Byen Cadiz er en av verdens eldste havnebyer, og ble grunnlagt av fønikerne allerede for godt over 3100 år siden. Det var stedets strategiske beliggenhet i forhold til både Atlanterhavet og den lette tilgangen til Middelhavet som gjorde stedet velegnet til havneby, og selv vikingene brukte byens havn som hovedbase for tokt videre inn i Middelhavet.

Opprinnelig lå byen på en øy ute i Cadizbukten, men det smale stredet er i dag fylt igjen så man kan kjøre bil hele veien ut, og de turistene som kommer dit i dag er langt fra like krigerske som de fra tidligere tider.

Dog er ikke Cadiz en typisk skandinavisk ferieby, og stort sett alle andre enn spanjoler selv, velger å bo enten langs kysten på Costa del Sol eller Costa Blanca.

Dette gjør imidlertid ikke Cadiz, hverken som by eller provins, til et mindre interessant sted å besøke, og det finnes en rekke spennende ting man kan se og gjøre under et opphold i området.

Spesielt kjent er, rent bortsett fra de flotte strendene selvfølgelig, katedralen i Cadiz og Cartujaklosteret i Jerez de la Frontera, og for ikke å glemme de mange byfestene som arrangeres. Og ikke minst karnevalet som tiltrekker seg turister fra hele verden de 11 dagene det går av stabelen. Er man interessert i hester, arrangeres det et spennende hesteveddeløp på stranden i Sanlúcar de Barrameda og en helt egen festival tilegnet hester i Jerez de la Frontera.

Cadiz som provins har tilnærmet alt man kan ønske seg som turist. Flotte strender, flere byer med et pulserende natteliv og storslått natur med flere naturparker i umiddelbar nærhet. Dessuten kommer noen av Spanias fremste kokker fra distriktet som er kjent for sin særdeles velsmakende gastronomi med retter basert på tradisjonelle spanske råvarer som blant annet sjømat som fisk og skalldyr. Ofte servert med hvitvin eller brandy fra det populære vindistriktet Marco de Jerez.

Overnatting i Cadiz

Som det populære feriestedet Cadiz har opparbeidet seg til å bli, finnes det selvfølgelig en rekke muligheter for overnattinger der, og enten man reiser alene, sammen med andre eller som en familie er det nok å velge blant. Det mest vanlige er nok hoteller og forskjellige varianter av vandrerhjem, men stadig flere leier seg også inn privat, da dette er en fin måte å komme tett på menneskene som bor i provinsen og man kan lære om både kultur og levevis på nært hold.

Det er en rekke hoteller i Cadiz, og mange av disse har svært god standard. Prisen på hotellovernatting vil variere etter når på årstiden du velger å tilbringe ferien i Cadiz.

Noen hoteller du bør sjekke ut i Cadiz:

  • Hotel Munte Puertatierra (5-stjerners hotell som man kan gjøre et kupp på utenfor turistsesongen)
  • Hotel La Catedral (Pleier å være ganske rimelig, og er et 3-stjerners hotell)
  • Barcelo Cadiz (4-stjerners hotell hvor prisene ikke er avskrekkende)

Reise til andre steder i Spania fra Cadiz

Cadiz er også et flott utgangspunkt for utflukter i regionen, og man skal ikke spesielt langt inn i landet før man virkelig får et innblikk i det autentiske Spania, hvor turismen fortsatt ikke har fått fotfeste. Det finnes flere turarrangører i byen som tilbyr rundreiser i og utenfor distriktet, men det er også fullt mulig å leie en bil eller reise rundt på egenhånd.

Dersom man ønsker å reise litt lengre nord for Cadiz, så kan vi anbefale Sevilla. Det har blitt mer og mer vanlig å leie bil som turist i Spania, og det tar ikke mer enn 1 time og 30 minutter med kjøring fra Cadiz til Sevilla. Reiser man til Sevilla, så kan man oppleve den kjente katedralen i byen, men også palasset Alcazar. Les mer om Sevilla her

En annen by man bør vurdere å reise til fra Cadiz er Huelva, som ligger nordvest for Cadiz. Her kan man oppleve kulturelle innslag som bringer en langt tilbake i tid. I Huelva kan man bortsett fra den fantastiske naturen oppleve gruver som stammer tilbake fra 1800-tallet. Mange av disse er fortsatt i drift, og det kan dermed være vanskelig å få se gruvene som er i drift på nært hold.

Bildet under viser katedralen i Cadiz:

Bildet viser Katedralen i Cadiz
Bildet viser Katedralen i Cadiz
Forfatter

Skriv en kommentar