en liten øl til.

Sjømat og paella

Sjømat er svært populært i Spania generelt og Barcelona er intet unntak. Paella er Spanias nasjonalrett og du får gjennom retten et innblikk i spansk mattradisjon. Vi anbefaler å sjekke ut anbefalinger på nettet før du bestemmer deg for hvilken sjømatrestaurant du skal besøke. Dette skyldes at det er ikke steder i Barcelona som serverer den sjømaten du fortjener.

Fritert torsk (Buñuelos de bacalao)

Hva smaker vel ikke bedre enn fritert torsk og poteter? Buñuelos de bacalao er en nydelig rett. Vi anbefaler å teste denne sjømatretten før du reiser hjem igjen til Norge!

Crema Catalana

Dette er en fantastisk dessert som du etter hvert finner på menyen over hele Spania. Det er opprinnelig en katalansk dessert, men har blitt spredd over hele Spania de senere år. Dette er en kremete vaniljesaus-dessert som er på manges lepper! Desserten smaker rett og slett himmelsk. Desserten tilberedes omtrent som den franske Créme Brulee med et karamellisert sukkerlag på toppen.

Varm sjokolade og churros

Churros er et spansk bakverk som serveres med varm sjokolade. Mange av stedene som selger churros har vært åpen i over 100 år. Spennende!

Spansk øl

Temperaturene kan bli veldig høye i Barcelona på sommeren, og hva er vel ikke bedre enn å ta seg en kald øl i varmen? Husk å bestille en caña, så slipper du at ølen blir varm. En caña er en liten øl. Drikker du fra et stort ølglass, så er du gjerne på et turiststed.

Cava

Cava blir hovedsakelig produsert i Katalonia, og du finner en rekke merker og sorter å velge mellom i Barcelona.

Hostel/vandrerhjem i Barcelona

Barcelona har mange vandrerhjem for deg som ønsker en billig ferie i Barcelona. Prisen varierer gjennom året og er betraktelig dyrere om sommeren enn i andre årstider. Ønsker du å lete etter vandrerhjem, så er Hostelworld en fin tjeneste. Det er som hotels.com bare for vandrerhjem.

Her er noen rimelige vandrerhjem i Barcelona som ikke knekker budsjettet ditt på ferie i Barcelona.

 • Mellow Hostel (4,3 km fra sentrum)
 • The Loft Hostel (1,2 km fra sentrum)
 • Bcnsporthostels (1,6 km fra sentrum)
 • The Hipstel Paseo de Gracia (0,8 km fra sentrum)

Les også: Anbefalte hoteller i Barcelona

Da er det bare å ønske god reise til Barcelona, og vi håper at budsjettet ditt holder hele ferien!

Ofte spurte spørsmål

Hvilke severdigheter i Barcelona kan man besøke gratis eller med rabatt?

Det finnes mange severdigheter i Barcelona som man kan besøke gratis eller med rabatt, spesielt hvis man planlegger på forhånd og bruker noen av de tilgjengelige rabattkortene. Noen eksempler er:

 • Sagrada Familia: Den berømte basilikaen designet av Antoni Gaudí er et must-see i Barcelona, men det koster 20 euro å komme inn. Hvis du bestiller billettene på nettet, kan du spare 2 euro, og hvis du har et Barcelona Card, kan du få 20% rabatt. Du kan også besøke Sagrada Familia gratis på visse dager og tider, som første søndag i måneden, 12. oktober og 6. desember.
 • Park Güell: En annen av Gaudís mesterverk, denne parken er full av fargerike mosaikker og fantastisk utsikt over byen. Det koster 10 euro å komme inn i den monumentale sonen, som er den mest populære delen av parken. Men du kan få 1 euro rabatt hvis du kjøper billettene på nettet, og 20% rabatt hvis du har et Barcelona Card. Du kan også besøke parken gratis før kl. 08:00 eller etter kl. 18:30, men vær oppmerksom på at det kan være veldig folksomt da,
 • Museer: Barcelona har mange interessante museer som dekker ulike temaer, som kunst, historie, vitenskap og sport. Mange av dem tilbyr gratis inngang på visse dager og tider, som første søndag i måneden, hver søndag etter kl. 15:00, eller på spesielle anledninger som La Mercè-festivalen i september. Noen av de mest populære museene som har gratis inngang er Picasso-museet, MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya), MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona) og CosmoCaixa (vitenskapsmuseet). Hvis du har et Barcelona Card, kan du også få rabatter på mange andre museer.

Hva er de beste stedene å spise autentisk katalansk mat uten å bruke for mye penger?

