Malaga er den nest største byen i Andalucia, og ligger på Costa del Sol i det sydlige Spania. Byen er nesten 3000 år gammel og har en rik og interessant historie preget av både grekere, romere og arabere, som alle på hver sin måte har bidratt til å skape den flerkulturelle smeltedigelen Malaga fremstår som i dag.

Vi har også tidligere skrevet om Malaga på Spaniareise.com. Her finner du den artikkelen.

Det er i gjennomsnitt 320 solskinnsdager i året i Malaga, noe som gjør byen attraktiv for turister fra hele verden. Hit kommer de for å nyte late dager på stranden eller vandre rundt i byen for å se hvilke severdigheter den har å by på.

Blant de mest populære og kuriøse finner man La Manquita, som betyr «den enarmede». Bygget som bærer dette økenavnet er Malagas katedral, og den har fått det fordi den aldri ble helt ferdig, den mangler nemlig det ene tårnet. Opprinnelig skulle den hatt to tårn, men av en eller annen grunn ble kun det ene fullført. Nå er det bestemt den kun skal ha ett, da dette er blitt en attraksjon i seg selv.

Alcazaba er en annen severdighet det er verdt å få med seg da denne gamle mauriske borgen byr på en fantastisk utsikt over byen. Den ble oppført på 800-tallet og er relativt godt bevart. Borgen har to innganger, en med elevator, en annen via ruinene av et gammelt romersk teater.

Skulle man være så heldig å være i Malaga i august er det stor sjanse for at man får muligheten for å oppleve den store byfesten Feria. Feriaen foregår i sentrum av Malaga hvor det er arrangementer av forskjellig art. Det er flamencodans, musikk, folkedrakter og mengder av tradisjonell spansk mat og drikke. For de aller minste er det underholdning og et stort tivoli.

Man kommer ikke utenom det faktum at den verdensberømte maleren Pablo Picasso er født i Malaga, hvilket selvfølgelig er markert med et museum. Museet ligger ikke langt fra det huset han er født i, og inneholder over 150 av hans malerier, tegninger og skulpturer. Alle donert av hans svigerdatter og barnebarn.

Det sies at Picasso lagde sine første tegninger på Plaza de la Merced, men i dag domineres plassen av restauranter og barer i stedet for kunstnere. Det er også her mange språkskoler ligger, og er et yndet samlingsted for fastboende utlendinger i Malaga.

Malaga er en svært enkel by å reise rundt i, og den har et godt utbygd offentlig transportnett. Kommer man seg bare inn til sentrum, finner man det meste innenfor rimelig gangavstand.

Hotell i Malaga

Det er flust av hoteller å velge blant i Malaga, og noe for en hver lommebok. Prisene på en hotellovernatting starter fra 150 kroner om sommeren, og man finner hoteller i tusenkronersklassen også. Skal du bo på et hotell med en grei standard må du regne med å betale cirka 500 kroner for en hotellovernatting i Malaga.

Her kan du se på utvalget Booking.com har på hoteller i Malaga

Leiebil i Malaga

Å leie bil i Malaga er perfekt for å ta deg rundt til andre byer på Solkysten av Spania. Å kjøre rundt på Solkysten kan anbefales, enten om du velger å kjøre til Marbella, Nerja, Sevilla eller andre små landsbyer på Solkysten. Å leie bil i Spania er ikke så kostbart som det vi er vant med i Norge, og dette gjelder Malaga også. Skal du leie bil i Malaga eller andre steder i Spania, anbefaler vi deg å sjekke ut Ebookers.no, som enkelt sammenligner de beste leiebilselskapene. 

Når du er på en ferie i Malaga kan du blant annet nyte denne herlige stranden, som du ser på bildet under:

Denne herlige stranden kan du nyte på en ferie i Malaga.
Denne herlige stranden kan du nyte på en ferie i Malaga.

 

Forfatter

2 Kommentarer

  1. Lander i Malaga når jeg jeg og familien reiser til Spania neste år. Er det mulig å leie bil på flyplassen i Malaga, og hvor må man da levere inn bilen igjen?

  2. Hei Bernt

    Ja, det er mulig å leie bil på flyplassen i Malaga. Det er flere aktører som leier ut bil på Malaga Airport. Det er mulig å bestille leiebil på forhånd dersom du benytter deg av denne tjenesten: http://spaniareise.com/anbefalt/leiebil/

    Man kan også bestille leiebil når man har ankommet Malaga, men mange synes at det er like greit å ha gjort det allerede på forhånd.

Skriv en kommentar