Barcelona er en levende by med et folkeliv som hører en storby til. Det er enormt mange hoteller i Barcelona, og vi vil i denne artikkelen presentere noen av våre anbefalte hoteller i  Catalonias hovedstad. Byen har over 5 millioner innbyggere, men det hindrer deg ikke i å finne et godt hotell.

Finn aktiviteter i Barcelona og bestill hos GetYourGuide her

Du finner hoteller i alle prisklasser i Barcelona, og varierende standard. Rundt handlegaten La Rambla finner man ikke bare hoteller, men også leiligheter og pensjonat. Bor du i nærheten av La Rambla må du regne med at det kan være litt bråk fra gaten. Men da bor du også i det mest populære området i Barcelona, og La Rambla er et godt utgangspunkt for en vandring i Barcelona.

Les også: Barcelona reiseguide

Metroen i Barcelona er godt utbygd, og velger du å bosette deg litt utenfor sentrum, er det som regel ikke mer enn 10 minutter med metroen til sentrum. Sants, ligger for eksempel 10 minutter fra Barcelona sentrum med metroen, og hotellprisene er mye lavere i dette distriktet.

Dersom du ønsker nærhet til stranden i Barcelona, så velger du området Barceloneta. Dette er et rolig område i Barcelona, og mange barnefamilier velger et hotell i dette distriktet når de ferierer i Catalonias hovedstad.

Her er noen av våre anbefalte hoteller i Barcelona:

Hotel Jazz

Hotel Jazz ligger i distriktet Eixample, som er ett av ti distriktet i Barcelona. Mange av de mest kjente attraksjonene i Barcelona ligger i nærheten av Hotel Jazz. Vi kan blant annet nevne La Sagrada Familia, Casa Mila, Teatro Nacional de Catalunya og La Rambla.

Alle rommene på Hotel Jazz er utstyrt med air condition, minibar og safe. Det er 108 gjesterom på hotellet, og Hotel Jazz kan skilte med 3 stjerner. Betjeningen på hotellet er vært serviceinnstilte og profesjonelle. Prisen for en overnatting på Hotel Jazz bruker å ligge mellom 900 og 1000 kroner.

Adresse for Hotel Jazz: Carrer de Pelai, 3, 08001, Barcelona

Hotel SB Plaza Europa

Dette hotellet ligger litt utenfor sentrum av Barcelona, og er av den grunn rimeligere. På den mest populære tiden av året kan du finne overnatting til 500-600 kroner, noe som er en grei pris i Barcelona.

Rommene på Hotel SB Plaza Europa er noe av det bedre vi har sett. Hotellet passer godt dersom du skal på Camp Nou å se FC Barcelona spille kamp, i og med at avstanden ikke er så lang. Det er tilgang på treningssenter, utendørs svømmebasseng og trådløs internett på hotellet. Hotel SB Plaza Europa er et stort hotell, og har 243 gjesterom. Et perfekt sted for forretningsmøter, siden flyplassen ligger en kort biltur unna.

Adresse for SB Plaza Europa: Carrer de les Ciencies, 11, 08908 L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona

987 Barcelona Hotel – Har byttet navn til Room Mate Carla Hotel

987 Barcelona eller Room Mate Carla som hotellet heter nå, er et moderne hotell med fasiliteter over gjennomsnittet. Betjeningen har gode engelskkunnskaper, noe som av og til kan være et problem på andre hoteller i byen. Det tar cirka 10-15 minutter å gå til sentrum fra Room Mate Carla Hotel. Byggverkene La Pedrera og Casa Batllo ligger 5 minutters gange unna hotellet.

Vi anbefaler deg å prøve restauranten på hotellet, ettersom de lager utsøkt mat. Prisen for en overnatting hos Room Mate Carla Hotel er fra 750 kroner og oppover. Hotellet ligger i Gracia-distriktet.

Adresse for Room Mate Carla Hotel: Caller de Mallorca 288 Barcelona, 08037

 Europark Hotel Barcelona

Eurpark Hotel Barcelona ligger bare noen gater unna Room Mate Carla, og er et stilfullt hotell med 3 stjerner. Hotellet ligger nært sentrum, har frokost inkludert og gratis trådløs internett. Europark er familievennlig hotell med 105 gjesterom, med myke og herlige senger.

Beliggenheten gjør at prisen på hotellet er litt høyere enn om du velger et område som ikke er fullt så populært. Dersom du vil bo sentralt i Barcelona, så er Europark et hotell du definitivt bør vurdere.

Adresse for Europark Hotel: Arago, 325 Barcelona, 08009

 DingDong Express – Express by gaiarooms har tatt over lokalet

Går du utelukkende etter pris, og ser etter en overnatting mellom 300-450 kroner, så er Express by gaiarooms et hotell du bør se nærmere på. Express by gaiarooms ligger i bydelen Gracia, og gaten Passeig de Gracia ligger bare 5 minutters gange unna. Det er gratis Wi-Fi og air condition på alle rommene. Hotellet har bare 13 rom, så en bør reservere i god tid.

Metrosasjonen ligger 500 meter unna, som tar deg videre rundt om i Barcelona.

Adresse for Express by gaiarooms: Riera de Sant Miquel, 74, Gracia, 08006 Barcelona

 

Fra stranden La Nova Icaria Beach i Barcelona:

Barcelona strand

Artikkelen ble først publisert 16. april 2014, men oppdatert med ny informasjon 7. februar 2022.

Forfatter

2 Kommentarer

  1. Pingback: Transport i Barcelona | Spaniareise.com - Din guide til ferie i Spania

  2. Elisabeth Dahl Svar

    987 Barcelona kan absolutt anbefales fra meg. Hyggelige ansatte som var svært behjelpelig med å anbefale ting å gjøre i Barcelona. Frokosten var typisk spansk, og helt grei spør du meg. Kan selvfølgelig ikke sammenlignes med frokosten man får på hotell i Norge. Alt i alt, så synes jeg 987 Barcelona godt kunne hatt en pluss bak de 3 stjernene. Et relativt rimelig hotell var det også.

    Stjerne i boka fra meg 🙂

Skriv en kommentar