Feriehus eller ferieleilighet i Spania

Ettersom stadig flere oppdager gleden ved å feriere i Spania, er det også stadig flere av disse som gang på gang returnerer til landet. Faktisk så ofte, at det faller seg naturlig å se seg om etter et permanent sted å bo under oppholdet. Og da kan enten et feriehus eller en egen ferieleilighet være gode alternativer.

Hos Booking.com finner du mange feriehus i Spania til leie, sjekk dem ut her!

Fordelene ved egen innkvartering er mange. For det første er det alltid ledig når man ønsker det, man har som regel mye større plass enn hvis man leier seg inn på et hotell eller i en kommersiell ferieleilighet, og man har muligheten for å innrette seg etter eget ønske. Dessuten bor man ofte i et nabolag sammen med andre som også eier sine ferieboliger, så man opparbeider seg en krets av bekjente det alltid er hyggelig å treffe igjen.

Ulempene derimot er at det kan være kostbart å eie eiendom så langt unna og man bør som regel inngå en avtale med et lokalt vaktselskap som kan holde øye med ferieboligen for deg. Spesielt hvis boligen også har svømmebasseng, da dette krever noe vedlikehold enten man er der eller ikke.

Les også: Tips ved kjøp av eiendom i Spania

Mange kjøper også feriebolig med tanke på utleie, og er man villig til å legge sine egne ferier litt utenfor høysesongen, kan man faktisk finansiere hele ferieboligen sin ved hjelp av utleie. Det finnes en rekke utleieformidlere i Spania, mange av dem er norske, som ivaretar både boligeier og leietakers interesser på en god måte. Man bør forhøre seg litt med de forskjellige hva de har å tilby, og be gjerne om referanser fra andre som bruker dem.

Har man først bestemt seg for å kjøpe feriebolig i Spania, enten det er hus eller leilighet, er det et par ting man bør undersøke før man underskriver en eventuell kontrakt. Aller først bør man se på beliggenheten. Er det langt til rekreasjonsområder? Er nabolaget trygt å bo i? Er det langt til handlemuligheter?

Spesielt hvis man tenker på å leie ut de periodene man ikke selv er der kan det være viktig å tenke på beliggenheten, men man må også undersøke hvilke planer som foreligger med tanke på videre utbygging i fremtiden. Kanskje forsvinner den flotte havutsikten bak et luksushotell om noen år, og da faller boligen hurtig i verdi, samtidig som den kanskje ikke blir like attraktiv å bruke.

Når man finner den ferieboligen man ønsker å kjøpe, er det viktig man enten får en spansktalende advokat til å håndtere saken, eller i beste fall en norsk eiendomsmegler som forstår både det spanske språket og væremåten. Det finnes flere slike i Spania med denne type virksomhet som praksis, og også her bør man forhøre seg litt rundt i markedet før man bestemmer seg for hvem man ønsker å bruke.

Stadig flere kjøper feriebolig i Spania

I følge en artikkel publisert på E24.no er det stadig flere nordmenn som kjøper feriebolig i Spania. Fra 2001 til 2010 har økningen vært fra 2802 boliger til 12848. En økning på 358 prosent kan sies å være ganske imponerende. Artikkelen peker på at det er stadig flere som ønsker å bytte ut kalde vintre med en noe mer behagelig temperatur, samt mer sol.

Det er ingenting som tyder på at trenden har snudd, for det er stadig en økning i forespørsler hos eiendomsselskapene som leier ut og selger feriebolig. Prisene på boliger i Spania har falt drastisk, og det er derfor mulig å få en feriebolig til en langt lavere pris enn hva som var tilfellet før finanskrisen. De aller fleste nordmenn kjøper feriebolig i områder som Costa Blanca, Costa del Sol og Kanariøyene.

Dagens Næringsliv skrev tidligere i år en artikkel om at det er veldig mye boliger til salgs i Spania. Dette innebærer at dersom du er på jakt etter bolig, så har du gode betingelser for å kunne forhandle pris med selgeren. Det pekes på at prisen på typiske «ferieboliger» har falt cirka 40 prosent siden finanskrisen slo til. Mange vurderer av den grunn å kjøpe bolig i Spania, men husk for all del å undersøke grundig i forveien av kjøpet.

Leie feriebolig i Spania

Mange velger å leie feriebolig under en ferie i Spania, og det behøver ikke å være en dum idé. Er man en eller to familier, så kan det i flere tilfeller være billigere å leie en hel bolig med basseng sammenlignet med hotell. Hos Booking.com finner man flere som leier ut bolig i Spania til overkommelige priser.

Å kunne disponere en hel feriebolig under ferieturen i Spania vil for mange være en herlig befrielse. Eller enda bedre; En villa for deg selv og dine.

Stadig flere nordmenn kjøper feriehus i Spania.
Stadig flere nordmenn kjøper feriehus i Spania.

 

 

Se også

Poker i Spania og spanske pokerspillere

Kortspill i Spania Kortspilltradisjoner i Spania går helt tilbake til det 15. århundre, i likhet …

En kommentar

  1. Er det mulig å leie ferieleilighet gjennom dere? Hvor kan jeg bestille ferieleilighet i Alicante for eksempel? Er på utkikk etter en leilighet med to soverom for en familie på fire.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *