Fuengirola er en av Spanias sydligste byer, helt nederst på Costa del Sol i Malaga provinsen. Opprinnelig er Fuengirola en gammel fiskerlandsby, men har etter hvert opparbeidet seg et velfortjent rykte som en hyggelig og trivelig turistby. Spesielt mange skandinaver har oppdaget denne lille perlen helt vest i Middelhavet og stadig flere ankommer hvert eneste år for å nyte godt av de fasilitetene byen har å by på.

På grunn av sin beliggenhet og særdeles gode klima er Fuengirola en velegnet feriedestinasjon hele året, men det er ikke til å legge skjul på at det er sommeren som er høysesong og følgelig også den mest befolkede tiden på året.

De fleste som kommer til Fuengirola kommer på grunn av den åtte kilometer lange, hvite sandstranden med alle de fasiliteter en strand av høy kvalitet skal ha. Flere strekninger av stranden er tildelt det Blå Flagg, hvilket understreker dette. Mange bruker også byen som utgangspunkt for utflukter i provinsen omkring. Det er kort vei til blant annet til Gibraltar i syd, Marbella og Malaga, eller man kan rett og slett gå på oppdagelsesferd i byens mange små gater og smug. Fuengirola har et rikt utvalg på små og spennende butikker man kan utforske, og restauranter og tapasbarer ligger på rad og rekke langs de mest populære gatene.

Liker man sjøen, finnes en flott marina hvor man kan leie seg en båt eller man kan delta på dykking, vindsurfe eller fiske. Er man mer landlig av seg, har Fuengirola flere internasjonalt anerkjente golfbaner, eller man kan dra på utflukt i regionen rundt.

Reiser man med barn er et besøk i Fuengirola Zoo tilnærmet obligatorisk, det samme med et besøk i byens skatepark som regnes som en av Europas beste. Fuengirola har også et svært rikt natteliv, og mange nattklubber og barer holder åpent mer eller mindre hele døgnet. På dagtid finnes flere museer man kan besøke, et romersk bad og ikke minst det mauriske slottet.

Komme seg til Fuengirola

Det er enkelt å komme seg til Fuengirola, og de aller fleste flyr inn via Malaga Lufthavn snaut 30 kilometer unna. Å komme rundt i byen er også enkelt, og det kollektive tilbudet er svært godt. Innkvartering bør bestilles i god tid før man ankommer byen, spesielt hvis man planlegger å reise dit i høysesongen. For de aller fleste er dette imidlertid ikke noe stort problem, da det vanligste er å bestille både reise og opphold gjennom en reisearrangør.

Feriebolig i Fuengirola

Fuengirola er også et yndet sted for mange å kjøpe feriebolig i, og 25% av innbyggerne i byen er utlendinger. Dette har medført at mange av de fastboende i tillegg til spansk også snakker ett eller flere skandinaviske språk, det samme med betjeningen i de fleste restaurantene og butikkene i byen.

Fuengirola er en hyggelig ferieby på Costa del Sol, og med en forholdsvis høy temperatur hele året rundt er det ikke uten grunn at mange nordmenn kjøper feriebolig nettopp her. Svensker, dansker og tyskere finner man også i Fuengirola med sin egen feriebolig.

Byer rundt Fuengirola

Ønsker man å reise til andre byer rundt Fuengirola, så finnes det en rekke byer og mindre landsbyer som er verdt å besøke. Torremolinos er et populært feriested som flere og flere har fått øynene opp for. Avstanden til Torremolinos fra Fuengirola er ikke mer enn 20 kilometer, og kjører du bil tar det ikke mer enn cirka 20 minutter å komme seg dit. Vi anbefaler leiebil dersom du oppholder deg på Costa del Sol, for da kan du enkelt ta deg fram til forskjellige steder. Les mer om leiebil i Spania her.

Malaga er en storby som absolutt kan være verdt et besøk, med nærmere 600 000 innbyggere. Avstanden til Malaga fra Fuengirola er 32,2 kilometer, og med bil tar det ikke mer enn 30 minutter. Vi anbefaler å benytte GPS, selv om skiltingen er relativt tydelig. Roter man seg bort, kan det være litt vanskelig å finne fram. For å kjøre til Malaga fra Fuengirola følger man veien som kalles MA-20. Les mer om Malaga her.

Herlige Fuengirola
Den herlige feriebyen Fuengirola på Costa del Sol.
Forfatter

3 Kommentarer

 1. Lene Mysen Svar

  Er det direktefly til Fuengirola fra Moss Rygge Lufthavn, eller må man inn til Oslo?

 2. Hei Lene

  Det er ikke direktefly til Fuengirola fra Moss Rygge Lufthavn, men Ryanair har fly til Malaga. Denne ruten er sesongbasert, så den går ikke på vinteren.

  Det vil imidlertid være enklere å fly fra Oslo Lufthavn Gardermoen og til Malaga. Her har man også flere flyselskaper å velge mellom.

  Spaniareise.com
  Erlend

 3. Elin Samnøen Svar

  Hei, må ikke glemme at det går hurtigtog mellom Malaga og Fuengirola som går gjennom flyplassen. Malaga – Fuengirola 45 min. Flyplassen – Fuengirola 30 min.

  Vennlig hilsen Elin, en norsk fastboer i Fuengirola

Skriv en kommentar