Alicante er den store reisedrømmen for mange, og i vår Alicante reiseguide vil vi fortelle om hvorfor reisemålet står øverst på lista til oss solhungrige nordmenn. Alicante by kan skilte med over 300 soldager i året, og er kjent for sine mange vakre strender.

Finn aktiviteter i Alicante og bestill hos GetYourGuide her

I denne reiseguiden for Alicante vil vi touche innom ulike tema som kan være greit for deg som reiser til Alicante å vite litt om. I tillegg kommer vi inn på leiebil som er behagelig og ikke minst befriende å leie når du er på ferie i Alicante. Vi vil gjøre et lite dypdykk i blant annet  hva du kan gjøre i Alicante, hvor du finner de beste hotellene, leiebil i Alicante og litt generelt om turismen her.

Alicante ligger på Costa Blanca og har en betydelig andel utenlandske fastbeboere og turister. På sommerstid er det veldig veldig vanlig å høre skandinaviske språk. Det er også en del spanjoler som ferierer i Alicante, og disse turistene pleier som regel å komme til Alicante i juli/august når fellesferien til de fleste spanjoler foregår.

Alicante er kjent for sine lange sandstrender, et livlig natteliv om du er på riktig sted og mye god mat. Alicante er ikke uten grunn et av Europas viktigste knutepunkter for feriereiser.

Hopp mellom tapas-barer

Tapas er en viktig del av spansk kultur og mange spanjoler pleier å «hoppe» rundt mellom de ulike tapasbarene. Du får deg en liten øl samt plater med tapas. Disse stabler du oppå hverandre etter hvert som du har spist opp tapasen. Dette er en vanlig tradisjon i Spania, og vi er sikre på at du også kommer til å sette pris på denne tradisjonen.

Husk å sjekke opp på forhånd hvilke tapas-barer du ønsker å besøke, så slipper du å gjøre det midt i en nydelig tapas-bit på Lizarrán Alicante eller en av de andre nydelige tapas-barene du finner i Alicante.

Tapasplate på tapasrestaurant

Her er 5 forslag til tapasbarer du kan legge til på besøkslisten på turen:

 • Tapas Alicante (Ligger ikke så langt fra båthavnen). Adressen er: C. Periodista Pirula Arderius, 3, Alicante
 • Bar Manero Tapas & Delicatessen. Adressen er: C. Médico Manero Mollá, 7, 03001, Alicante
 • Cervecería Sento Rambla. Adressen er: Carrer Girona, 1, 03001 Alacant, Alicante
 • Bodeguita 1999. Adressen er: C. Bailén, 4, 03001 Alicante
 • El Garaje Bar Alicante. Adressen er: Pl. Gabriel Miró, 14, 03001 Alicante

Turisme i Alicante

Over 3 millioner turister besøker Alicante-provinsen årlig. Dette gjør Alicante til et av de mest populære reisemålene i Spania. I tillegg til turistene bor det godt over 100 000 utlendinger i Alicante, hvorav en god del nordmenn. I Torrevieja, litt lengre sør for Alicante bor det enda flere nordmenn.

Det ankommer en rekke cruiseskip til Alicante, og da øker folkemengden i byen betraktelig. Cruiseskipene begynner å ankomme Alicante allerede i slutten av mars, så fortsetter ankomstene fram mot slutten av oktober.

Leiebil i Alicante

Leiebil gjør ferien mye enklere og du kan når som helst dra på utflukt. Enten du skal en liten tur på stranda eller du skal på en shoppingtur, så er det litt luksus å ha leiebil når du er på ferie i Alicante. På flyplassen i Alicante deles det ut flest leiebiler av alle steder i Spania. Du må regne med å betale et depositum når du leier bil i Alicante som på de fleste andre steder. Depositumet varierer hos de ulike leiebilselskapene og etter størrelse på bilen. Generelt sett varierer det fra 1000 euro og til i overkant av 2000 euro.

Depositumsbeløpet blir blokkert på kortet ditt, slik at du ikke kan bruke pengene før du har levert tilbake bilen. Da blir pengene tilbakeført til deg. En mulighet istedenfor å betale depositum er å gå for utvidet forsikring. Da slipper du depositum siden bilen da er forsikret mot tyveri og skade på bilen.

