I regionen Granada ligger en bortgjemt innsjø som du neppe har hørt om, men som er så vakker at du burde ta turen dit. Bermejales er en skjult skatt som ligger omtrentlig 30 kilometer utenfor Granada. Dette er en enorm menneskeskapt innsjø, som er bygget opp til en demning.

Å komme seg til Bermejales-innsjøen i seg selv er ikke så vanskelig. Ta til høyre fra A-44 innpå veien A-338 og følg den til du kommer til innsjøen. Besøker du innsjøen på sommeren kan vi anbefale å ta et bad her. Da kan du for eksempel svømme ut til en liten miniøy som er ute i innsjøen. Å ha med seg sykkel er ingen dårlig idé, så kan du ta deg videre innover. Fjellturer er det også store muligheter til rundt Bermejales.

Bermejales innsjø

Bring gjerne med mat og arranger piknik når du besøker denne innsjøen. Å slappe av her med en cerveza og litt god mat er absolutt ikke feil. Byggingen av denne innsjøen startet allerede i 1902, men ble ikke fullført før i 1958.

Man kan leie seg pedalbåter til å benytte i innsjøen. Spennende for barna dersom man har med de til innsjøen. Kajakk er også til leie her.

Det er fullt mulig å ha med seg telt ut hit og overnatte, og det er faktisk en egen campingplass her. På campingplassen er det en restaurant og en liten butikk. Restauranten er ikke så mye å skryte av, så å grille på bål kan anbefales. Det er butikker på veien fra Granada og til Bermejales. På restauranten får man enten hamburger eller pizza, så her er det ikke mye hjemmelaget spansk mat.

Det er i hvert fall ingen tvil om at Bermejales innsjøen er en skjult perle i Andalucia. Her kan man nyte spansk natur på sitt beste, og man kan ta et bad i tillegg.

Forfatter

Skriv en kommentar