Sevilla er en by i Andaluciaregionen i det sydlige Spania. Byen er kjent for sin usedvanlige varme sommer og milde vinter, og kalles populært på folkemunne for «stekepannebyen». Byen har flere bygninger oppført på UNESCOs liste over verdensarvsteder og har en mengde spennende severdigheter å by på.

En av de mest kjente er La Catedral de Sevilla, som opprinnelig ble bygget som moské på 1100-tallet. På midten av 1200-tallet ble den imidlertid ombygget til kirke, og etterhvert ble den utvidet til katedral. Minareten ble bygget om til kirketårn, og står fortsatt den dag i dag. Katedralen er også Europas største gotiske byggverk.

La Giralda de Sevilla er en tidligere minaret som ble ombygd til et klokketårn. Tårnet er på UNESCO sin verdensarvliste, og er verdt et besøk om du befinner deg i Sevilla. Giralda er en del av katedralen i Sevilla.

Foto av La Giralda de Sevilla (se flere bilder lengre ned i artikkelen)

La Giralda de Sevilla

Man reiser heller ikke til Sevilla uten en tur til den verdensberømte tyrefekterarenaen Real Maestranza. Arenaen er Spanias eldste og ble påbegynt bygget allerede tidlig på 1700-tallet. Den er også en av de største, med en kapasitet på over 10.000 tilskuere. Det er ikke nødvendig å overvære en tyrefektning, men et besøk i museet og en guidet rundtur er absolutt å anbefale.

Verdens flamencohovedstad

Sevilla er ikke bare hovedstad i provinsen den ligger i, den regnes også som verdens flamencohovedstad. Derfor får man som turist ofte flere henvendelser om å overvære en flamencoforestilling, noe man selvfølgelig bør vurdere å takke ja til. Vil man derimot oppleve ekte flamenco slik spanjolene selv fortolker det, skal man oppsøke La Carboneria, som er et intimt og hyggelig sted hvor det sjelden kommer noen turister. Selve konsertene begynner relativt sent, men det kan lønne seg å komme tidlig for å få en god plass, og så er det større mulighet for å bli kjent med noen av de lokale mens det er forholdsvis rolig i lokalet.

Et annet annerkjent flamencosted er Casa Anselma. Her skal man imidlertid være forberedt på selv å skulle svinge på seg, og alle aldre og vektklasser danser rundt i lokalet. En skikkelig fest på lokalet, på ekte spansk vis. Dette stedet åpner ikke før rundt midnatt, så vær forberedt på være lenge oppe.

Fra et Flamenco-show i Sevilla:

Flamenco Sevilla
Foto: Wasting Moments, Flickr (Creative Common). Rettighetene tilhører fotografen.

Parque de María Luisa

Dette er som navnet tilsier en park, og blir betegnet som det grønne området i Sevilla. I Parque de Maria Luisa kan du se Plaza de España, som er byggverk som stammer fra renessansen. Disse praktfulle byggverkene ble bygd i 1928 og er et landemerke for spansk arkitektur fra renessansen. I parken finner du også et museum, som er det arkeologiske museet i Sevilla.

Bilde fra Parque de Maria Luisa:

Plaza de Espana

Trekk ned mot elven Guadalquivir

Etter mørkets frembrudd og den verste varmen har gitt seg, er det mange som trekker ned til Guadalquivir, elven som renner gjennom Sevilla. Her samles de langs bredden på Trianasiden for å grille og hygge seg under trærne. De voksne deler en flaske vin, mens barna løper rundt og leker og hygger seg.

Det ligger mange gode restauranter og barer langs elven og stemningen er høy. Hvorfor ikke legge kveldsturen hit, kanskje i kombinasjon med en sen middag og en tur på kafé under stjernene etterpå.

Topp 5 attraksjoner i Sevilla:

  • Besøke Alcazar
  • Plaza de España (Byggverk fra renessansen)
  • Katedralen i Sevilla. (Ikke glem Giraldatårnet)
  • Barrio de Santa Cruz (Opplev noen av de eldste kirkene i Sevilla, det er her katedralen ligger også)
  • Parque de Maria Luisa (Denne parken blir betegnet som det grønne området i Sevilla. Her kan du oppleve ulike monumenter. Parken er nesten som en botanisk hage)

 

Forfatter

Skriv en kommentar