Det er vanlig med en begrensning i hvor langt du kan kjøre per dag. I noen tilfeller er dette mellom 100-200 km per dag, men dette kan variere hos de ulike leiebilselskapene.

Her er noen av leiebilselskapene som er tilstede i Alicante:

 • Avis
 • Hertz
 • Sixt
 • Europacar
 • Goldcar
 • Budget
 • Centauro

Ting å gjøre i Alicante by

Noe du ikke kommer utenom når du besøker Alicante by er å ta en tur opp til Santa Barbara-slottet. Dette er en festning med middelaldersk arabisk opprinnelse. Et spektakulært slott som ruver over Alicante. Slottet ble senest renovert på 1500-tallet og har siden den gang vært et fantastisk syn for turister og fastboende.

Explanada de España legger de fleste automatisk turen innom når de er i Alicante. Dette er den marmorlagde promenaden i Alicante. Et vakkert syn, sett deg gjerne ned og nyt dagen! Her får du en opplevelse av Alicantes atmosfære når du spaserer under ett av de mange palmetrærne.

Gamlebyen er et annet gjøremål du ikke kan gå glipp av når du besøker Alicante. Gamlebyen i Alicante er nesten litt som en landsby i sentrum av byen. Gamlebyen ligger under Santa Barbara-slottet, og her må du bevege deg gjennom hvitkalkede bygninger. En fantastisk opplevelse!

Santa María basilika er et flott monument som du kan oppdage på din ferd rundt i Alicante. Dette er den eldste og peneste kirken i Alicante. Kirken ble bygget over en moské etter at Alicante ble tatt tilbake fra maurerne på 1200-tallet.

Du kommer ikke utenom Postiguet-stranden på en ferie til Alicante. Postiguet-stranden ligger like ved gamlebyen, og her kan du bevege deg rundt i gylden sand. Bølgene er ikke så store her heller, så det er en veldig barnevennlig strand. Det er langgrunt her med de fordeler og ulemper det medfører. Herfra har du utsikt til Santa Barbara slottet. Legg deg ned, nyt solen og ta deg et bad når temperaturen blir for høy!

Postiguet stranden i Alicante

Les også: 5 strender på Costa Blanca du bør besøke

Er du nysgjerrig på Alicante sin opprinnelse? Da tar du turen innom Alicante arkeologiske museum. Her får du en introduksjon som først viser deg forhistorien til Alicante, og da får du blant annet se metallgjenstander smidd i Alicante-området. Videre får du se ulike gjenstander fra Romertiden og gjenstander fra middelalderen.

Her kan du besøke nettsiden til Alicante arkeologiske museum

Vil du besøke et museum til i samme slengen, så kan du ta turen innom Museet for samtidskunst. Museet ligger i en av de eldste bygningene fra Alicante, nemlig et byggverk fra 1687. Museet ligger like ved Santa María basilikaen, så det skal være enkelt for deg å finne fram.

Sankthansaften i Alicante

Det er noe eget med festivaler i Spania og spanjoler elsker å ta del i festivaler. Annenhver uke kan du finne en festival et eller annet sted i Spania. Da er det rikelig med musikk, aktiviteter og gjerne fyrverkeri.

En av de største festivalene som blir arrangert i Spania er på sankthansaften. Da bogner det over av fyrverkeri og det tennes bål på noen av strendene. Festivalen arrangeres rundt sankthansaften, i 2022 fra 23-25. juni. Festivalen tiltrekker seg tilreisende spanjoler, men også en god del utenlandske turister.

Utflukter i Alicante

Les også: Utflukter i Alicante

Uansett om du bor i Spania eller vurderer å reise dit, så finnes det en rekke utflukter du kan ta del i. I vår reiseguide for Alicante gir vi deg noen gode tips til utflukter i Alicante:

Strandutflukter

Det er et stort utvalg av strender med blått flagg bare en kort kjøretur fra Alicante, enten du velger å ta turen til nærliggende Benidorm eller du holder deg nærmere Alicante by. Reiser du til Benidorm, så er Playa Levante, Cala de Finesstrat og Raco del Conill vakre strender du kan besøke.

