Estepona er en vakker by som ligger på Costa del Sol, bare 25 minutter unna Marbella i bil. Her har du mye vakker arkitektur med gjennomførte byggverk og lite slitasje. Estepona er et idyllisk og fredelig reisemål, så her kan du nyte late dager med sol og varme. Den enkleste måten å komme seg til Estepona på er via flyplassen i Malaga.

Finn aktiviteter i Estepona og bestill hos GetYourGuide her

I 2022 kan Estepona skilte med hele 3 restauranter som innehar Michelin-stjerne. Det er ganske imponerende for en by med cirka 70 000 innbyggere. Vi vil i denne artikkelen komme inn på flere av restaurantene med Michelin-stjerne. Prisnivået på de 3 restaurantene med Michelin-stjerner varierer heldigvis, så her er det mulig for alle mann å få seg en matbit til overkommelige priser.

Les også: 20 ting å gjøre i Marbella

Her er våre 5 anbefalte restauranter i Estepona:

Kabuki Raw (Michelin-stjerne)

Kabuki Raw er en elegant restaurant beliggende langs M8300-veistrekningen. Kabuki Raw hører til hotellet Finca Cortesin, så du kan fint overnatte her om du er på gjennomreise i Estepona. Dette er en japansk restaurant, så her finner du litt av hvert du kan bryne smaksløkene på. Kokkene her har også blandet andalusiske matretter med japansk, og det får smakssansene til å fryde seg.

Mesterkokken Luis Olarra jobbet på kjøkkenet og er mulig for gjestene å se under besøket her på Kabuki Raw. Sjømaten på Kabuki Raw kan absolutt anbefales. Den smaker godt, og kokkene her er god på å kombinere ulike smaker. Råvarene er av høyeste kvalitet, og flere av dem er dyrket i restaurantens egen grønnsakshage.

Åpningstidene på Kabuki Raw varierer litt etter årstid, men det kan være lurt å sjekke hotellets nettside på forhånd for å være sikker. I noen av vintermånedene kan det være at restauranten holder stengt i perioder. På sommerstid er restauranten åpen, men det kan være lurt å bestille bord på forhånd skal du sikre deg en alle tiders opplevelse her på Kabuki Raw.

Prisnivået på Kabuki Raw ligger mellom 80 til 140 euro per person, og kommer i det høyeste sjiktet av de 3 Michelin-restaurantene.

Adressen til Kabuki Raw er: Carretera de Casares, Km 2, 29690 Casares, Málaga, Spania.

Besøk nettsiden til Kabuki Raw her.

Middagsretten Abama Kubuki hos Kabuki Raw:

Platero & Co (Michelin-stjerne)

Platero & Co er en restaurant som tilbyr gode retter fra Middelhavets kjøkken. Pent tilberedt lammelår smaker utrolig godt her på Platero & Co, og kan på det sterkeste anbefales. Drikker du vin, så kan vi anbefale husets vin her på restauranten. All mat lages i restauranten godt representert med lokale matvarer. Det er en ukentlig skiftende meny på Platero & Co, så er du i området over lengre tid kan du gjerne prøve restauranten flere ganger.

Prisnivået på Platero & Co er ikke ikke. Prisene varierer et sted mellom 26 euro til 37 euro. Det gjør denne restauranten levelig for de fleste, og det til og med for en Michelin-restaurant. Restauranten ligger et godt stykke fra selve Estepona, men er absolutt verdt kjøreturen!

Adressen til Platero & Co er: C. Los Bancos , 9, 29480 Gaucín, Malaga, Spania.

Besøk nettsiden til Platero & Co her.

Middagsretten Pintada Relleno hos Platero & Co:

Boho Club (Michelin-stjerne)

Den tredje Michelin-restauranten som ligger i Estepona-distriktet er Boho Club. Restauranten ligger i Marbella, en kort kjøretur fra Estepona. Boho Club sitt kjøkken er regissert av Malaga-kokken Diego del Río, en lidenskapelig kokk for andalusisk mat. Han har lært mange av sine kunster i ulike kjøkken i Paris, og har tatt med seg dette tilbake til Boho Club.

Hver morgen mottar Boho Club de beste råvarene fra markeder i Andalucia. Mye fersk fisk går med i Boho Club, og det er lagt ned en stor innsats i å sikre gode råvarer til restauranten. Maten på Boho Club smaker himmelsk og er absolutt verdt pengene. Prisnivået her på Boho Club ligger i mellomsjiktet mellom Platero & Co Kabuki Raw. Prisen ligger mellom 50 til 75 euro for å spise seg god og mett.

Adressen til Boho Club er: Urb. Lomas de Río Verde, 144, 29602 Marbella, Málaga, Spania.

Besøk nettsiden til Boho Club her.

Middagsretten Sushimi hos Boho Club:

Maurya Indian Restaurant

Indisk mat fra Maurya Indian Restaurant i Estepona får smaksløkene dine til å bevege på seg. Her kan du få aromaer og smaker du sent vil glemme. Her er det skikkelig indisk mat til en overkommelig penge. I tillegg har de et utvalg av vegetarvennlige retter som gjør at alle skal finne noe de liker her.

På utkikk etter en god indisk rett, så kan vi anbefale indisk karri. En smaksrik middagsrett som gjør deg god og mett. De beste indiske smaker får du oppleve her hos Maurya Indian Restaurant. Personalet er hyggelig, så her kan du nyte en god kveld med god mat og drikke.

Adressen til Maurya Indian Restaurant er: C. Aguila, 13 , 29688 Estepona, Málaga, Spania.

La Escollera – Beste restaurant for fersk fisk og sjømat

Denne hyggelige restauranten har servert fisk i over 80 år, så her kommer du til folk som virkelig vet hvordan fisk skal tilberedes. Restauranten ligger litt bortgjemt i havnen i Estepona, men ellers er det ingenting å si på beliggenheten. Mye som står på menyen her på La Escollera kommer fra dagens fiskefangst. Skal du prøve en lokal rett, så anbefaler vi pescaíto (småfisk som er stekt). Andre retter vi kan anbefale er blekksprut, krabbe og den mer uvanlige skalldyrretten rankeføttinger.

Lokalbefolkningen strømmer til La Escollera i helgene, noe som ofte er et godt tegn. Det er ikke mulig å bestille bord, så her må du gå tidlig til restauranten eller være forberedt på å måtte vente en stund.

Adressen til La Escollera er: C. Puerto Pesquero, 10, 29680 Estepona, Málaga, Spania.

Krabbe hos La Escollera:

Anbefalt artikkel: Matopplevelser i Malaga

Forfatter

Skriv en kommentar