Marbella er både en kommune og en by, som ligger i Sør-Spania. Å reise til Marbella i Sør-Spania vil gi deg opplevelser som du sent vil glemme, med fantastiske strender, flotte hoteller, vakre biler og store båter. Hvis du skal reise til Marbella, så finnes det et hav av måter å komme seg dit på.

De fleste ønsker nok å ta fly når man skal feriere i Marbella, og flyselskap som Norwegian, SAS, Brussel Airlines, AirBerlin og Finnair flyr til Malaga. Det tar cirka 45 minutter med buss fra Malaga til Marbella, og det er jevnlige avganger til den solrike byen ved Costa del Sol. Det bor cirka 140 000 mennesker i Marbella, så byen er på langt nær så stor som Malaga, som har over én million innbyggere. Ving tilbyr pakkereiser til Marbella, men det kan ofte være like greit å bestille fly og hotell selv. Hvis du benytter hotellnettsiden Hotels.com, vil du kunne finne hoteller til en svært billig penge i Marbella. Det er kanskje enklere å bestille en pakkereise om man skal reise til Marbella, men ikke alltids billigst.

Marbella er kjent for sine vakre strander, og ligger 60 kilometer vest for Malaga. Skal du reise til Marbella, og lurer på hva denne byen kan by på? Her presenterer vi noen forslag til hva man kan gjøre i Marbella:

Besøke gamlebyen

Gamlebyen i Marbella er full av trange gater og hvitkalkede hus, statuer, fontener og kirker. Gamlebyen er delvis omgitt av ruinene av en gammel arabisk mur og inneholder en rekke små, interessante butikker. Den gamle bydelen av Marbella er et paradis for en fotograf, fullt av vakre hus, blomster, små kirker og vakre torg. Gamlebyen i Marbella har et bredt utvalg av livlige cafeer, og mange førsteklasses restauranter. Nesten halvparten av restaurantene i gamlebyen har mottatt en Michelin-anbefaling, så her er det bare å slå seg løs, og spise god mat!

Se båthavnen Puerto Banús

Puerto Banús er kjent for de store yachtene som ligger ved båthavnen som kommer fra hele verden. Å se disse vakre båtene er noe som bør oppleves om du er på ferie i Marbella. Båthavnen er et livlig sted, spesielt om natten når alle skal feste, da forvandles hele båthavnen til en stor partyplass. Party i båtene er en erfaring som kan være morsom å ha med seg, og du treffer garantert mange hyggelige folk der. I tillegg til å se mange fine båter, vil du også se en lang rekke med dyre og fine biler. Er du bilinteressert, så båthavnen i  Marbella et must å besøke! På hver lørdag morgen er det et marked nede ved Puerto Banús båthavn hvor du kan få gode tilbud på skinnvesker, sko, belter, klær, smykker og leker.

Her er et bilde fra Puerto Banús, med en lekker bil i forgrunnen:

Puerto Banus

Shopping i Marbella

En annen ting man kan gjøre i Marbella er å shoppe. Shopping i Marbella byr på butikker med luksusmerker som Chloe, Cartier, Versace og Hermes. Ett kjøpesenter du kan besøke for å shoppe er La Canada Shopping Centre. Det er gode restauranter der om du trenger en pause fra shoppingen. Det kan være ganske mye folk der på lørdager, så hvis du ikke ønsker at det skal være altfor mange folk, så anbefaler vi andre dager enn lørdager når du skal besøke La Canada Shopping Centre for shopping i Marbella. Det er er rikt utvalg av butikker å velge mellom på dette kjøpesenteret, og her skulle det være noe for en hver smak.

Vi anbefaler deg også å lese denne artikkelen: Reise til Malaga

Her er et bilde fra Marbella, den vakre byen sør i Spania:

Marbella

Forfatter

4 Kommentarer

  1. Pingback: Sommerferie i Spania 2014 | Spaniareiser, ferie i Spania, din guide til Spania

  2. Reiser ned til Marbella etter hvert, men lurer på hvordan man kommer seg til byen fra flyplassen? Lander i Malaga. Hva koster taxi for eksempel?

  3. Hei 🙂 Vil gjerne ha pakketur til Marbella, hvor finner jeg det ?

  4. Hei. Ønsker å langtidsleie fra nov-16 til mars-17.I Marbella.
    Bo trygt.godt og litt lekkert. Utsikt.natur og med nærhet til butikker.shopping.havet mm. Har med min veldresert og renslige hund. (mellomstor)

Skriv en kommentar