Marbella er en by som ligger i regionen Costa del Sol, ofte oversatt til Solkysten på norsk. Alt fra golf til å besøke gamlebyen er gode forslag til hva man kan gjøre i Marbella. I denne byen finner man stilrene restauranter, nattklubber, casino og eksklusive merkevarebutikker.

Det er mye å gjøre i Marbella enten du reiser hit på en familieferie, guttetur eller reiser alene. Marbella ligger 55. km fra flyplassen i Malaga, og det koster litt i overkant av 60 euro med taxi fra flyplassen i Malaga til Marbella. Her vil vi presentere noen forslag til ting man kan gjøre i Marbella.

Besøke gamlebyen i Marbella

Mange steder du besøker i Spania og ellers i verden vil du oppleve har en «gamleby». Gamlebyen i Marbella er et område hvor stilen er annerledes, og mye eldre enn den nyere bebyggelsen i Marbella. Med trange smug og en god stemning er gamlebyen absolutt en plass vi kan anbefale de å besøke. Det du opplever i gamlebyen er hvordan en «ekte» spansk by var før i tiden. Mens du er i gamlebyen kan du ta turen innom en av de mange restauranter eller kafeer. Kirken i gamlebyen er et flott byggverk for den som har interesse for slikt.

Avenida del Mar

Avenida del Mar er et populært område å tilbringe dagen, og den nydelige blomsterhagen med kunstverk fra Salvador Dali setter sitt preg på det som en gang var en offentlig park. Som på mange andre steder i Marbella vil du finne et godt utvalg i butikker, kafeer og restauranter på Avenida del Mar. Venus-stranden også kjent som Playa del El Fuerte ligger like i nærheten av Avenida del Mar området. Dermed er det ingenting i veien med å ta seg en dukkert mens man oppsøker området i og rundt Avenida del Mar. Har du sett deg fornøyd med Avenida del Mar tar du turen videre til Parque Alameda, full av eksotiske trær, marmortrær og benker til å slappe av på.

Mallorcas flotteste religiøse perle ligger like i nærheten av Avenida del Mar og heter Iglesia de la Encarnacio. Kirken ble bygd i 1505 og har en lang historie bak seg.

Adresse for Iglesia de la Encarnacio-kirken: Plaza de la Iglesia, 2-6, Marbella

 El Toro es Cultura

El Toro es Cultura tilbyr spennende turer, inkludert dagsturer i hjertet av Andalucia, og avslører noen av de best bevarte hemmelighetene i regionen. Du lærer om spanske tradisjoner som tyrefekting og kan bli kjent med den eldste byen i Spania, samt oppdage kulturskatter rundt Marbella. Av utflukter i og rundt Marbella-området, så er El Toro es Cultura absolutt å anbefale. En svært spennende tur som de tilbyr innebærer at man får lære mer om hvordan avl av spanske okser har foregått. Man får selvfølgelig også se oksene i dens naturlige miljø. Så spørs det om du er klar til å møte disse oksene?

Besøke Puerto Banus-havnen

Mange vil si at Puerto Banus er et must om man er på en ferie i Marbella. Havnen her har tillatelse til å ta imot cruiseskip, og det ligger en rekke med luksusyachter på havnen her. Det oser av rikdom i Puerto Banus, enten man liker det eller ikke. Det er slettes ikke uvanlig å møte på kjendiser om man befinner seg i Puerto Banus-området. Mange verdenskjente artister reiser til Marbella på en feriereise.

Når du er i Puerto Banus, så er shopping noe som kan friste mange. Her finner du mange eksklusive butikker, og det er ikke plassen å gå hvis du er på utkikk etter rimelige varer. Noen butikker vi kan nevne er Gucci, Versace, Dolce & Gabbana og Christian Dior.

For bil – og båtelskere er Puerto Banus som rene himmelen. Ferrari, Rolls Royces og Lamborghini-biler er ikke et uvanlig syn her.

