Om du skal til Tenerife og virkelig oppleve stemningen som det lokale miljøet kan skape er det noen arrangement og festivaler som du bør merke deg datoene på. For det kan gi en litt ekstra spenning på en ellers avslappende sol og badeferie.

Finn aktiviteter på Tenerife og bestill hos GetYourGuide her

Årlig sprudlende karneval

For karneval sin del så er Tenerife nokså kjente. Rett etter Rio de Janeiro er det mange som mener. Alle innbyggerne deltar gjerne i de årlige karnevalene. Utkledde innbyggere som kommer dansende etter salsamusikk er det mye å finne av i Santa Cruz. Det er der hoveddelene av karnevalet blir holdt. Februar er måneden som er tilegnet karneval, og det hele varer i 27 dager. Under hele feiringen så er det mange små begivenheter å få med seg. Det er kåring av en dronning og masse konkurranser rundt utkledning og mellom gateband. Vel verdt å få med seg for den som er på Tenerife i februar altså. Om du ønsker det så kan du til og med delta selv, så lenge du har kledd deg ut.

En egen festival for vinsmaking

Er du mer glad i å sitte med et godt vinglass er det også noe for deg her. For i slutten av november så har Tenerife en egen festival  for vinsmaking. Den heter San Andrés og holdes 29 og 30 november. Du finner dette i Puerto de la Cruz, Icod og i La Orotava. Her vil du få mange smaksopplevelser og garantert mye festiligheter utover kvelden.

I tillegg til det som er nevnt over vil du også kunne få med deg Opera i de tre siste månedene av året, oktober, november og desember. Da er det en egen organisasjon for venner av operaen som holder litt arrangementer. Sabandenõ festivalen er i september og er en musikkfestival.

Prøv i hvert fall å planlegg ferien rundt en av disse aktivitetene så vil du få opplevd litt lokale skikker i tillegg til sol og varme. Du vil ikke angre.

Les også om Puerta de La Cruz på Tenerife her: https://spaniareise.com/2012/05/07/tenerife-lite-innblikk-puerta-de-la-cruz/

Om ikke noe av dette frister, så kan kanskje stranden Playa de las Teresitas friste? Se bildet under her av denne vakre stranden på Tenerife:

Forfatter

Skriv en kommentar