Planlegger du en feriereise er den vakre byen Sevilla i Spania en by du absolutt bør vurdere. I byen Sevilla er det cirka 700 000 innbyggere, mens i regionen Sevilla er det over 1,5 millioner innbyggere. I 2012 vant Sevilla en konkurranse for Travelers Choice, det vil si hva de reisende foretrekker. En rekke vakre murbygninger kjennetegner Sevilla, og er med på å sette sitt preg på denne vakre byen. Det er ikke uten grunn at over 2 millioner turister besøker Sevilla i året!

Les også: Ting å gjøre i Sevilla

Bilde fra Parque de Maria Luisa:

Plaza de Espana

 

Sevilla er kanskje ikke det mest populære feriemålet for nordmenn, men er en by vi i Spaniareiser mener at du bør ta turen innom en gang i løpet av livet. Sevilla ligger i Andalucia, som er kjent for sine vakre byggverk. På engelsk skrives byen Seville, mens spanjolene skriver Sevilla, slik som vi nordmenn. Skal du bestille hotell i Sevilla anbefaler vi at du bruker Hotels.com. I skrivende stund finner man hotell i én uke for under 2000 kroner i Sevilla, så prisene er det ikke noe å si på. Skal du fly til Sevilla bør du benytte KLM, eventuelt fly til en annen by, og deretter komme deg videre til Sevilla. Byen er viktig for handel med olivenolje, og det produseres store mengder av denne oljen i byen og utenfor.

Ting å gjøre i Sevilla

Det finnes mange severdigheter å besøke når du er i Sevilla. Om du er fotballinteressert bør du ta turen innom Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, som er den stadionen Sevilla spiller sine kamper på. Sevilla er for tiden i La Liga, og da kan du se kamper som Sevilla-Barcelona og Real Madrid mot Sevilla om du er heldig.

Noe annet du bør oppleve om du reiser til Sevilla er stranden Los Canos de Meca. Dette er en vakker strand som er godt besøkt av Sevilla sine innbyggere, og den er populær blant turister også. Los Caños de Meca har en liten del av stranden som er nudiststrand, hvor de nakne kroppene pryder stranden. Om du ikke liker nudiststrender, anbefales det å ikke oppholde seg på den delen av stranden. Her er et bilde av Los Caños de Meca: Los Canos de Meca

 

Å besøke Sevilla Katedral er en annen ting å gjøre i Sevilla. Denne katedralen er den største gotiske katedralen i verden, og den tredje største katedralen i hele verden i helhet. Katedralen Sevilla Katedral er bygd ved siden av en gammel moské som er med på å gjøre det enda mer koselig. Det koster 8 euro om du skal gå inn i katedralen, men det er noe vi i Spaniareiser mener det absolutt er verdt. Katedralen i Sevilla ligger ikke så langt unna palasset Alcazar, som er et annet byggverk som man bør vurdere å se i Sevilla.

Alcazar er et palass, og et fantastisk byggverk med en nydelig hage. Dette palasset er som en miniversjon av det kjente palasset Alhambra i Granada. Alcazar ble bygget for de muslimske maurerne på 1300-tallet, mens de fortsatt dominerte mesteparten av Spania.  Hagen i seg selv i Alcazar er nesten vakrere enn palasset i seg selv, og for de som interesserer seg for blomster, så er dette absolutt en hage som er verdt å se. Alcazar ligger like ved katedralen, så om du besøker katedralen kan du like godt stikke innom Alcazar med det samme. Det koster 7,50 euro i inngangspenger, men om du sparer penger, så er det nok å se utenfor Alcazar.

Her er et bilde fra den grønne og frodige hagen i Alcazar:

Alcazar palass Sevilla
Foto: Allie Caulfield
Forfatter

Skriv en kommentar