Mange nordmenn vurderer forskjellige land når de skal reise på ferie, og to populære land er Kroatia og Spania. Fra reiseoperatørene sin side kan man se at det selges mer reiser til Spania enn Kroatia, men hvilket av de to landene bør man feriere i?

Det er selvfølgelig mange faktorer som spiller inn på hva man liker best, og det kan ofte bli litt subjektivt. I dette innlegget vil vi sammenligne strender, matpriser, pris på fly, og storbyene i Spania og Kroatia.

Leter du etter en reiseguide om Kroatia? Ta en tur innom www.Kroatiareise.com for å få inspirerende reisetips om Kroatia.

Billigst mat, Spania eller Kroatia?

Sammenligner man matprisene i Kroatia og Spania finner man raskt ut at Kroatia stikker av med seieren. Selv om Kroatia er et billigere ferieland enn Spania, så har mange reisende en oppfatning om at Kroatia er billigere enn det faktisk er. Prisene for dagligvarer er 6 % dyrere i Kroatia enn i Spania, men dette er nok ikke tungen på vektskålen for hvor man velger å feriere. Sammenligner man matvareprisene mot Norge, så er forskjellen så stor at mange ikke vil bry seg med at Kroatia er litt billigere.

Vinner: Kroatia

 

Billigst fly til Spania eller Kroatia?

Flyprisene har gått kraftig ned de siste 10 årene, og det kommer oss reisende til gode. Sammenligner vi antallet avganger til Spania og Kroatia ser man at det går oftere og mange flere avganger til Spania. Det går faktisk flyavganger til mange spanske reisemål fra mindre byer i Norge. Skal man reise til Kroatia må man som regel inn til de større byene i Norge.

Kroatia er for det meste et reisemål om sommeren, mens Spania kan man reise til året rundt for varme, takket være Kanariøyene som Lanzarote, Tenerife og Gran Canaria. Prisene på fly til Kroatia er også litt høyere enn til Spania, så Spania vinner denne runden.

Les mer om fly til Spania her

Vinner: Spania

 

Best strender i Spania eller Kroatia?

Kroatias fotogene Zlatini Rat, på den dalmatiske øya Brac, blir jevnlig kåret til en av de beste strendene i verden. Men Kroatias strender mangler ett viktig element: Sand. Ja, det er kysten, og øyene er fantastisk , men kan barna bygge et sandslott? Nei. På den annen side har Spania et rikt utvalg av strender, fra Cadiz til Costa Brava. Du kan velge og vrake strender i Spania, fra El Cotillo på Fuerteventura til Postiguet-stranden i Alicante.

Vinner: Spania. Det er ingen tvil om at Spania stikker av med seieren om de beste strendene sammenlignet med Kroatia.

 

Hvem har de beste storbyene av Spania og Kroatia?

Kroatia kan ikke skilte med så mange storbyer som Spania, men hva kan man egentlig forvente av et land med litt over 4 millioner innbyggere? Kroatia har strengt talt bare en storby, og det er Zagreb med cirka 700 000 innbyggere. Split har cirka 170 000 innbyggere, og mange vil nok ikke kalle det en storby. Det er dermed ikke noe vanskelig å kåre en vinner her. Spania har storbyer som Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla og Malaga, og da sier det seg selv at Spania vinner kåringen av de beste storbyene.

Vinner: Spania

 

Oppsummering:

Alt i alt, så vinner Spania som det beste feriestedet i sammenligningen mellom Kroatia og Spania. Nå skal det sies at Kroatia har mange vakre byer, og byggverk som du sjeldent har sett maken til. Dubrovnik er et eksempel på en ferieby i Kroatia som absolutt er verdt å besøke.

Spania har de beste strendene, de største storbyene og de billigste flyreisene. Kroatia har derimot billigst mat, men for mange vil vakre sandstrender vekte høyt når de skal på en feriereise.

Postiguet-stranden i Alicante:

Alicante Postiguet stranden

Forfatter

1 Kommenter

  1. Elin Skramstad Svar

    Eg vet dette er fra August 2014….
    Eg har vær i Spania og Kroatia, å spania kan ikke sammenlignes med Kroatia. Kroatia har ikke sandstrender nei, men de har crystal klart saltvannshav, vi kjørte ut med dykkerbåt å det var over 20 meter dypt, men man kunne se bunnen av havet. I spania kunne eg ikke se bunnen etter ca. 5-7 meter, grunnen var fiskeoppdrett ute ved kysten, når vi hadde vært ute å badet så luktet vi fiskeolje æsj, å håret var seigt å ekkelt. I Kroatia så hadde vi en følelse om at vi var i et eksotisk land som Australia eller Karibien, å en følelse av frihet. Kroatia har en strand med sand faktisk det gylne horn, har vært der, den sandstranda var 100 ganger flottere en sandstrender i Spania, ingen sol stoler som låg over alt, det var bare frihet.

Skriv en kommentar