Med tanke på kultur i Marbella, kan vi nevne statuen laget av Salvador Dali som en opplevelse. Denne statuen ble utplassert i 2004, og går offisielt under navnet Rinoceronte vestido con puntillas. Statuen ble laget i 1956 av Salvador Dali.

Spille golf på en ferie i Marbella

Golf og Marbella er som hånd i hanske. Marbella sine golfbaner ligger i hjertet av Costa del Sol, og med mer enn 10 golfbaner i kort avstand til sentrum, er Marbella et trygt valg. Fasilitetene som tilbys på golfbanene i Marbella er rett og slett i verdensklasse. Det er ikke mange steder hvor man kan skilte med golfbaner av den samme kvalitet som i Marbella. Hvert å reiser mange tusen på en ferie til Marbella for å spille golf, og disse vet som oftest hva god kvalitet på golfbanene har å si.

Noen av golfbanene i nærheten av Marbella vi kan nevne er:

 • Atalaya Golf Club
 • La Quinta Golf Resort
 • Cabopino Golf Club
 • Marbella Club Golf Resort
 • Marbella Golf & Country Club
 • Real Club de Golf Las Brisas
 • Aloha Golf Club 

Strandlivet i Marbella

Strandlivet er ikke til å komme utenom når man er på en ferie på Solkysten og Marbella. Det er rikt utvalg av strender i Marbella å velge mellom, og reiser man litt utenfor byen slipper man at det er så mange på stranden. Strendene i Marbella er fantastisk vakre, noe som du vil se på bildet under fra Nikki Beach. Her er noen strender du kan besøke i Marbella:

 • Nagueles-stranden. Denne stranden er nok den mest eksklusive i Marbella. Stranden er ikke så langt i fra en kilometer lang, og du finner barer og restauranter i nærheten av stranden.
 • Nueva Andalucia er en annen strand vi kan anbefale å ta en tur innom. Denne stranden ligger vest for Puerto Banus. På denne stranden er sanden litt mørkere. Barer og restauranter ligger i rekke langs stranden.
 • Playa Real de Zaragoza ligger et like stykke utenfor Marbella, og er mindre befolket enn de mest populære strendene. Stranden er over 1500 meter lang, og med solsenger, dusj og restauranter på stranden er denne å anbefale.

Les også: Reiseguide til Marbella

Bildet under er fra Nikki Beach, en strand hvor det er liv både på dag – og kveldstid.

Nikki Beach Marbella
På Nikki Beach i Marbella er det liv både på dagtid og kveldstid.

Sjekke utelivet på byen i Marbella

Man kommer nesten ikke utenom utelivet hvis man befinner seg i Marbella. Det er fullt kjør til langt ut på natt og byen har mange eksklusive utesteder. Noen sier at når mørket faller i Marbella, så forvandles byen, som fører til at barer og nattklubber fylles opp. Barnefamiliene boltret seg i stranden for noen timer siden, men langs stranden på kveldstid er det noe annet som gjelder. Noe utelivet i Marbella kan by på er champagnespraying, dobbeltsenger ute i mørket under stjernene og bikinikvelder. Selvfølgelig er det også mulig å ta seg en rolig kveld på byen for å skaffe nye bekjentskaper.

Reiser du litt utenfor selve sentrum av Marbella kan TIBU BANUS være et utested å dra på. Dette er et av de største utestedene i Marbella, og ligger i Puerto Banus, hvor alle luksusbåtene ligger til havn. Det er ikke uvanlig med internasjonale opptredener på denne nattklubben og artister som Dusk Til Dawn, Candypants og Sintillate har alle hatt opptredener på TIBU BANUS.

Forfatter

1 Kommenter

 1. Knud Lorensen Svar

  Det fineste feriested jeg veit om, og ønsker meg snart tilbake til Marbella. Har nettopp hatt en nakkeoperasjon
  så 14 dagers rekreasjon hadde ikke vært å forakte.
  Savner gamle byen, appelsintorvet, El Faro inn, stranden og ikke minst alle de gode spanske venner som vi fikk, alle de ganger vi har vært der. Mitt drømme feriested.

Skriv en kommentar