Det er mye å gjøre i Torrevieja og for nordmenn er dette en av de mest populære stedene å eie bolig i Spania. Torrevieja ligger rett ved siden av Murcia, bare litt mer øst til Middelhavet, rett imellom byene Alicante og Cartagena. Det er mye du kan gjøre i denne lille byen som å shoppe, dra på fantastiske turer og se på forskjellige severdigheter.
Finn aktiviteter i Torrevieja og bestill hos GetYourGuide her

I denne artikkelen vil vi komme inn på 12 ting du kan gjøre i Torrevieja, som garantert vil få deg i feriestemning.

Besøk en av saltlagunene

En stor del av Torrevieja består av saltlaguner hvor det utvinnes salt som du og jeg kan ha på matbordet hjemme i Norge. I sørlige Torrevieja ligger Laguna de Torrevieja, med en rosa fargetone. Her utvinnes det salt den dag i dag. Her kan du flyte i vannet, men husk å ta med deg vann for å skylle av saltet etterpå!

Saltlagune i Torrevieja, Spania
Saltlagune i Torrevieja

Leie Bil

For å se mest mulig når du besøker Torrevieja anbefaler vi at du leier bil. Mange som reiser til Torrevieja pleier å bruke taxi til å dra rundt om, men det kan bli dyrt om du skal dra på lengre utflukter. Vil du unne deg litt luksus på reisen til Torrevieja, så anbefaler vi å leie bil. Mulighetenene og friheten det gir gjør at du kan reise fra severdighet til severdighet uten å tenke på busstider eller vente på taxi.

Det er billigere å leie en bil hvis du skal være i Torrevieja en stund sammenlignet med mange lange taxi-turer. Det er fint å leie bil i Torrevieja, da kan du ta deg til omkringliggende byer også. Kjører du raskeste rute bruker du cirka 50 minutter fra Torrevieja til Alicante. Til Murcia bruker du cirka 55 minutter. Til koselige Santa Pola bruker du bare 30 minutter. Nærliggende La Zenia bruker du bare 10 minutter til med bil. Det er fint å reise til disse omkringliggende stedene, da får du virkelig utforsket hva Costa Blanca har å by på.

Elektrisk sykkel

Liker du å bevege deg rundt i byen enten på sykkel eller elektrisk sykkel, så kan du dra på oppdagelsesferd rundt om i byen. Å leie en elektrisk sykkel eller vanlig sykkel koster ikke allverden. Stopp for å se fine omgivelser og ta gjerne en pause innom butikker. Når anledningen byr seg kan du stoppe for en is, godt når varmen begynner å ta deg!

Besøk en av de 10 strendene i nærheten og i Torrevieja

Det er nesten 10 forskjellige strender i og rundt Torrevieja. De fem mest kjente strendene er Playa de La Mata, Las Salinas de Torrevieja, Puta Prima Beach, Playa del Cura og Playa de Los Locos.

Hvis du kjører ut hovedveien fra Torrevieja og til Alicante finner du stranden Playa de La Mata. Dette er en populær strand, og vi anbefaler deg å ta deg en tur langs stranden for å se på utsikten ut mot havet, hvis du ser videre nordover på havet er du kanskje heldig og ser øya Tabarca.

Play de la Mata i Torrevieja, med herlig sjø og behagelige temperaturer
Playa de La Mata, en herlig strand i Torrevieja

Aktiviteter på Strender

Surfing er populært på flere av strendene i Torrevieja, og det er et ypperlig sted om du tenker å lære deg surfing. Enten du er alene eller sammen med venner eller familie, så tilbys det plasser på såkalte surfeskoler.

På La Mata Beach kan du lære deg å surfe, og her har du muligheten til å gjøre det og faktisk komme hjem å si at du har lært deg surfing. Det er en del bølger på La Mata-stranden, så den egner seg godt for å lære seg surfing og holde balansen på surfebrettet.

En annen ting du kan gjøre på strendene Playa de La Mata, Puta Prima Beach eller Playa del Cura eller hvilken som helst strand i Torrevieja: Ta med en handduk, en bok, solbriller, solkrem og deg selv, sett deg ned og sol deg litt. Hva er vel ikke bedre enn å slappe av i solen med en god bok og bare nyte dagen? Etter dette kan du kjøpe deg en lunsj-bit eller middag på en av restaurantene som ligger langs strandkanten.

