Feriereise til Playa del Ingles på Gran Canaria

Om du skal på en feriereise i 2012 er Playa del Ingles på Gran Canaria et feriested du sterkt bør vurdere. Playa del Ingles ligger perfekt til, på sørkysten av øya Gran Canaria. Playa del Ingles byr på mye mer enn bare sol og strender; Utelivet i Playa del Ingles er svært bra! Denne byen er blant favorittene når ungdommer skal på en partyferie.

Stranden i Playa del Ingles er kritthvit, og strekker seg fra Playa del Ingles til San Agustin. Midt i mellom Playa del Ingles og San Agustin finner du Maspalomas. Av disse tre byene er Playa del Ingles aller størst. Folk fra hele øyen reiser til Playa del Ingles om de skal på fest. Det er et yrende uteliv, og det kryr av nattklubber og barer.

Ørkentur i Playa del Ingles

Når du besøker Playa del Ingles vil du nok oppdage at det er en liten ørken i byen. Den ligger helt ute ved kysten, og ligger i Maspalomas. Dette sanddynelandskapet i Maspalomas som ligger like ved Playa del Ingles ble erklært som et naturreservat i 1982. Mange kaller ørkenen i Maspalomas for «det lille Sahara» eller «mini-Sahara. Sanddynene kan være opptil 10 meter høye, og da er det bare å nyte utsikten.

Hvor lang reisetid er det til Playa del Ingles fra flyplassen?

Playa del Ingles ligger ikke så langt i fra flyplassen på Gran Canaria. Med buss tar det cirka 40 minutter, og med taxi cirka 30-35 minutt. Om du skal ta taxi fra flyplassen og til Playa del Ingles, så koster dette omtrent 250 norske eller rundt 30 euro. Når man ser hvor billig det er med taxi, så kan det være like greit om du kommer til Gran Canaria, og ikke har bestilt buss.

Fakta om Playa del Ingles

Før du reiser til Playa del Inglès ønsker du kanskje litt fakta om Playa del Ingles. Byen ligger på sørkysten av Gran Canaria og er en del av kommunen San Bartolomé de Tirajana. I denne kommunen finner du også byene Maspalomas, San Fernando og San Agustin. Den viktigste næringen i Playa er turisme, og byen er et populært reisemål blant nordmenn. Det bor mellom 20 000 – 30 000 i Playa del Ingles fast, men om man skal telle med turistene, så vil tallet bli mye høyere.

Les også: Fakta om Gran Canaria

Se også

10 filmer du ikke ante var filmet på Gran Canaria

Det er ingen tvil om at Gran Canaria er en vakker øy, og det er …

2 kommentarer

  1. Har vært noen ganger i Playa Del Ingles men etter att jeg reiste til Thailand og Pattaya ble det slutt på det 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *