Flere reiser til Madrid på vinteren, og selv om byen er langt mer populær om sommeren, så er det mye man kan gjøre i denne storbyen også på vinterstid.

Madrid er faktisk den hovedstaden i Europa som ligger høyest. Hele 664 meter over havet, hvilket innebærer kaldt vær om vinteren. Himmelen er som regel blå, og du kan nyte tapas i en av de mange tapasbarene etterfulgt av en tur innom kafé. Har du lært deg noen spanske gloser på forhånd, så kan du ta opp praten med noen spanjoler på kafé. De er ofte snakkesalige, og overhodet ikke vanskelig å komme i kontakt med.

En fordel med å reise til Madrid på vinteren er at hotellprisene er på sitt laveste da. Typisk er prisene aller lavest i januar, men februar er heller ikke en dyr måned. Reiser du til Madrid for å shoppe, så er nok vinteren like bra som sommeren, og du unngår de store folkemengdene. Handletur til Madrid på vinteren er ikke uvanlig, og flere har fått øynene opp for Spanias hovedstad.

Gåtur i Madrid

Selv om det kan bli nokså kaldt i Madrid om vinteren, så betyr ikke det at man skal bare oppholde seg innendørs på turen. En gåtur i Madrid som vi kan anbefale er gjennom Retiro-parken. Er du heldig avholdes det konsert her også. Det er faktisk en rekke treningsapparater i Retiro-parken for store og små. Sku utover byggverk, statuer og kunstige innsjøer.

Retiro-parken er godt egnet for en spasertur, og glem for all del ikke kamera. Er du fotointeressert, så kan du ta bilder av dyr som befinner seg i parken og ulike statuer. Med lyset som er på vinteren, så kan du virkelig ta noen fantastiske bilder her.

Monumentet Alfonso XII:

Retiro Park Madrid

Temperaturen i Madrid på vinteren er lavest i månedene januar og februar. Det er ikke uvanlig med temperaturer under 10 grader, men man kan også være heldig å oppleve 15 grader på en god dag. Det snør sjeldent i Madrid, men temperaturen kan falle under 0 grader om natten.

Det sies at det ikke finnes et dårlig tidspunkt å besøke Madrid på. Selv om vinteren i Madrid er kald, så vil du alltid finne på ting i den levende byen.

Les også: Museum å besøke i Madrid

Festivaler i Madrid på vinteren

Besøker man Spania og Madrid vil en festival absolutt være med på å høyne stemningen. På en festival i Madrid vil du kunne få oppleve hvordan spansk kultur er på sitt beste. Det er flere festivaler som blir arrangert på vinteren i Madrid, og Festival de Jazz La Escalera De Jacob er et eksempel på en musikkfestival. Det er absolutt en fordel om du liker jazzmusikk, ettersom denne festivalen er sterkt knyttet opp mot denne musikksjangeren. Festival de Jazz finner sted i februar/mars.

Reiser du til Madrid i februar, så er La Endiablada en festival du bør ta turen innom. Festivalen foregår ikke i selve Madrid, men du må en tur utom byen til Almonacid del Marquesado. Dette er en tradisjonell fest hvor deltakerne kler seg ut i spesielle kostymer. Det tar cirka 1 time og 15 minutter å komme seg til Almonacid. Etter at du har besøkt festivalen, så kan du ta turen innom byen Cuenca. Dette er en historisk by med en kjøretid på cirka 1 time fra Almonacid del Marquesado.

Forfatter

Skriv en kommentar