Om du planlegger en reise til Spania i løpet av 2012, og du har aldri vært der før, lurer du kanskje på hva som er vanlig å gi i driks og tips. Hvor mye du ønsker å gi avhenger selvfølgelig av om hvor fornøyd du er med servicen du får hos restauranten/kafeen.

Det er vanlig å gi mellom 10-15 prosent tips i Spania om du er på restaurant. Om man ikke er fornøyd skal man ikke gi tips. Gir man lite tips er det det samme som at man ikke er fornøyd, og da kan man like gjerne ikke gi noe i følge Pilar Mendoza Quiza som jobber i turistavdelingen ved ambassaden i Spania.

Om du derimot er på bar anbefales det å legge igjen noen småmynter. Om du er fornøyd med den servicen som har blitt gitt på baren, så kan du gi mer. Når du tar taxi i Spania skal man ikke gi driks og tips, det sier Mendoza Quiza. Lurer du på om du skal gi tips til de som jobber på hotellet? Vi i Spaniareiser anbefaler å gi penger til vaskedamene, for de tjener som regel dårlig.

Her er Spanias valuta (Euro):

Forfatter

Skriv en kommentar