Mange forbinder nok Benidorm med ville fester og berusede turister med snåle hatter, men fakta er at byen er så utrolig mye mer enn bare det, og det finnes en hel rekke med både spennende og morsomme ting man kan se og gjøre der. Benidorm er tross alt den største byen på Costa Blanca, så det er ikke overraskende at tilbudet også er både mangfoldig og fargerikt.

Benidorm

Selvfølgelig kommer man ikke utenom det faktum at mange av turistene i Benidorm kommer for strendenes skyld, og dem er det flere av. De tre største heter Finestrat, Poniente og Levante. Levante er den mest sentrale og følgelig også den mest besøkte, men den er også den mest støyende. Langs hele promenaden ligger det diskoteker og barer som holder det gående til tidlig morgen med høy musikk og fest.

Da er Finestrat et betraktelig roligere alternativ, og det er også en foretrukket strand blant et mer voksent publikum og familier med barn. Poniente er den stranden innbyggerne selv foretrekker, og kan være et minst like godt valg som de to andre.

Når man bestiller hotellrom i Benidorm kan det være lurt å tenke litt igjennom hvor man ønsker å bo under oppholdet. Tett på stranden er betraktelig mer støyende enn for eksempel inne i den gamle bydelen, noe som ofte også gjenspeiler seg i prisen.

Ettersom Benidorm har den størrelsen den har, og blir besøkt av det antall turister som byen tross alt gjør, har det naturligvis kommet en rekke fornøyelsesparker med et bredt og variert tilbud. Her finnes noe for enhver smak, og parkene ligger strategisk plassert forskjellige steder like i utkanten av byen. Her finner man Aqualandia som er et enormt badeland med mengder av vannaktiviteter og Terra Mitica, som er en mer tradisjonell fornøyelsespark. Terra Natura er en dyrepark hvor man blant annet kan komme tett på noen av de dyrene som finnes i den spanske fauna.

Av andre spennende aktiviteter kan det nevnes hesteridning, både på stranden eller i naturen like utenfor byen. Det finnes flere rideskoler og staller i Benidorm, og alle nivåer er dekket fra øvede ryttere til enkel ponniridning for de aller minste.

Ellers finnes det et hav av morsomme butikker og kjøpesentre i Benidorm, hvor man kan kjøpe stort sett alt mulig rart fra tradisjonelt spansk håndverk til skikkelig kitche souvenirer. Sjekk gjerne ut noen av de kinesiske som har alskens rariteter for nesten ingen penger. Det er verdt det.

Sett også av tid til et besøk i den berømte kabaretbaren «Morgans Tavern» på Calle Cirona, et fantastisk sted med prisbelønt underholdning av en rekke kjente og mindre kjente spanske og internasjonale stjerner. Avslutt gjerne kvelden med et besøk i Neptuns Bar eller i en av de nærliggende nattklubbene.

Her er hva leserne av Tripadvisor foretrekker å gjøre når de besøker Benidorm:

  • Ta en god middag og besøk gamlebyen i Benidorm. Dette anbefales enten du reiser med familien eller om du reiser på tur med barn. Det er mye å se og gjøre i gamlebyen, og legger du middagen til gamlebyen har plutselig hele kvelden gått.
  • Mundomar-akvariet ligger helt i toppen over hva folk foretrekker å gjøre når man er i Benidorm. Akvariet er ganske unikt i seg selv, så det er ikke så overraskende. Her finner man alle slags mulige dyr, og de kan finne på mye sprell. En utmerket aktivitet å ta med minstemann på!
  • Poniente-stranden. En av de mest populære aktivitetene i Benidorm er ikke overraskende å ligge på stranda. Dermed kommer Poniente-stranden høyt opp på lista over ting å gjøre i Benidorm.
  • Vil du besøke en dyrehage litt utenom det vanlige? Da bør du ta turen innom Terra Natura. I 2014 vant faktisk Terra Natura konkurransen til Tripadvisor, hvor man kårer populære steder.
Forfatter

Skriv en kommentar