La Rambla er navnet på handlegaten i Barcelona hvor man finner et folkeliv du neppe har sett maken til. Med sine mange salgsboder, kafeer, restauranter, butikker og underholdningsartister er det nok å gjøre her.Uten La Rambla ville ikke Barcelona vært Barcelona. En spasertur gjennom La Rambla er som å gjennom livet og historien til byen.

Finn aktiviteter i Barcelona og bestill hos GetYourGuide her

La Rambla er eksakt 1,2 kilometer lang, og omtrent alle som besøker Barcelona går langs den. Historien til La Rambla går helt tilbake til 1766 etter konturene av den middelalderske bymuren som hadde avgrenset denne delen av Barcelona siden det 13. århundre. De lokale tok gaten til sitt hjerte med en gang. På grunn av sin beliggenhet ble La Rambla et møtested for alle sosiale klasser.

Gradvis har fritids – og kulturattraksjoner funnet veien til La Rambla. Klostrene forsvant som førte til at blomsterbutikker og kiosker satte opp lokalene sine her. Når du går langs gaten vil du se landemerkebygninger, som for eksempel det største teateret i Barcelona, Gran Teatre del Liceu og det spektakulære Boqueria-markedet. Elven med sine gateartister, turister og lokale tar oss gjennom moderne Barcelona.

Hvor La Rambla møter havet, finner vi Mirador de Colom, som er et stort og unikt monument av Colombus. Mirador de Colom står på enden av La Rambla og på innsiden av monumentet kan du ta heisen opp, drøye 60 meter over bakken.

Det finnes dusinvis av restauranter og butikker langs hele gaten. Du bør forvente høyere priser i La Rambla enn ellers i Barcelona ettersom det befinner seg mange turister her. Har du vært i Barcelona mange ganger før vil du nok foretrekke restauranter andre steder enn her. Men er du her på ditt første besøk, så er det å sette seg ned på La Rambla med litt sangria et must!

Et lite tips hvis du er ute etter noen spesielle ting, så kan du besøke El Corte Ingles. Dette varehuset har nesten garantert det du er på utkikk etter. El Corte Inlges finner du på den nordlige spissen av La Rambla. Butikken i seg selv har 7 etasjer, kategorisert etter ulike varegrupper. Det du ikke finner her skal det godt gjøres å finne i andre butikker.

Handlegaten har tre t-banestopper, noe som gjør gaten utmerket for å ta seg videre til andre steder i Barcelona. På den sørlige enden av La Rambla har du Green Line, L3, like i nærheten av Christopher Colombus statuen. Omtrent i midten av gaten finner du et annet t-banestopp, som ligger i nærheten av Liceu-teateret. På den nordlige delen av La Rambla finner du ikke bare t-banestopp, men det er her du skal gå hvis du skal ta flybussen eller turistbussen.

Obs: Pass opp for lommetyver. Her som på andre steder hvor store folkemengder er samlet befinner lommetyvene seg. Hold et ekstra øye med verdisakene dine.

Denne katalanske herligheten har mye å by på, så da er det bare å ønske god ferie.

La Rambla, handlegaten i Barcelona med Christopher Colombus statuen i bakgrunnen.
La Rambla, handlegaten i Barcelona med Christopher Colombus statuen i bakgrunnen. Bildet er tatt nede ved sjøen.

 

Forfatter

Skriv en kommentar