Velger du å holde deg i Alicante-området, så er Playa San Juan en vakker strand du kan legge turen innom på din strandutflukt.

Alicante reiseguide
Playa San Juan Alicante

Kjører du en halvtimes tid, så kommer du til Villajoyosa. Her kan du besøke den vakre stranden Playa el Paraiso. Det tar ikke mer enn rundt 30 minutter å kjøre til Villajoyosa fra Alicante. Leter du etter en drømmestrand for å ta bilder og nyte en dag i solen? Da kan vi anbefale Playa del Portet-stranden som ligger i Moraria. Denne byen ligger nord for Alicante, cirka 1 times kjøretur. Før du kommer til Moraria kan du legge turen innom Calpe og den vakre stranden Playa de La Fossa.

Golf

En annen fin utflukt du kan dra på er rett og slett å spille golf. Costa Blanca har 15 golfbaner, så her står du fritt til å velge hvor du vil spille. Det nærmeste alternativet er Alicante Golf Club som ligger 15 minutter kjøring unna sentrum. Selve banen er designet av den avdøde golfspilleren Seve Ballesteros. Alicante Golf Club har 18 hull. Ikke så langt unna Alicante Golf Club ligger Bonalba. Det er flust av golfbaner å velge i rundt Alicante, så her er det bare å velge og vrake.

Båttur

Hva er vel ikke bedre enn å komme seg litt bort fra bykjernen med en båttur? Det går flere båter fra havnen i Alicante. En populær tur går til Illa de Tabarca. Dette er en fin liten øy med hvitkalkede hus. Les mer om tur til Illa de Tabarca her.

Øyen Illa de Tabarca. Nova Tabarca stranden kan ses til høyre i bildet.

Besøk et av de nedlagte kystvakttårnene

Fra 1500-tallet ble det bygget en rekke tårn for å varsle båter, og i tillegg til bruk i forsvarssammenheng. Disse tårnene er unike, og du kan besøke mange av dem ved å reise rundt Alicante. Det er rundt tretti av tårnene i Huerta de Alicante (historisk region i Alicante). De fleste ligger i selve Alicante.

Avstander til andre steder i Spania fra Alicante

Alicante ligger sentralt til på Costa Blanca, og du har ikke lange avstanden før du kommer til andre spanske perler. Her er noen avstander fra Alicante:

 • Bilbao: 584 km
 • Málaga: 391 km
 • Barcelona: 407 km
 • Sevilla: 495 km
 • Salamanca: 529 km
 • Granada: 303 km
 • Madrid: 357 km
 • Tarragona: 431 km

Alicante reiseguide – Slik kommer du deg til Alicante

Fra Oslo er det enkelt å komme seg til Alicante da det er flere selskaper som flyr direkte. Norwegian, SAS, KLM og Ryanair flyr alle fra Oslo til Alicante. Prisene varierer etter når du flyr og hvor mange ruter som er satt opp på det tidspunktet. Bestiller du når det er salg, så kan prisene variere fra noen hundrelapper til nærmere 1000-lappen en vei. Vanlige priser ligger nok litt høyere enn dette.

I tillegg til at du kan fly fra Oslo til Alicante, så er det også flere andre flyplasser du kan fly til Alicante fra:

 • Trondheim
 • Tromsø
 • Molde
 • Bergen
 • Stavanger
 • Ålesund
 • Kristiansand

Fra noen av flyplassene er det mellomlanding før du kommer deg til Alicante, da typisk innom Oslo.

Fakta om Alicante

Innbyggere (2020): 337 482
Areal: 201,27 kvadratkilometer
Grunnlagt: År 324 f. Kr
Provins: Alicante
Autonom region: Valencia
Befolkningstetthet: 1700 per kvadratkilometer
Tidssone: UTC+1 (CET)
Sommertidssone: UTC+2 (CEST)
Klima: Steppeklima

 

Forfatter

Skriv en kommentar