Katalansk mat er en blanding av middelhavs- og fjellretter, med mye bruk av ferske råvarer, som grønnsaker, frukt, fisk, kjøtt og ost. Noen av de typiske katalanske rettene er pa amb tomàquet (brød med tomat), escalivada (grillet grønnsakssalat), esqueixada (torsk med tomater og oliven), botifarra amb mongetes (pølse med bønner), fideuà (nudler med sjømat), crema catalana (kremet dessert med karamellisert sukker) og panellets (mandelkaker). Hvis du vil smake på disse og andre katalanske spesialiteter uten å tømme lommeboken, kan du prøve noen av disse stedene:

   • La Flauta: En koselig og populær tapasbar i Eixample-distriktet, som serverer deilige småretter til rimelige priser. Du kan velge mellom et stort utvalg av tapas, som croquetas, patatas bravas, tortilla, jamón ibérico, pimientos de padrón og mer. Prisene varierer fra 2 til 6 euro per tallerken, og du kan også bestille en meny for 15 euro som inkluderer en forrett, en hovedrett, en dessert og en drink.
   • Can Culleretes: En historisk og tradisjonell restaurant i det gotiske kvarteret, som hevder å være den nest eldste i Spania. Her kan du nyte autentisk katalansk mat i en rustikk og familievennlig atmosfære. Noen av deres spesialiteter er escudella (kjøtt- og grønnsakssuppe), canelons (fylte pasta-rør), bacallà a la llauna (stekt torsk med tomatsaus) og arroz con leche (rispudding). Prisene er rundt 10 til 15 euro per hovedrett, og de har også en daglig meny for 12 euro som inkluderer en forrett, en hovedrett, en dessert, brød, vin og vann.
   • La Pubilla: En moderne og minimalistisk restaurant i Gràcia-distriktet, som tilbyr en kreativ vri på katalansk mat. Her kan du finne retter som carpaccio av artisjokk, kylling med eple og rosmarin, lammeskank med potetmos og sjokoladekake med salt karamell. Prisene er rundt 15 til 20 euro per hovedrett, og de har også en daglig meny for 14 euro som inkluderer en forrett, en hovedrett, en dessert, brød og en drink.

Hvordan kan man spare penger på transport i Barcelona ved å bruke offentlige transportmidler eller sykkel?

Barcelona har et godt utviklet og effektivt nettverk av offentlige transportmidler, som består av metro, buss, trikk, tog og taubane. Det er enkelt å komme seg rundt i byen med disse alternativene, og det er også mulig å spare penger hvis man bruker noen av de tilgjengelige billettene eller kortene. Noen av dem er:

    • T-10: Et flerreisekort som gir deg 10 reiser med metro, buss, trikk eller tog innenfor sone 1, som dekker det meste av Barcelona. Det koster 11,35 euro, og du kan dele det med andre personer. Hver reise varer i 75 minutter, og du kan bytte mellom ulike transportmidler innenfor den tiden.
    • Hola BCN: Et ubegrenset reisekort som gir deg fri tilgang til metro, buss, trikk og tog innenfor sone 1 i 2, 3, 4 eller 5 dager. For 2 dager betaler du 17,50 euro, 3 dager 25,50, 4 dager 33,50 og 5 dager 40,80. Du kan ikke dele det med andre personer. Det er gyldig fra den første gangen du bruker det til midnatt på den siste dagen.
    • Barcelona Card: Et kombinert reise- og rabattkort som gir deg fri tilgang til metro, buss, trikk og tog innenfor sone 1 i 3, 4 eller 5 dager. Det koster henholdsvis 46, 56 eller 61 euro, og du kan ikke dele det med andre personer. Det er gyldig fra den første gangen du bruker det til midnatt på den siste dagen. I tillegg gir det deg gratis inngang eller rabatter på mange museer, attraksjoner, restauranter og butikker i Barcelona.
   • Hvis du foretrekker å sykle i Barcelona, kan du også spare penger og miljøet ved å bruke noen av de tilgjengelige sykkeltjenestene. Noen av dem er:
    • Bicing: Et offentlig sykkeldelingssystem som lar deg låne en sykkel fra en av de mange stasjonene rundt om i byen. Det koster 50 euro i året, og du kan bruke sykkelen i opptil 30 minutter om gangen. Hvis du overskrider den tiden, må du betale et gebyr på 0,74 euro per ekstra 30 minutter. Du må registrere deg på forhånd og ha et spansk bankkort for å bruke denne tjenesten.
    • Donkey Republic: En privat sykkeldelingstjeneste som lar deg leie en sykkel fra en av de mange stasjonene rundt om i byen. Det koster fra 1,50 euro per time, og du kan bruke sykkelen så lenge du vil. Du må laste ned en app og ha et kredittkort for å bruke denne tjenesten

Artikkel oppdatert 27. februar 2024.

Forfatter

Skriv en kommentar