Skal du reise til Spania, så er Malaga en by du bør vurdere. Malaga er en by på solkysten av Spania, også kalt Costa del Sol. Malaga er en stor by med nesten 600 000 innbyggere. Malaga er den største byen på Costa del Sol, og er blant annet kjent for at Picasso ble født der. Malaga er et svært populært turistmål i sommerhalvåret, og det er et bredt tilbud av strender, museum, flott arkitektur og shopping.

Ting å gjøre i Malaga

Picasso ble født i Malaga, enda han dro som barn, og sjelden kom tilbake. Om du skal besøke Malaga i Spania er Mueso Pablo Picasso et museum som er verdt å ta turen innom. Picasso-museet åpnet i 2003 i Buenavista Palace, og har 155 verker fra Picasso.

Museo Automovilistico De Malaga

Er du bilinteressert så kan Museo Automovilistico være noe for deg. For å komme deg til dette museet kan du ta buss nummer 16. Husk å fortelle til bussjåføren at du skal til Tabacalera, så kommer du fram til museet. Museet ligger i en gammel tobakksfabrikk som har vært lagt ned siden 1927. Her finner du en lang rekke med kjente og ukjente bilmerker. Det er brukt 9 millioner euro på å bygge dette museet, så det bør være verdt å ta turen innom.

Den historiske bygningen Alcazaba

Det er nesten et must å dra innom Alcazaba om du skal til Malaga. Den mest kjente plassen i Malaga sier mange er Alcazaba. Det er en festning som i sin tid skulle beskytte mot pirater. Det står igjen over 100 tårn, tre palass og tre av de originale murveggene.

Hotell i Malaga

Skal du bo på hotell i Malaga, så må du regne med å måtte betale fra 350 kroner natten til nærmere 1000-lappen. Prisen kommer litt an på når du besøker byen, og i den tiden hvor det er flest turister vil naturligvis også prisen være høyest. Tilbudet av hoteller er stort, og det må det være på grunn av alle turistene som besøker Malaga vært eneste år. Når du skal booke hotellrom i Malgaa bør du legge merke til at det ikke alltid vil være så lett å finne hotellrom inne i sentrum av Malaga.

Det hender ofte at du kan finne hotellrom i nabobyer som for eksempel Marbella, Torremolinos eller Puerto Banus som er billigere. Men da blir det litt reisetid for å komme seg inn til Malaga by.

Et hotell vi i Spaniareise.com kan anbefale i Malaga er Room Mate Lola. For en natt på Room Mate Lola koster det omtrent 550 kroner, og da bor du på et hotell som ligger i hjertet av Malaga. Det er ikke langt til stranden, og du finner for eksempel Màlaga katedral like ved hotellet. Det er cirka 50 rom på dette brukervennlige hotellet.

Vi anbefaler å bestille hotell gjennom nettsiden Hotels.com. Klikk deg videre for å se på hotell i Malaga og andre steder i Spania. 

Her er et bilde fra en katedral i Malaga. Det er mye steinbygninger i Malaga, og de er gjerne utsmykket på en vakker måte, slik som denne katedralen.

Forfatter

1 Kommenter

  1. Om man skal på en restaurant i Malaga vil jeg anbefale Tapeo de Cervantes, som er en fantastisk restaurant med herlig mat. Personalet på Tapeo de Cervantes er svært behjelpelig og hyggelige. Prisen er det ihvertfall ikke noe å si på, da den ligger litt i overkant av hundre norske kroner for en middagsrett.

Skriv en kommentar