Gran Canaria er en av nordmenns feriefavoritter, og det har det vært noen år nå. Hvert år reiser mange tusen nordmenn på charterferie til denne øya like utenfor Afrikas kyst. I Arguineguin har mange nordmenn bosatt seg, og for en ferie på Gran Canaria er Puerto Rico en favoritt blant mange.

Finn aktiviteter på Gran Canaria og bestill hos GetYourGuide her

Planlegger du en reise til Gran Canaria, men vet ikke hva du skal gjøre på ferien, så har vi tipsene her. Her har vi listet opp ting å gjøre på Gran Canaria-oppholdet ditt.

Besøk Gran Canarias hovedstad Las Palmas

Det bor nærmere 400 000 i hovedstaden på Gran Canaria som er Las Palmas. Dette er en by du bør oppleve om du skal til Gran Canaria. Det du kan gjøre i Las Palmas er å besøke gamlebyen som ligger sør for elven Guiniguada. En bygning du kan besøke i gamlebyen, som også Christopher Colombus har vært i, er Casa de Colon. Dette er en historisk bygning, og det er mulig å komme inn i bygningen mot betaling på hverdager.

Vil du besøke stranden mens du er i Las Palmas kan vi anbefale stranden Playa de Las Canteras. Selv om det er bølger, så er denne stranden perfekt til å bade på. Stranden ligger beskyttet av et rev som ligger 70-80 meter utenfor stranden, så bølgene når ikke alltid inn til stranden. Playa de Las Canteras er 3-4 kilometer lang, så her har du nok av plass å boltre deg på. Reisende sier at det er best å både midt på stranden. Det er en rekke restauranter langs strandpromenaden, så du trenger ikke gå langt for å få deg litt mat og en cerveza.

Her er et bilde av den nydelige stranden Playa de Las Canteras, som du finner på nordmenns favorittferiemål Gran Canaria:

Playa de Las Canteras

Ta en gåtur til Norskeplassen i Puerto Rico

Om du befinner deg i Puerto Rico, så kan du gjøre noe annerledes enn bare å slikke sol på stranda, nemlig å gå til Norskeplassen. Denne plassen er oppe på fjellet, og er en forholdsvis kort gåtur fra sentrum av Puerto Rico. For å komme deg til Norskeplassen går du oppover dalen i Puerto Rico, og om du ikke er helt sikker på veien kan du spørre noen. Oppe på Norskeplassen er det noen palmer, og mye grus. Hvis turen blir for kort kan du gå videre til Arguineguin fra Norskeplassen. Arguineguin er en liten by som ligger like ved Puerto Rico, og her har mange nordmenn bosatt seg.

Det var i 1989 at kommunen «ga bort» Norskeplassen til oss nordmenn. Det har blitt satt opp bord og benker på Norskeplassen, så det er mulig for en pause når du kommer på toppen. Hvis du befinner deg i Arguineguin er det mulig å gå til Norskeplassen også, men det tar en del lengre tid. Turen fra Arguineguin til Norskeplassen tar cirka 2 timer med normalt tempo.

Besøk Palmitos Park som ligger like ved Maspalomas

Palmitos Park er en dyrepark som ligger 10 kilometer nord for Maspalomas. Det denne parken er mest kjent for er alle fuglene du kan se, svært mange papegøyer finner du inne i parken. Det er ikke bare fulger å se i denne dyreparken på Gran Canaria, du kan også oppleve krokodiller, aper, fisker og mye trær og blomster. Palmitos Park har gradvis bygd seg opp igjen etter at store deler av parken brant ned i 2007. Når du ankommer Gran Canaria vil du se mye reklame for Palmitos Park, og det er en dyrepark det absolutt er verdt å ta turen innom. En ting du ikke bør gå glipp av når du besøker Palmitos Park er delfinshowet som er svært imponerende.

Her er et bilde fra delfinshowet i Palmitos Park:

Palmitos Park delfin

Besøke Amadores-stranden like ved Puerto Rico

Om du er på ferie i Puerto Rico er Amadores-stranden noe du må oppleve. Denne stranden er svært vakker, og ligger i Mogan-regionen.  Selv om Mogan er noen kilometer lenger bort, så hører stranden til Mogan. Hvis du er i Puerto Rico er det ikke lange gåturen før du har kommet til Amadores-stranden. Det er en opplevelse i seg selv å gå fra Puerto Rico til Amadores-stranden, fordi du går lang høyt oppe langs ved fjellveggen med utsikt utover havet. Det anbefales å gå fra Puerto Rico til Amadores for en uforglemmelig gåtur.

Her er et bilde fra Amadores-stranden:

Amadores stranden

Legg gjerne igjen tips til hva man gjøre på Gran Canaria i kommentarfeltet!

Alle foto, Flickr.com (Creative Common License)

Vi anbefaler også denne artikkelen for grunnleggende informasjon om Gran Canaria:  Fakta om Gran Canaria

Forfatter

3 Kommentarer

 1. Pingback: Reise til Kanariøyene | Spaniareiser, ferie i Spania, din guide til Spania

 2. Hej.
  Vores hjemmeside er fyldt med Info og tips og praktiske oplysninger om netop ferie på og derfor synes jeg at siden måske buret nævnes i forbindelse med den fine artikel i har lavet .
  Jeg vil lige nævne at canariainfo.com er en non profit side, som ikke sælger noget, men udelukkende dele Rudy af information, så denne besked er ikke for at tjene penge senere.
  Håber at det måske kan sættes ind i artiklen.
  God weekend til jer

 3. Pål Henriksen Svar

  Det som må oppleves er servicen og de flotte måltidene på Guantanamo, rett utenfor Puerto Rico og Amadores.
  Besetningen er så profesjonelle, og har alltid en god tone.
  Dette er en kjempe populær restaurant, med gammelt bygg som ser ut som en trist, cubansk bygning. Men når du kommer inn så er stemningen til å ta og føle på. Fantastisk sted. ANBEFALES

Skriv en kommentar