Barcelona er utvilsomt et av verdens største turistmål, og besøker man byen er det ikke vanskelig å forstå hvorfor. Byen er ren og pen, innbyggerne er hyggelige og det bys på en rekke flotte severdigheter man så absolutt bør få med seg hvis man kan. Her er ti gode råd om hva man bør se og gjøre i Barcelona.

Finn aktiviteter i Barcelona og bestill hos GetYourGuide her

1. Planlegg godt. Barcelona er en stor by med svært mange severdigheter. Kjøp et godt kart før du reiser, og planlegg gjerne dag for dag hva du vil se eller gjøre.

2. Ta med gode sko. Barcelona er en storby, og selv om man fint kan komme seg rundt på høye heler, er det betraktelig behageligere i et par gode sko.

3. Delta på organiserte rundvisninger. Selv om man fint kan se Barcelona på egenhånd, har de organiserte rundvisningene svært dyktige guider som kan fortelle en rekke ting om de forskjellige stedene. Dessuten arrangerer de også transport, så man kommer hurtig og enkelt fra den ene severdigheten til den andre. En organisert rundvisning som vi kan anbefale i Barcelona er Gaudi sine byggverk. 

4. Reis kollektivt. Man kan kjøpe spesielle reisekort som gjelder alle offentlige transportmidler, både over og under bakken, og Barcelona har et særdeles godt transportnettverk som fungerer. Det er lett å finne rundt i, det er rimelig, og det er punktlig. Enten du velger trikk, t-bane eller buss, så kommer du raskt fram dit du skal i Barcelona.

5. Gå på fotballkamp. Enten du er fotballinteressert eller ikke, det å oppleve FC Barcelona på sin hjemmebane Camp Nou er en opplevelse for livet. Til tross for at Camp Nou riktignok har plass til nesten 100.000 tilskuere, kan det være lurt å bestille billetter god tid i forveien. Spesielt til de større kampene.

6. Gå på utflukt. Barcelona er et supert utgangspunkt for utflukter i hele Catalonia, og også her kan det være svært nyttig å planlegge godt på forhånd. Severdighetene er mange, og blant de mest populære finner man Montserratfjellene som blant katalanerne regnes å være hellige.

7. Spis katalansk. Barcelona er en internasjonal smeltedigel, men man reiser ikke til Spania uten å oppleve den autentiske delen av landet. Katalansk gastronomi er i verdensklasse, så besøk de lokale restaurantene, og prøv de lokale rettene. Noen katalanske matretter som kan nevnes er: Tapas, paella, escudella og ulike skinker. Til dessert bør du prøve Crema Catalana, en katalansk herlighet!

8. Gå på stranden. Sett av minst en dag til å bare ligge på stranden for å slappe av. Spania er synonymt med sol og badeferie, og selv en storby som Barcelona har flere strender med alle de fasilitetene man kan ønske seg.

9. Lei en sykkel. Selv om Barcelona har et fantastisk kollektivtilbud, gir det en helt egen følelse å suse av sted på sykkel. Barcelona har egne bysykler til utleie, og de finnes stort sett over hele byen.

10. Nyt livet. Nesten uansett hvor man befinner seg i Barcelona finnes det ett eller annet spennende man kan se eller gjøre, eller man kan la vær og bare nyte livet. Barcelona er tross alt en spansk storby, og er det noe spanjolene kan, så er det å nyte livet. Enten på en fortausrestaurant, i en bar eller på en benk i parken.

Barcelona havn
Hva med å nyte livet ved havnen i Barcelona?

Ett tips som ikke er med på denne listen er å besøke La Rambla, også kjent som handlegaten i Barcelona. Det er faktisk en severdighet i seg selv å besøke denne flotte gaten. Her finner du alle mulige slags butikker å velge blant.

Har du noen tips til Barcelona-besøket? Del gjerne dine erfaringer fra Barcelona i kommentarfeltet!

Forfatter

Skriv en kommentar