Fuerteventura er den nest største øya av Kanariøyene og et populært reisemål for sol- og strand-elskere. Men øya har mye mer å by på enn bare vakre strender. Fuerteventura har en rik historie, kultur og natur som gjør den til et spennende sted å utforske. Her er noen av de beste tingene du kan gjøre på Fuerteventura:

1. Besøk Corralejo naturpark og sanddyner

En av de mest imponerende attraksjonene på Fuerteventura er Corralejo naturpark, som består av et stort område med sanddyner som grenser til 10 kilometer med nydelige turkise strender. Sanddynene er dannet av sand fra Sahara-ørkenen som har blitt ført hit av vinden over århundrer. Du kan vandre, sykle eller kjøre gjennom sanddynene og beundre det fantastiske landskapet. En annen ting vi kan anbefale å gjøre på Fuerteventura når du er i Corralejo-området  er å ta en båttur til Lobos-øya (Isla de Lobos), som ligger rett utenfor kysten av Corralejo. Øya Lobos er et naturreservat med en vakker lagune, vulkanske formasjoner og rikt dyreliv.

Corralejo naturpark og sanddynene på Fuerteventura.

2. Utforsk Betancuria

Betancuria er den eldste byen på Fuerteventura og var hovedstaden på øya frem til 1834. Byen ble grunnlagt i 1404 av normanneren Jean de Béthencourt, som ga den navnet etter seg selv. Betancuria ligger i en frodig dal omgitt av fjell og har bevart sin historiske sjarm og arkitektur. Du kan besøke den vakre kirken Santa María de Betancuria, som ble bygget i gotisk stil på 1400-talle, men du kan også se det arkeologiske museet, som viser funn fra de opprinnelige innbyggerne på øya, kalt guanchene.

Santa Maria kirken i Betancuria på Fuerteventura, Kanariøyene, Spania

3. Opplev Playa de Cofete

Playa de Cofete er en av de villeste og mest isolerte strendene på Fuerteventura. Den ligger i Jandía-halvøya i sørvestlige delen av øya og strekker seg over 12 km langs Atlanterhavet. Stranden er omgitt av dramatiske fjell og har sterke bølger og strømmer som gjør den uegnet for svømming, men perfekt for surfing eller kiteboarding. Stranden har også en noe mystisk atmosfære grunnet Villa Winter, et gammelt hus som ble bygget av en tysk ingeniør i 1930-årene og ryktes å ha vært involvert i nazistiske aktiviteter under andre verdenskrig.

Cofete-stranden på Fuerteventura

4. Oppdag Saltmuseet

Saltmuseet (Museo de la Sal) er et interessant sted å lære om historien og betydningen av saltproduksjon på Fuerteventura. Museet ligger i Caleta de Fuste, nær flyplassen, og er basert på et gammelt saltverk som ble bygget i 1910. Du kan se hvordan saltet ble utvunnet fra sjøvann ved hjelp av solenergi og vindmøller, samt hvordan det ble brukt til konservering eller handel. Museet har også en utstilling om fuglelivet i saltverket, samt en butikk hvor du kan kjøpe forskjellige typer salt eller suvenirer laget av saltkrystaller.

5. Ta en tur til Lanzarote – Vulkaner og vin

Hvis du vil se mer av Kanariøyene, kan du ta en dagstur til naboøya Lanzarote. Lanzarote er kjent for sine spektakulære vulkanske landskap og sin unike arkitektur. Du kan besøke Timanfaya nasjonalpark, hvor du kan se geysirer, lavastrømmer og kratre som vitner om øyas vulkanske opprinnelse. Noen av de beste vinene fra Kanariøyene finner du i La Geria, et område med vinmarker som er plantet i vulkansk aske.

