Det populære bildet av Spania som et land med tyrefekting, flamenco, sherry og ruinerte slott stammer fra Andalucia, det sørligste territoriet, og den mest typisk spanske delen av den iberiske halvøya.

Framfor alt, så er det de store mauriske monumentene som konkurrerer om din oppmerksomhet her. Maurerne, en blandet rase av berbere og araber som krysset inn i Spania fra Marokko og Nord-Afrika. Disse okkuperte Andalucia i over 7 århundrer. De første styrkene kom allerede i 710 etter Kristus, og i løpet av fire år hadde de erobret praktisk talt hele landet.

Granada, gikk tilbake til den kristne gjenerobringen i 1492. Mellom disse datoene utviklet de mest avanserte sivilisasjonene i Middelalderen seg, sentrert til de tre store byene Córdoba, Sevilla og Grananda.

Ethvert bevart monument er usedvanlig fint, hvorav den mest perfekte av dem alle er Granadas Alhambra-palass. Alhambra-palasset er uten tvil den mest sensuelle bygningen i hele Europa. Sevilla, for å ikke være dårligere, har den fabelaktige bygningen Alcázar og den mest storslåtte av alle gotiske katedraler. Idag er Andalucía hovedstad og sete for regionens autonome parlament, som er en pulserende moderne storby som er umulig å motstå. Hovedstaden i Andalucía er den vakre byen Sevilla.

Sevilla har mange praktfulle byggverk, bare se her:

Sevilla

De 3 byene, Sevilla, Córdoba og Granada har selvfølgelig blitt store turistmål, men det er også verdt å forlate «turistveien» for å besøke noen av de mindre innenlandsbyene i Andalucía. Renessanse-byer som Úbeda, Baeza og Osuna, mauriske Carmona og byene rundt Ronda er lett tilgjengelig med lokalbusser. Det er likevel kanskje lettest med leiebil, dersom man skal besøke mange forskjellige småbyer rundt om i Andalucía. Reiser du litt rundt om i Andalucía, og besøker byer som Úbeda, Baeza og Osuna, vil du få følelser for landskapet. Du vil ofte få en følelse av at landskapet er svært vakkert, men oftere en imponerende landskap.

Regionen har også en rekke fjell- inkludert Sierra Nevada, Spanias høyeste fjell på fastlandet. Du kan ofte gå på ski her i mars, og deretter kjøre ned til kysten for å bade på samme dag. Kanskje mer imponerende er fotturer ikke så høyt oppe ved Las Alpujarras. Alternativt, så er det gode turmuligheter i Sierra Morena, nord for Sevilla.

Hvis du skal besøke kysten, så er det muligheter for strandferie, bading og sol. Hvis du søker etter strender som ikke alle turistene besøker, ja da bør du ta turen innom landsbyene mellom Tarifa og Cádiz. Noen beskriver disse strendene som de beste i Spania. Dette er for de som liker strandliv, men uten en hel masse med turister. På den sørøstlige delen på Atlanterhavet rundt Almería er det også mange fine strender.

Nær Cádiz kan du finne Parque Nacional Coto de Doñana, Spanias største og viktigste naturreservat, som er hjem til et spektakulært spekter av flora og fauna. Hvis du interesserer deg for nasjonalparker, kan vi anbefale deg å lese denne artikkelen om Spanias nasjonalparker.

Forfatter

Skriv en kommentar