Uansett hvordan man vrir og vender på det, er det ikke til å komme utenom det faktum at det meste som skjer på Costa del Sol, skjer på strendene. Sol, sjø og vannsportsaktiviteter står i høysetet og det er hovedsakelig også det turistene kommer for å oppleve. Hvilket heller ikke er det spor underlig, da Costa del Sol har noen av verdens beste strender.

Strendene består stort sett av gylden sand og er ofte svært langgrunne. Hvilket gjør dem både trygge og rolige å svømme fra, og på grunn av den fine beliggenheten ved Middelhavet holder de også forholdsvis god temperatur hele året. Strekningen er full av hoteller og feriesteder, og det er lett å finne innkvartering der. De fleste velger imidlertid å reise organisert, og kommer inn med fly via lufthavnen i Malaga.

Har man først bestemt seg for å dra på strandferie på Costa del Sol er det nok av steder og aktiviteter å velge blant. De aller fleste strendene har rikelig med hoteller og restauranter i umiddelbar nærhet, og i byene finnes det både nattklubber, barer og diskoteker. Ute på selve strendene arrangeres det ofte en rekke aktiviteter man kan delta på. Alt fra dykking, surfing og paragliding til sykling og hesteridning. Enkelte av disse aktivitetene er arrangerte og krever påmelding på forhånd, men mange av dem kan man også bare møte opp på hvis man ønsker å delta. Noen er også tilrettelagte for både barn og funksjonshemmede.

Er man ikke til det helt store strandlivet, eller man bare ønsker noen dager med noe helt annet, finnes det selvfølgelig også en rekke ting man kan se og gjøre utenfor strendene også. Innlandet ved Costa del Sol består av alt fra skogkledde fjellsider til slettemark og ørken, og egner seg perfekt til vandreturer av alle slag. Eller man kan leie sykler og dra på telttur i den spennende spanske naturen. Det arrangeres elvepadling og fjellklatring, eller man kan være med på kanotur med fiskestang og overnatting hvis man heller ønsker det.

Ut over dette er det muligheter for å dra på tyrefekting, eller man kan besøke en av de zoologiske hagene i regionen. Det finnes også flere forlystelsesparker som byr på mye moro for hele familien, og Tivoli World i Malaga er en av Spanias eldste forlystelsesparker, og en severdighet i seg selv.

Synes man det er vanskelig å velge blant alle stedene å reise, og alle tingene å oppleve, kan det varmt anbefales å leie en bil i for eksempel Malaga, hvoretter man kjører kystveien A7 og N340 fra øst til vest og stanser ved alle de attraksjonene man har lyst til å se. En slik tur krever noe mer planlegging hva overnattinger angår, men er man litt årvåken finnes det mange muligheter, også privat.

Grottene i Nerja

En av Spanias aller største turistattraksjoner er grottene i Nerja. Grottene i denne byen på Costa del Sol ble funnet tilbake i 1959, og er et fenomenalt kunstverk fra naturens side. Dryppsteinshulene i Nerja består av en rekke forskjellige bergarter, og er noe som må oppleves om man er i nærheten av Nerja. Grottene skal ha vært bebodd 20 000 år f. Kr, og det er funnet rester av knokler, keramikk og hulemalerier. Grottene i Nerja ligger cirka 3 kilometer øst for sentrum av byen.

En annen ting man må oppleve i Nerja er Balcon de Europa. Dette er en akvedukt i romansk stil som også går under navnet Europas balkong. Akvedukten er bygget midt i sentrum av Nerja, og her står det kanoner som er over 400 år gamle. En gang i tiden var det en borg her, og kanonene er omtrent det eneste igjen av den.

Les mer om det flotte feriestedet Nerja her

Se video fra grottene i Nerja her:

 

Strender på Costa del Sol

Det er ikke tvil om at Costa del Sol har noen av de flotteste strendene i Spania. Flere av strendene på Costa del Sol har fått blått flagg, og denne utmerkelsen sier noe om renheten til strendene.

Leter du etter noen gode strender på Costa del Sol, så kan du vurdere noen av disse:

Nagueles stranden: Denne stranden ligger i Marbella, i front av Marbella Club, et luksuriøst hotell.

Guadalmar stranden: Guadalmar-stranden ligger i nærheten av Malaga, og er et resultat av sedimentale avsetninger fra Guadalhorce-elven.

Bajondillo stranden: I Torremolinos finner du den vakre Bajondillo-stranden. Herfra har man flott utsikt til  Sierra Nevada-fjellene.

Torremolinos er et behagelig feriested på Costa del Sol.
Torremolinos er et behagelig feriested på Costa del Sol.

Maro stranden: Nerja har ikke bare en verdenskjent grotte. Byen har også Maro-stranden, som ligger ved de bratte klippene. Stranden ligger like utenfor byen. For å komme deg til denne stranden må du følge den gamle N-340 veien ut av byen. Playa de Maro ligger 1 kilometer utenfor landsbyen Maro.

Forfatter

Skriv en kommentar