Calpe er en idyllisk liten ferieby sentralt plassert på Costa Blanca, sånn noenlunde midt i mellom Benidorm og Dénía. Byen er som spanske havnebyer flest, en salig blanding av ny og gammel arkitektur og full av små overraskelser for den som våger å begi seg ut på oppdagelsesferd i de små gatene.

Les også: 5 strender på Costa Blanca du bør besøke

Selvfølgelig har også Calpe en velholdt strand man kan tilbringe dagen på, og det finnes stort sett alle de fasilitetene man kan tenke seg. Man kan leie solsenger og parasoller hvis man ønsker det, og det tilbys en rekke vannsportsaktiviteter.

Langs hele strandpromenaden ligger det en rekke med små restauranter og andre spisesteder, og det er selvfølgelig også tilgang til offentlige toaletter i strandsonen. Stranden er langgrunn og trygg og god også for mindre barn å leke på.

Like utenfor Calpe ligger områdets vartegn, den 332 meter høye klippen Penyal d’Ifac, godt synlig både fra byen og områdene rundt. Det var her ute ved denne klippen de første berberne i sin tid bosatte seg, men på grunn av de mange piratangrepene fre Middelhavet valgte de å flytte inn til fastlandet, og Calpe ble grunnlagt.

Er man i noe over middels god form er det forholdsvis enkelt å bestige Penon de Ifach til fots, men det kan være til dels luftige strekninger underveis. Dog belønnes man med et storslått utsikt hvis man våger å begi seg ut på og fullfører turen.

Calpes gamleby innbyr til spaserturer, på mer enn en måte faktisk, da den er bilfri. De små gamle husene klamrer seg fast oppover fjellsiden, og uansett hvor man snur og vender på seg, ser man noe annerledes og nytt. Arkitekturen er typisk spansk og hele området er fullt av små butikker og fortausrestauranter.

Selvfølgelig har ikke en slik perle fått lov å ligge i fred, og besøker man Calpe i høysesongen finner man forholdsvis mange andre turister der også. Dessuten er over halvparten av innbyggerne i Calpe utlendinger så man kan trygt si det er en smeltedigel av mange kulturer og folkeslag. Overraskende nok er det ikke så fryktelig mange nordmenn, eller skandinaver generelt i Calpe, så fornemmelsen av å feriere i utlandet er like tilstede der som andre steder i Spania.

Calpe har to turistkontor, og de ansatte her er svært behjelpelig overfor turister som har spørsmål. Her kan man få gode tips til utflukter, samt brosjyre med kart og tips til restauranter.

Bosted i Calpe

Det er ikke vanskelig å finne innkvartering i Calpe, men skal man bo på hotell i enten sentrum eller nede ved stranden kan det lønne seg å bestille et rom god tid i forveien. Det er også muligheter for å leie enten feriehus eller en leilighet i Calpe, eller hvis man har tilgang til bil, kan man leie noe i utkanten av byen.

Hos Booking.com kan man enkelt bestille hotell/leilighet i Calpe i forveien. Prisen er som regel langt bedre enn om man kontakter et reisebyrå.

Hvordan komme seg til Calpe?

Å komme til Calpe er enkelt, og de fleste foretrekker å fly til Alicante og ta en buss derfra. Velger man dette, bør man forsikre seg om at bussen har klimaanlegg, da det kan bli svært varmt på Costa Blanca.

Det går direktefly til Alicante fra flere steder i Norge, blant annet Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Kristiansand og Molde. Norwegian, SAS og Ryanair er noen av selskapene som flyr til Alicante fra ulike steder i Norge.

 

Utsikt fra klippen Penyal d’ifach, et av de mest kjente landemerkene på Costa Blanca:

Oversikt over Calpe tatt fra klippen.
Oversikt over Calpe tatt fra klippen.

 

Forfatter

4 Kommentarer

 1. Calpe reiser jeg til hver eneste sommer, og det er en tradisjon jeg kommer til å fortsette med. Det er noe spesielt med denne byen som får meg til å ville reise dit igjen og igjen.

  Klippen er en flott gåtur enten man tar det med ro eller ikke. En annen severdighet som kan anbefales i Calpe er Dronningens Bad. Gammel fabrikk fra romerne.

  Ellers vil jeg anbefale restauranten El Posit når man skal spise mat i Calpe.

  • Tora Skrivervik Svar

   Hei Oddrun. Ser at du er i Calpe hvert år.
   Vet du om det er noe sted å leie i gamlebyen?

   Jeg kom til Calpe første gang i 1974 da jeg jobba som au pair hos en svensk legefamilie som tilbrakte sommermånedene der. Da var det fortsatt general Franco som regjerte og væpna politi var synlig i gatene selv om Calpe da var en mindre fiskerlandsby. Jeg kom tilbake flere somre og bodde der vinteren 79. I 1994 var jeg der igjen, og da var det ikke lett å kjenne seg igjen. Jeg sjekka telefon/personregistre og oppsøkte gamle adresser, men fant ingen kjente. Det var gått for lang tid.
   Tenker at det nå er på tide å besøke Calpe igjen , og har lyst til å bo nærmest mulig den gamle delen av byen.
   Har du flere tips å dele? På forhånd tusen takk 🙂

   Vennlig hilsen Tora Skrivervik

   • Lars svengaard Svar

    Hei. Akkurat nå sitter jeg i min leilighet i havnen, Club Nautico. Jeg er her vår og høst, resten av året leier jeg den ut. 2soverom 2 bad balkong med fantastisk utsikt over havnen/ havet. etc.Kan leies til rimelig pris, untatt august, da er den utleid allerede. Kontakt http://www.alquilereslg.com tlf. 0034965834030 Rita eller ring meg tlf: 004792285599 Beste hilsen Lars

 2. Lars svengaard Svar

  Hei. Akkurat nå sitter jeg i min leilighet, Club Nautico i havnen. Jeg er her hver vår/høst. Resten av året leier jeg ut. Rimelige priser, untatt august alltid utsolgt. 2soverom,2bad alle faciliteter. WiFi TV etc med fantastisk utsikt over havnen/ havet. For leie kontakt http://www.alquilereslg.com tlf:0034965834030 Rita eller ring meg: 004792285599 .

  Beste hilsen Lars.

Skriv en kommentar