Metro er T-Banen i Madrid, den strekker seg så å si over hele byen og er den enkleste måten å komme seg fort frem og tilbake fra attraksjoner og steder du vil besøke under et opphold i Madrid.

Som i Oslo har de egne automatiske billettautomater i tillegg til egne bemannede billettluker. Her får du billetter for en tur til 1,5 euro som er ca 12 kroner med kursen når dette skrives. Om du kun er i Madrid for en kort periode og ikke skal farte for mye rundt på Metroen så er det to muligheter for å spare litt penger på billettene. Du trenger nemlig ikke å kjøpe enkeltbilletter hele tiden.

Den ene måten er å kjøpe deg et turistpass som har en varighet du bestemmer fra 1 til 7 dager. Det er fastsatte antall dager så du må nesten tilpasse det etter hvor mange dager du er i Madrid. Fordelen her er at det er litt rabatt i forhold til å kjøpe enkeltbilletter i tillegg til at dette passet kan brukes på alle typer offentlig transport i og rundt Madrid.

Den andre metoden er å kjøpe klippekort som finnes for ti turer per kort. Her kan du da bruke klippekortet til ti forskjellige enkeltturer for deg selv, eller så kan du og en reisepartner eller flere bruke samme klippekort, men må da bruke et klipp for hver reisende.

Kanskje tar du metroen til Real Madrid sin fotballstadion også. Vi i Spaniareise.com har tidligere skrevet en artikkel om Santiago Bernabeu. Artikkelen finner du her; Ta en rundtur på Santiago Bernabeu.

Ved å bruke tipsene her sparer du både penger og tid på å slippe å lete etter billettluker og billettautomater i tillegg til rabatten du får ved å kjøpe flere turer med en gang. God reise rundt i Madrid!

Her er et bilde fra Metroen i Madrid:

Forfatter

Skriv en kommentar