Planlegger du en reise til Sevilla? Hva med å ta en dagstur til Cadiz? Det er mye å se og oppleve i Cadiz, og du tar deg enkelt til byen med tog. Tar du toget fra Sevilla til Cadiz, så bruker du omtrent bare 2 timer. Reiser du om morgenen får du mye tid til å utforske hva Cadiz har å by på av kulturelle opplevelser.

Hva kan du gjøre i Cadiz når du drar dit på en dagstur?

Cadiz har mange vakre bygninger, og flere av disse stammer fra ulike kulturelle tider. Fønikerne styrte i Cadiz en periode, og man kan se bygninger som stammer fra denne tiden. Cadiz har en gamleby som absolutt er verdt å oppleve.

Her er noen forslag til hva du kan gjøre på en dagstur i Cadiz:

  • Katedralen i Cadiz. Når du går gjennom byen vil du legge merke til katedralen i Cadiz. Den gyldne kuppelen gjør at du vil spotte katedralen på din ferd gjennom byen. For rundt fem euro kan du ta en titt inne i katedralen. Det er også mulig å ta seg opp i tårnet for en flott utsikt utover byen.

  • Besøk strendene. Cadiz har en rekke strender du kan benytte deg av på en dagstur til byen. Hver strand har sin egen sjarm, og du kan fint nyte noen timer på en av de når du besøker byen. Noen av de mest kjente strendene i Cadiz er: La Caleta Beach, Las Playas de Canos de Meca og Playa de Santa Maria del Mar.

  • Parque Genoves. Liker du deg i parker, så kommer du til å trives om du tar en tur i parken Parque Genoves. Her kan du se noen fine fuglearter og slappe av med en liten piknik. Sjekk også ut den botaniske hagen du finner i parken. Det finnes også en grotte som du bør legge turen innom med en liten foss.
  • Mercado Central. I de fleste storbyer finner du et marked, Cadiz er ikke et unntak. Mercado central er et stort marked men en rekke boder som selger lokale råvarer. I bodene finner du alt fra svinekjøtt til oster, frukt og søtsaker. Her kan du få kjøpt noe godt å spise og slå deg ned på et bord med en øl.
  • Tavira-tårnet. Det høyeste punktet i byen går under navnet Torre Tavira. Den beste 360-graders utsikten over byen får du fra dette tårnet. Det koster rundt 6 euro for å komme inn i tårnet. De har en stilig løsning i Tavira-tårnet fra et kamera som tar live bilder. Betaler du litt ekstra, så får du se disse bildene på en skjerm i et mørkt rom. Det foregår show i løpet av dagen som du kan bli med på for å se disse flotte bildene.
  • San Sebastian slottet. Denne festningen fra 1700-tallet er et imponerende syn. San Sebastian slottet finner du i den nordvestlige delen av byen. Festningsbygningene er fra tidlig 1700, men fyret har muslimsk opprinnelse. I dag blir det holdt både utstillinger og konserter på området. Scener fra James Bond filmen Die Another Day har blitt spilt inn her.

Her bør du spise i Cadiz

  • Balandro. Er du på ute etter god sjømat, så bør du ta turen innom Balandro. Her har du i tillegg en imponerende utsikt. Velger du en fiskerett fra menyen på Balandro, så vil du mest sannsynlig bli fornøyd.
  • La Candela. Denne restauranten kan du finne på å gå forbi uten å legge merke til den. Grunnen er at La Candela ligger inne i et hull i veggen. Her får du blant annet kjempegod tapas, mange ulike ostetyper og ellers mye mat som kommer fra Cadiz.
  • Casa Manteca. Skal du besøke en bar når du er innom Cadiz, så er Casa Manteca et must. Dette er en kjent bar i Cadiz med spansk dekor og en unik atmosfære. En drink som kan anbefales ettersom du befinner deg i Sør-Spania er Tinto de Verano. Dette er en tradisjonell drink fra Sør-Spania.
  • Restaurante El Faro de Cadiz. På utkikk etter en tradisjonell restaurant med en gammel sjarm over seg? Da bør du besøke Restaurante El Faro de Cadiz. Denne restauranten anbefales av Michelin, så det er ganske tydelig at de serverer kvalitetsmat. Til å være en Michelin-restaurant, så er ikke prisnivået så høyt.
Forfatter

Skriv en kommentar