I Madrid, Spanias hovedstad kryr det av hoteller, og standarden på disse er generelt svært bra. Vi anbefaler å bestille et hotell i sentrum av Madrid, og bydelene Las Cortes, Huertas, Salamanca og Prado kan alle anbefales. Disse bydelene har god standard på hotellene, og prisene er heller ikke avskrekkende.

For et hotellrom med grei standard i Madrid må man regne med å betale fra 500-700 kroner litt varierende etter hvor hotellet ligger. Man må ikke glemme at Madrid er en storby, så prisene er generelt litt høyere enn andre byer i Spania. Noen grunner til at du bør velge Madrid som ditt neste feriemål er billige overnattinger, et hett natteliv, museer i verdensklasse og restauranter med høy kvalitet på maten.

Når du skal bestille hotell i Madrid, så kan du velge og vrake blant hoteller 2-3-stjernersklassen eller 4-5-stjerner om du foretrekker det. Noen av hotellene i Madrid ligger ikke så langt fra flyplassen, og kan egne seg for forretningsreisende. Skal du bestille hotell i Madrid anbefaler vi at du tar en tur innom Booking.com, der vil du finne et rikt utvalg av hoteller i en hver prisklasse.

Under følger noen anbefalte hoteller i Madrid

Petit Palace San Bernardo – Heter nå Petit Palace Plaza España

Dette hotellet ligger i det man ofte omtaler som hjertet av Madrid, med kort avstand til både Plaza Meyor og Plaza de España. Petit Palace Plaza España er et familievennlig hotell i Madrid med 4 stjerner og totalt 57 rom. Prisen for en overnatting hos Petit Palace San Bernardo ligger på 450-700 kroner i sommerhalvåret, og er dermed ikke avskrekkende prismessig. Alle rommene er utstyrt med moderne TV-skjermer og gratis trådløs internett. Personalet er behjelpelig med å tipse deg om utflukter, og snakker flere språk.

Petit Palace Plaza España ligger like ved Metroen (linje 2), og du står dermed fritt til å komme deg rundt i Madrid på egenhånd.

Adressen for Petit Palace Plaza España: San Bernardo 3 Madrid, 28013

Apartamentos Palacio Real

Dette er et 3-stjerners hotell som ligger en kort gåtur unna Plaza Meyor. Apartamentos Palacio Real ligger i Latina-området, og prisen for en overnatting ligger på 500 kroner og oppover i høysesongen. Som på de fleste hoteller i Madrid har dette hotellet gratis trådløs internett på rommet. Almudena-katedralen og San Isidro-museet, Det kongelige slottet  og El Rastro ligger ikke langt unna dette hotellet.

Adresse for Apartementos Palacio Real: Los Mancebos, 4, Madrid sentrum, 28005 Madrid

Hotel Miguel Angel

Ønsker du å bo i nærheten metro-stasjonen, så er Hotel Miguel Angel et hotell du bør vurdere. Prisen er litt høy for en overnatting på dette hotellet, cirka 900 kroner. Men er man på en forretningsreise i Madrid, så er dette hotellet greit å benytte med tanke på dets beliggenhet. I nærheten av hotellet finner du det naturvitenskapelige museet og Den amerikanske ambassaden. Litt lengre unna kan du finne Plaza Meyor.

Hotel Miguel Angel er et 5-stjerners hotell, og prisen er derfor høyere enn på andre hoteller med en lavere standard. Det er selvfølgelig gratis trådløs internett på alle de 267 gjesterommene. Spa, innendørs basseng og boblebad er rekreasjonsmuligheter på hotellet.

Adresse for Hotel Miguel Angel: Miguel Angel, 29-31, Chamberi, 28010 Madrid. 

AC Hotel Carlton Madrid – Hotellet heter nå AC Hotel by Marriott Carlton Madrid

AC Hotel by Mariott Carlton Madrid er et hotell som ligger i Huertas-distriktet, sør for Buen Retiro Park (en av Madrids største parker). Hotellet har fire stjerner, og prisen ligger fra 500 kroner og oppover for en overnatting. En god pris for et firestjerners hotell! Det er fine værelser på AC Hotel by Mariott Carlton Madrid, og en svært god beliggenhet. Hotellet ligger blant annet i nærheten av Reina Sofia-museet, Valle-Inclan-teateret og Den kongelige botaniske hage. Det er 122 gjesterom på hotellet, og alle er utstyrt med trådløs Internett .

Adresse for AC Hotel by Mariott Carlton Madrid: Paseo Delicias 26 Madrid, 28045

Hotel Plaza Mayor – Valuta for pengene!

Det er ikke nødvendigvis slik at dyre hoteller bestandig er bedre, og det er Hotel Plaza Mayor et bevis på. Selv om hotellet har bare 2 stjerner, så er det ofte bra nok for de fleste. I høysesongen behøver man ofte ikke å betale mer enn 500 kroner for en overnatting, og det er vanskelig å finne i dette populære området av Madrid. Som hotellnavnet tilsier, så ligger hotellet på Plaza Mayor. Hotellene i dette området er som regel dyrere enn andre steder i Madrid, sett bort i fra Hotel Plaza Mayor.

Adresse for Hotel Plaza Mayor: Atocha, 2, Madrid sentrum, 28012 Madrid

Nedenfor ser du et bilde av El Escorial, palasset til Kongen av Spania:

El Escorial er palasset til Kongen av Spania, og er en attraksjon som er verdt å besøke i Madrid.
El Escorial er palasset til Kongen av Spania, og er en attraksjon som er verdt å besøke i Madrid.

Artikkelen ble først publisert 10. april 2014, men ble oppdatert 7. februar 2022 med ny informasjon.

Forfatter

Skriv en kommentar