Den katalanske hovedstaden Barcelona er en av de vakreste byene i Spania, om ikke hele Europa. Kulturen og stemningen i Barcelona er til å ta og føle på. Her kan du nyte ekte katalansk mat, fantastiske byggverk og slappe av på stranda. Planlegger du en storbyferie til Barcelona? Da har vi noen gode tips til ting du kan gjøre i Barcelona.

Finn aktiviteter i Barcelona og bestill hos GetYourGuide her

1. Spis tapas

Noe du ikke kan være foruten når du besøker Barcelona er én eller flere turer innom tapasrestauranter. Spania er verdenskjent for sin appetittvekkende mat, og hva er vel ikke da bedre enn ekte spansk tapas? Det er ikke mye som slår tapas og øl på en varm sommerdag i Barcelona.

Her er noen tips til tapasbarer du kan besøke i Barcelona:

  • Bar Cañete
  • Bar del Pla
  • Cal Pep
  • Jai-Ca
  • Lolita Taperia
  • Can Cisa

2. Få litt Gaudi-inspirasjon

Antoní Gaudi har virkelig satt sitt preg på Barcelona med sin fantastiske arkitektur. La Sagrada Familia er det mest kjente byggverket, og du bør absolutt legge turen innom dette fascinerende byggverket.

Ta deg en tur rundt Parc Guell, ta noen bilder inne i Sagrada Familia, besøk berømte Casa Batlló og Casa Milá. Gaudi har hatt sterk innvirkning på Barcelona, og den dag i dag vises hans preg på byen.

3. Besøk den magiske fontenen (Font Mágica)

Den magiske fontenen i Barcelona har et lyd – og lysshow som absolutt er verdt å sjekke. Dette er en fin måte å avslutte dagen på, og starte kvelden med et lysshow. Søk gjerne opp når lysshowet starter, så slipper du å bli skuffet ved oppmøte.

4. Utforsk det gotiske kvarteret

Like ved La Rambla finner du det gotiske kvarteret. Dette er det mest livlige området du finner i Barcelona. Her finner du alt fra små koselige kafeer, kule små butikker og trendy kafeer. Det gotiske kvarteret representerer de eldste delene av Barcelona, og her kan du finne murrester som står igjen fra romertiden.

5. Besøk Picasso-museet

Picasso er en av Spanias mest berømte kunstnere, og han hedres i Barcelona som mange andre steder i Spania. I Barcelona finner du mer enn 4000 verk av Picasso. Det er ganske utrolig! De fleste av verkene du finner i Barcelona er fra hans tidlige periode, da han bodde i Barcelona. Mange av verkene du finner på museet ble donert av Picasso selv i 1970, tre år før han døde.

6. Ta en utendørs lunsj

Ingenting slår en utendørs lunsj i solen med god mat og drikke. Nyt det beste som Middelhavet har å tilby enten det er en god salat eller en tapasbit. Tilbring noen timer for en utendørs lunsj, og nyt den sammen med familie eller venner. Du finner en rekke spiseplasser hvor du kan nyte en utendørs lunsj. Prisnivået varierer alt etter hvor i byen du måtte befinne deg.

7. Besøk La Boqueria markedet

I hjertet av de fleste byer finner du et marked hvor lokalbefolkningen gjør sine innkjøp. Barcelona er intet unntak, og her finner du La Boqueria markedet. La Boqueria finner du ved La Rambla (handlegaten i Barcelona). Det er fascinerende å besøke dette markedet, og her finner du alle typer ferskvarer.

8. Ta en spasertur på La Rambla

Er du førstegangsbesøkende i Barcelona, så bør du legge turen innom handlegaten La Rambla. Her finner du en rekke butikker, restauranter og kafeer. Nyt dagen i folkemengden, og kos deg sammen med familie og venner.

9. Ta en tur på stranda

Barcelonas strandpromenade strekker seg over flere kilometer. Fra Barceloneta til Diagonal Mar bruker du i overkant av en time til fots, men det er med på å hjelpe deg å forstå byen. Sant Sebastiá er en travel og turistifisert strand som ligger på vestsiden. Her finner du trendy butikker, barer med terrasser og uteservering. Fra Platja de Llevant stranden finner du Diagonal Mar som er et stort og forholdsvis nytt kjøpesenter. Det er altså flust av muligheter til å shoppe etter å ha vært på stranda.

10. Besøk «småbyen» Grácia

Lurer du på hvordan livet er i småbyene i Katalonia, så kan et besøk innom Grácia være noe for deg. Dette området hørte ikke til Barcelona før i 1897. Her er det et ungt, stilig og kosmopolitisk område med studenter og kunstnere. Da hører det til med barer, kafeer og uavhengige butikker. Det anbefales å stikke innom Grácia under Festa Major i august. Da vil du se en by som forandrer seg mye med dekorerte gater!

Forfatter

Skriv en kommentar