Marbella ligger langs Costa del Sol, og er Spanias svar på St. Tropez. Dette elegante feriestedet er et yndet feriemål blant de rike og berømte, og det er ikke vanskelig å se hvorfor. Dersom du tror at Marbella er bare for de rike og berømte tar du feil, for man finner faktisk litt av hvert her. Vår reiseguide til Marbella vil gi deg informasjon om denne byen, som kan være greit å ha med seg på reisen dit.

Det er mange restauranter i Marbella i verdensklasse, luksushoteller, spektakulære golfbaner, fasjonable butikker, en nydelig havn og et stort antall av livlige barer og nattklubber for å holde deg underholdt til soloppgang. Marbella er kanskje det mest kjente stedet på Costa del Sol, men det er mange områder i rundt som også er verdt et besøk. Det er et stort tilbud som tilbys i byer og kommuner rundt Marbella. Man kan for eksempel besøke den hvite landsbyen Mijas, og vandre i de brosteinbelagte gatene, spise i fjellene ved Benahavis eller dra til Gibraltar for å se fjell, samt apene som lever der.

Ettersom N-340 veien fra Barcelona til Cadiz er ferdig, så tar det ikke lang tid å komme seg til neste by. N-340 er en motorvei av høy kvalitet, som gjør det enkelt å komme seg rundt på sørkysten av Spania. Leiebil i Spania er ikke så kostbart, og kanskje det mest vanlige er å leie dette når man kommer på flyplassen. Dersom du reiser til Marbella, så er det normalt på flyplassen i Malaga at man leier bilen.

Hoteller i Marbella

Vi har tidligere skrevet om hoteller i Marbella her på Spaniareise.com, og da anbefalte vi noen hoteller i forskjellige prisklasser. Vi anbefaler å bestille hotellrom gjennom Hotels.com, for å finne billige hoteller online. Prisene hos Hotels.com viser definitivt at Marbella ikke bare er for de rike. De billigste hotellrommene starter fra litt over 300 per natt, mens de dyreste ligger på 2000 kroner natten. Det er mange hoteller å velge i hvis du skal reise til Marbella, så her er det bare å slå seg løs.

Hvis du skal reise med barn til Marbella, så finner du flere familievennlige hoteller her. Hotel Cortijo Blanco er et hotell for deg som reiser med barn til Marbella. Et annet familievennlig hotell vi i Spaniareiser kan anbefale er Alanda Club Marbella. Bestiller du på et av disse hotellene vil familien få et perfekt opphold i Marbella.

Ferie i Marbella

Marbella er en av de beste plassene å tilbringe ferien på, og dersom du reiser hit bør du ikke legge igjen bikinien, solbrillene, hæler og badebuksa hjemme. Hvis du er på utkikk etter noe avslappende, så kan en middag på restauranten La Casita anbefales. Denne restauranten ligger i La Heredia, og deres internasjonale menyer passer ethvert budsjett. Det er fint å ta en tur ut fra Puerto Banus, og slappe av med hjemmelaget mat med en vri av gourmet. Det er mulig å spise ute på terrassen dersom man ønsker dette. Velger du å spise inne på La Casita, så kan du se at maten din blir laget, noe som kan være spennende.

 Byen som forvandles om natten

Marbella kan godt omtales som byen som forvandles om natten. For det er nettopp det som skjer når natten begynner å nærme seg. Da er sultne partyløver klar for fest. Barnefamiliene som du så tidligere på dagen på stranda har for lengst lagt seg, og festene i Marbella varer til morgenen neste dag. Nattklubbene i Marbella byr på champange, «bikinikvelder» og mye mer. Det kryr av nattklubber, og Seven Puerto Banus er en av dem. På denne nattklubben kan man tilbys det meste, alt fra VIP-tilbud til gode drinker.

En av de største nattklubbene i Marbella er Tibu Banus. Denne nattklubben har åpent 7 dager i uken, og vil garantert få deg til å danse ut i de sene nattetimer. Inngangen på Tibu Banus er vanligvis gratis før klokken 24.00, men ved spesielle anledninger koster det penger inn, som når kjente grupper spiller. Tibu Banus er lokalisert i hovedgaten av Puerto Banus, og her er det vanligvis mye folk fra midnatt alle dager i uken. Spesielt i helgene pleier det å bli fullt hos Tibu Banus.

Bilde fra nattklubben Tibu Banus:

Tibu Banus
Foto: Mydestination.com

Feire San Juan festivalen i Marbella

Juni er en stor måned for Spania, og spesielt Costa del Sol. I Marbella holder man ikke bare en fest for å hedre helgenen San Barnabe, men i slutten av måneden, blir et arrangement kalt San Juan holdt for å feire den korteste natten i året, og den lengste dagen i året. La Noche de San Juan markerer starten på sommeren, og holdes hvert år på kvelden den 23. juni, og går inn i de tidlige timer av 24. juni. Ild og vann er de viktigste tradisjonene under denne festivalen.

Store bål og pappfigurer blir bygd på stranden, og det sies at dersom du hopper over dem 3 ganger, blir problemene dine brent bort og din ånd renset. I følge tradisjonen er vannelementet av festen å samle krefter og forynge. Folk hopper i sjøen etter midnatt for å vaske bort onde ånder. Det sies også at vannet er på sitt reneste på kvelden under San Juan. Et bad på kvelden under San Juan skal visstnok gi deg glede i 12 måneder.

Det er likevel ikke bare bål og bading i sjøen som foregår under San Juan-festivalen. San Juan blir feiret forskjellig fra region til region i Spania, og i Marbella gjør de det på sin spesielle måte.

Her er et bilde fra Nikki Beach Marbella:
Nikki Beach Marbella

Forfatter

Skriv en kommentar