El Hierro er den aller minste av Kanariøyene og med et areal på cirka 270 kvadratkilometer, så er den mye mindre enn øyene Tenrife, Gran Canaria og Fuerteventura. El Hierro er den vestligste av Kanariøyene, og består av to ulike kommuner; Valverde og Frontera. Det er ikke mer enn 5 mil fra vest til øst på øya, og det er ikke flere enn 11 000 fastboende på denne spanske øya.

En ferie på denne øya er ikke en vanlig sydentur som til Gran Canaria eller Mallorca. Her møter du sjeldent turister, men bananplantasjer, geitefarmer, bondegårder og mer enn 500 åpne vulkankrater finner du derimot på El Hierro. Leter du etter en ferie med strandliv, så må du nok finne en annen plass å legge ferien. El Hierro har ikke strender, men havbasseng mellom de mange lavaklippene. Det er med andre ord en litt annerledes ferie dersom man besøker El Hierro.

La Restinga er en flott by beliggende på El Hierro:

La Restinga

Det er likevel en rekke ting å ta seg til om man velger å besøke El Hierro. En ting som man må se dersom man besøker El Hierro er det hellige treet Garoe. Treet ligger i San Andres og har blitt et symbol på El Hierro sin identitet. En annen kjent attraksjon er kjempeøglen. Ecomuseo de Guinea er stedet du skal besøke hvis du vil oppleve Lagarto gigante, en svær øgle. Den er 75 cm lang og finnes faktisk bare her på El Hierro.

Naboøya er La Gomera og her kommer det faktisk over en million turister i året. El Hierro får derimot besøk av i underkant 10 000 turister i løpet av året. Liker du å gå turer, så er El Hierro et optimalt feriemål for deg. Øya er av UNESCO erklært som et biosfærereservat, og det innebærer at øya er beskyttet for å bevare den unike kulturen og naturen som finnes her.

Aktiviteter ute i naturen er populært når turister besøker El Hierro. Surfing, paragliding, fjellklatring og sykling er bare noen av utendørsaktivitetene man kan foreta seg på øya. Surfing og paragliding er for litt mer vågale, mens fjellklatring og sykling kan alle prøve seg på.

Hvordan komme seg til El Hierro

Det er flere måter å komme seg til El Hierro på, men det er faktisk enklere enn man skulle tro. Øya har en regional flyplass som man kan benytte seg av, eller så kan man ta ferge fra enten Gran Canaria eller Tenerife. Det er dermed ikke vanskelig å komme seg til øya om man vil reise hit på en ferie. Har du vært på Kanariøyene før, så har du sikkert lagt merke til at den norske rederen Fred Olsen opererer her. Fred Olsen sine båter går til El Hierro.

Den eneste hovedstaden som ikke ligger ved kysten

Et kjennetegn med Kanariøyene er at hovedstadene ligger ved kysten, men ingen regel uten unntak. Valverde, som er hovedstaden på El Hierro, ligger 600-700 meter over havet. Byen har vakre hvite bygninger som er laget av kalk. Kirken Santa Maria de la Concepcion er en gammel kirke som vitner om gjennomført arkitekturarbeid, og ligger i Valverde. El Hierro er ikke så stor, så har man leiebil bør man absolutt legge turen innom hovedstaden på øya.

El Charco Azul

Charco Azul

El Charco Azul er et naturlig basseng og er et kunstverk i seg selv. Bassenget er laget av flytende lava, og her kan du bade uten at bølgene kommer til deg. Lavaformasjonene gjør at du er beskyttet mot havets bølger, og du kan nyte et avslappende bad i de mest kjente naturbassenget på El Hierro. El Charco Azul ligger på den nordlige kysten av El Hierro, i kommunen la Frontera.

Forfatter

Skriv en kommentar