Det sies at det finnes flere Michelinrestauranter per innbygger i San Sebastián enn noen andre steder i verden, men det er ikke hovedårsaken til at byen har opparbeidet seg en status som en av Baskerlands mest populære feriesteder. Det er på grunn av de flotte strendene som ligger der, hvorav den ene av dem, La Concha, regnes som en av verdens fineste.

Baskisk gourmet er imidlertid i verdensklasse, og de eksklusive fisk- og skalldyrrestaurantene ligger på rad og rekke, og man kan ikke unngå et besøk i minst en av dem under et ferieopphold i byen.

San Sebastián ligger ganske så midt på det nordlige Spania man kan komme, helt oppe ved grensen til Frankrike, og mange turister kombinerer gjerne et besøk i begge land når de først er der på ferie.

Byen er en typisk ferieby som tydelig bærer preg av å ha vært en tidligere fiskerlandsby. Mye av det pittoreske havnekvarteret er godt bevart og de gamle fiskerbodene er nå restaurert og satt i stand som restauranter. Går man innover i de gamle bydelene i San Sebastián, vil man se mye av det samme der. Innbyggerne har lagt mye vekt på å bevare den gamle arkitekturen og passer godt på bygningene sine.

I den eldste delen av San Sebastián finner man kirkene San Vicente og Santa Maria del Coro, som begge er oppført i hver sin stil, gotisk og barokk, og et eldre dominikansk kloster som nå er omgjort til museum, San Telmo Museum. Midt i den gamle byen ligger også Plaza de la Constitución som opprinnelig var bygget som tyrefekterarena, men nå brukes som byens torg hvor det avholdes festivaler og andre festligheter. Et særpreg ved dette torget er de i øyenfallende tydelige tallene over vinduene, som er de opprinnelige numrene på de boksene oksene ble hold innesperret i før de skulle ut og møte sin skjebne i skikkelse av en toreador på plazaen.

I og med San Sebastián ligger innerst i Biscayabukta er havområdet utenfor svært velegnet for surfing. Dette er det svært mange unge som har fått øynene opp for, og det er et aktivt miljø rundt denne aktiviteten i San Sebastián. Spesielt den av strendene som ligger utenfor bydelen Gros er kjent for sine mange store bølger, noe ungdomskulturen i byen også bærer preg av.

Det er lett å finne gode hoteller i San Sebastián, men skal man søke på internett bør man også søke etter det baskiske navnet på San Sebastián, hvilket er Donostia.

Bildet er fra San Sebastian/Donostia:

San Sebastian

Forfatter

Skriv en kommentar