Det er en rekke museer som er verdt å besøke for deg som er turist i Madrid. Av de største kan vi nevne Pradomuseet, Thyssenmuseet og Reina Sofia. De kjente museene i Madrid er kanskje av de aller største turistattraksjonene i byen. De tre nevnte museumene kalles for kunsttrekanten og byr på det ypperste av kunst.

Museo del Prado

Museo del Prado eller Pradomuseet er et enormt kunstmuseum, som ligger like ved Paseo del Prado. Paseo del Prado er et av de vakreste strøkene Madrid har å by på. Retiroparken ligger bare et kort stykke unna. Museo del Prado er Spanias nasjonalmuseum, og ble åpnet så langt tilbake som 1819. Av kjente kunstnere som er utstilt i Pradomuseet kan vi nevne El Greco, Diego Velazquez og Francisco Goya. Alle disse er spanske kunstnere som leverte kunstverk i verdensklasse i sin tid.

Av europeiske kunstnere som har utstilt sine verk i Museo del Prado kan vi nevne Tizian, Rafael, Albrecht Dürer, Rembrandt, Caravaggio og Hieronymus Bosch. Velazquez sine verk er faktisk viet så stor plass i museet at det dekker flere rom. Man kan finne et av hans hovedverk i Museo del Prado, som er Las Meninas, malt i 1656. Prado-museet kan skilte med over 8600 malerier i dag, og har dermed befestet sin posisjon som et av de mest betydningsfulle kunstmuseene i Europa.

Museo Thyssen-Bornemisza

Museo Thyssen-Bornemisza eller bare Thyssen-museet er et kunstmuseum som ligger i de sentrale deler av Madrid. Av kjente kunstnere som har sine verk utstilt i dette museet kan navn som Tizian, Rubens, Vincent van Gogh, Picasso, Monet og Eyck nevnes. Det er over 1600 verk disponert av Museo Thyssen, og med et besøk innom dette museet vil du kunne se på noen av disse flotte verkene. Har du vært innom Prado-museet, så er det bare en kort spasertur for deg til Museo Thyssen.

Det spesielle med denne samlingen som er utstilt her er at det er en privat samling, og det var Hans Heinrich, Baron Thyssen-Bornemisza som startet museet i Madrid. Han døde i 2002.

Reina Sofia

Museo del Prado, Museo Thyssen-Bornemisza og Reina Sofia er alle verdenskjente museer, og de ligger i Madrid. Reina Sofia er et kunstmuseum spesielt dedikert til kunstverk fra 1900-tallet. Reina Sofia ligger i nærheten av Prado-museet, og det ble innviet i 1992. Reina Sofia inneholder malerier fra Salvador Dali, Picasso, Juan Gris og Joan Miro. Det mest berømte av alle verk som er utstilt i Reina Sofia er Guernica av Pablo Picasso.

Alle disse museene er verdt å legge turen innom hvis du er på en ferie i Madrid. Enten du er litt interessert i kunst eller mye, så kan disse museene tilby kunst verden neppe kommer til å se bli laget igjen. Pablo Picasso, Salvador Dali og Vincent van Gogh er alle verdenskjente kunstnere, og skulle være nok i seg selv for å legge et besøk innom ett av disse tre museene.

Bildet er fra Prado Museum i Madrid.
Bildet er fra Prado Museum i Madrid.

 

Forfatter

2 Kommentarer

  1. Gunvor Strøm Svar

    Ankommer Alicante kl. 19.15 11. Oktober. Skal til SAN pedro del pinatar. Går det buss dit på kvelden ?

Skriv en kommentar