Det sies at uansett hvilken av Kanariøyene man reiser til, ender man opp i den sjuende himmel. Dette med klare referanser til at det finnes sju kanariøyer, som alle er et paradis på hver sin måte. Skal du prøve øyhopping på Kanariøyene? Da bør du lese videre!

Å reise til Kanariøyene er i dag svært enkelt, og det finnes flere lufthavner man kan fly til, eller man kan ta en av de mange fergene som går fra Cadiz, helt sør i Spania. De fleste som reiser med fly til Kanariøyene, ankommer som oftest Tenerife eller Gran Canaria. Flere internasjonale flyselskaper har regelmessige ruteflyvninger til disse to øyene.

Tenerife

Velger man for eksempel å ankomme Kanariøyene via Tenerife, er det et godt utgangspunkt for videre øyhopping til de andre øyene. Tenerife er den største av Kanariøyene og har to flyplasser. En med internasjonal trafikk, og en med innenriks trafikk. Det går også flere fergeruter fra øya, både til fastlandet i Spania, og de andre seks øyene. Spanias høyeste fjell, Teide, ligger også på Tenerife, og de skogkledde åsene innbyr til fotturer og mange spennende opplevelser.

Les mer om populære Tenerife her.

La Tejita

Fuerteventura

Fra Tenerife kan man reise videre til for eksempel Fuerteventura. Fuerteventura er en typisk «sydenøy», uten spesielt mye annet å by på fantastisk flotte strender. Det var også her det første charterhotellet åpnet, samtidig med flyplassen i 1965, og man kan ankomme øya enten via innenriksfly eller ferge.

Fuerteventura har blitt mer populært igjen de seneste årene, på tross av at dette blir regnet som en typisk sydendestinasjon av mange. I vinterhalvåret kan man reise direkte til Fuerteventura fra Oslo, mens ellers må man innom internasjonale flyplasser i Europa for å komme seg dit.

Lanzarote

Etter å ha tilbragt noen dager på Fuerteventura kan man reise videre til Lanzarote, som i dag regnes som en av de mest besøkte av ferieøyene, hvor Puerto del Carmen er et av de mest utbygde feriestedene. Herfra kan man også ta en snarvisitt til Afrika om du skulle ha behov for enda mer action på ferien din.

Det er ikke uten grunn at vi i Spaniareise.com har omtalt Lanzarote som turistenes favoritt.

Lanzarote

El Hierro

El Hierro er ikke bare den vestligste av de sju Kanariøyene, det er også den mest fuktige. All fuktigheten gjør at øya er usedvanlig grønn til å ligge like utenfor kysten av Afrika, og for en nordmann er det nærliggende å sammenligne øya med en tropisk variant av det norske Vestlandet. Øya er lite preget av turisme, og det er også den mest utilgjengelige av Kanariøyene.

Les mer om unike El Hierro her.

La Palma

På La Palma ligger det verdensberømte observatoriet Observatorio del Roque de los Muchachos, som er minst like spennende på dagtid som om natten. Forholdene for astronomi på La Palma er så gode, at øya er nylig ble utnevnt til verdens første Starlight turistmål.

La Gomera

La Gomera er lettest tilgjengelig via Tenerife, enten med fly eller båt, og er spesielt interessant på grunn av sine store skogområder og nasjonalparker. En av dem, Parque Nacional de Garajonay, er oppført på UNESCOs World Heritage liste, da den inneholder tresorter som har eksistert der i over 11 millioner år.

Gran Canaria

Den siste av Kanariøyene er sannsynligvis også den mest kjente, nemlig Gran Canaria. Øyas hovedstad, Las Palmas de Gran Canaria ble etablert så tidlig som på 1400-tallet, og den gamle bydelen er i dag oppført på UNESCOs Verdenskulturarvliste.

Surfing i Las Palmas, med en flott katedral i bakgrunnen.
Surfing i Las Palmas

Gran Canaria er et populært reisemål blant nordmenn, svensker, dansker, briter, tyskere og enda flere nasjonaliteter. Øya er populær av flere årsaker. Man finner noe for enhver smak. Flytilbudet er godt utbygd. Øya har en rolig atmosfære og mange muligheter enten man ser etter storbylivet eller avslappende liv i en liten landsby. Gran Canaria har et stort utvalg i strender, og mange blir trukket mot øya av den grunn.

Det er også muligheter for fjellturer på Gran Canaria. Skal du drive øyhopping på Kanariøyene, så er Gran Canaria et greit startsted.

Forfatter

Skriv en kommentar