Les også: Costa Teguise – En behagelig ferie på Lanzarote

6. Dra på utflukt med en off-road buggy

En morsom og spennende måte å oppleve Fuerteventura på er å dra på en utflukt med en off-road buggy. Du kan kjøre din egen buggy eller dele den med en partner og følge en guide som vil ta deg gjennom noen av de mest fantastiske stedene på øya. Du kan også kjøre gjennom sanddyner, fjellveier, landsbyer og strender og nyte utsikten. Adrenalinet du får av en slik tur er til å ta og føle på! Du kan velge mellom forskjellige ruter og varigheten på turene avhenger av dine preferanser og ferdigheter.

7. Sjekk ut Barranco de los Enamorados

Barranco de los Enamorados (De forelskedes kløft) er et naturlig underverk som ligger i nærheten av Ajuy i den vestlige delen av Fuerteventura. Kløften er formet av erosjon fra elven som renner gjennom den og har en dybde på over 100 meter. Kløften har fått sitt navn etter en legende om to unge elskere som rømte fra sine familier og hoppet ned i kløften for å være sammen for alltid. Du kan vandre langs kløften eller ta en guidet tur som vil fortelle deg mer om historien og geologien til stedet.

Fuerteventura, Kanariøyene, glatte sandsteinsvegger i Barranco de los Enamorados

8. Prøv noen lokale spesialiteter

Fuerteventura har et variert og deilig kjøkken som reflekterer øyas kultur og naturressurser. Noen av de typiske rettene du bør prøve er:

 • Papas arrugadas con mojo: Små poteter kokt med salt og servert med en saus laget av olje, eddik, hvitløk, paprika og urter.
 • Queso majorero: Ost laget av geitemelk fra Fuerteventura med en mild eller krydret smak.
 • Sancocho canario: En gryterett laget av saltet fisk (vanligvis havabbor), poteter, søtpoteter og gofio (ristet mais- eller hvetemel).
 • Bienmesabe: en søt dessert laget av mandelmel, sukker, egg, sitronskall og kanel.

9. Prøv vannsport

Fuerteventura er et paradis for vannsport-entusiaster takket være sitt milde klima, krystallklare vann og konstante vindforhold. Øya tilbyr et bredt spekter av aktiviteter for alle nivåer og aldre, fra svømming til dykking eller seiling. Noen av de mest populære vannsport-aktivitetene du kan prøve på Fuerteventura er:

 • Surfing: Fuerteventura har noen av de beste bølge-forholdene i Europa for surfing eller bodyboarding. Noen av de beste stedene å surfe er Corralejo, El Cotillo, La Pared og SotaventoDu kan finne mange surfe-skoler og utleiebutikker som vil hjelpe deg å lære surfing eller forbedre dine ferdigheter.
  Surfere på stranden El Cotillo 
  • Kitesurfing: Fuerteventura er et av de beste stedene i verden for kitesurfing, takket være de sterke og jevne vindene som blåser over øya. Du kan kitesurfe på nesten hvilken som helst strand på Fuerteventura, men noen av de mest populære er Corralejo-stranden, El Cotillo, La Pared og Sotavento. Om du har lyst å lære deg kitesurfing, så kan du også delta i kurs eller leie utstyr fra spesialiserte butikker.
  • Dykking: Fuerteventura har et fantastisk undervannsliv som du kan utforske ved å dykke eller snorkle. Du kan se fargerike fisker, koraller, sjøstjerner, blekkspruter, rokker og til og med haier og skilpadder. Noen av de beste dykkestedene på øya er Lobos Island, El Jablito, La Lajita og Ajuy Cave. Du kan også ta dykkekurs eller bli med på guidede turer fra sertifiserte dykkesentre.

10. Besøk Oasis Park

Oasis Park er en stor zoologisk og botanisk park som ligger i La Lajita i den sørøstlige delen av Fuerteventura. Parken har over 3000 dyr fra mer enn 250 ulike arter, inkludert sjiraffer, elefanter, flodhester, kameler, lemurer og krokodiller. Du kan også se eksotiske planter fra hele verden i parkens fire hager: den afrikanske savanne-hagen, den tropiske hagen, kaktus-hagen og den fargerike hagen. Du kan også nyte ulike opplevelser med dyr som kamel-safari, fugleshow og sjøløve-show.

Forfatter

Skriv en kommentar