Vannscooter er en mulighet som tilbys på strendene i Torrevieja. Du kan leie en vannscooter og kjøre fram og tilbake ute i sjøen. Det er gøy! Du behøver ikke leie vannscooter så lenge, fordi det koster som regel en del å leie slike farkoster.

Har du med deg noen på turen, så husk kamera. Det er alltids litt spennende å kunne dele bilder på sosiale medier eller ha for en senere anledning at man har kjørt vannscooter.

Du kan også leie dykkerutstyr og svømme med fiskene i Middelhavet. Har du et kamera som tåler vann, så anbefaler vi å ta det med på dykkerturen. Det er godt mulig du får med fisker på filmen!

Aquapark Flamingo

Aquapark Flamingo er en perfekt plass i Torrevieja å ta med hele familien. Her kan du nyte solen, mens barna har det gøy i vannet. Selv om det er livvakter som følger med, så kan det være greit å ha et øye til barna likevel. For yngre barn er Aquapark Flamingo et godt egnet sted. Det kan være lurt å booke online dersom du skal besøke Aqupark Flamingo. Du kan faktisk spare flere hundre kroner dersom dere er en familie på fem.

Aquopolis Torrevieja

Hvis du og partneren din eller bare du vil til en vannpark er Aquopolis Torrevieja stedet å være. Hva er forskjellen mellom Aquapark Flamingo og Aquopolis Torrevieja? Aquapark Flamingo er mer som en familiepark, mens Aquopolis Torrevieja egner seg bedre som en vannpark for voksne. Det er mulig for barn også å kunne komme til denne vannparken, men det som skiller disse parkene fra hverandre er at Aquapark Flamingo er mer tilrettelagt for barn, mens Aquopolis Torrevieja egner seg godt for større barn og til og med voknse.

Torre del Moro

Det er mange forskjellige severdigheter å få med seg i Torrevieja, og Torro del Moro er absolutt en av disse severdighetene. Hvorfor? Dette tårnet ligger så høyt opp du kan komme i Torrevieja. Du får en fantastisk utsikt over Middelhavet når du står ved siden av tårnet. Men tårnet, Torre del Moro, har også en liten historie bak seg over hvorfor de bygget tårnet med denne fantastiske utsikten.

Tårnet, Torre del Moro, ble rett og slett bygget for å kunne beskytte og forsvare folkene som bodde i Torrevieja i det 14. århundret fra piratangrep. Det finnes feriehus du kan leie i nærheten av Torre del Moro. Da kan du nyte god utsikt under hele ferien!

Torre del Moro, tårn i Torrevieja, Spania
Utsikt fra Torre del Moro i Torrevieja

Dique de Levante molo

Liker du å gå turer, men ikke helt vet hvor du vil gå? Dique de Levante Breakwater er en kjempefin plass å ta en liten gåtur til. Dette er en molo som går ut i Middelhavet. Dette er også en fin rute for en joggetur, for å starte dagen med en oppfriskende tur. Denne veien er 1600 meter lang, altså nesten 2 kilometer. Her har du god utsikt ut over havet når du er framme!

I år 2000 ble gangveien åpnet her, og da ble det mye enklere å ta seg fram.

Prøv deg på paraseiling

Om du er på utkikk etter et adrenalinkick når du er på ferie i Torrevieja, så er paraseiling kjempepopulært og en spennende opplevelse. Du taues etter en båt og kommer ganske høyt opp i lufta når du prøver paraseiling. Prisen er ikke mer avskrekkende enn rundt 70 euro. Er du flere personer, så er prisen lavere per person.

Delfín ubåt-museum

Det er også mange flere museer som befinner seg i Torrevieja, en av de mest populære museene er Museos Flotantes Delfín S-61 y Albatros III. Dette museet har bare en ting og det er en ubåt som tilhørte den spanske hæren. Ubåten viser dybden av sjømannsrøttene til folket i Torrevieja. Ubåt-museet var det første flytende museet i Spania. Det koster rundt 2 euro å besøke ubåten.

Les også: Alicante reiseguide

Forfatter

Skriv en kommentar