Nerja er et hyggelig lite feriested beliggende i den østlige delen av Malaga-provinsen. Opprinnelig er Nerja en liten fiskerlandsby som har utviklet seg til å bli et ordinært feriested uten å gå på kompromiss med sin originale sjarme. Selv om turisme nok er den viktigste inntektskilden i våre dager, drives det fortsatt utstrakt jordbruk og fiskeri i byen og innbyggerne er stolte av å holde sine gamle tradisjoner i hevd.

Ikke overraskende dreier mye av turismen seg om strendene og de aktivitetene som foregår der. Nerja er et sant paradis for enhver som liker vannsport som for eksempel dykking, kanopadling eller det å stå på vannski. Det finnes et tilbud for alle.

Skulle man imidlertid ikke være durkdreven strandløve er det mer enn rikelig av andre aktiviteter man kan delta på også, og man skal ikke gå så veldig langt for å finne spennende severdigheter heller.

Et av de desidert største høydepunktene i Nerja er de berømte grottene som faktisk er Spanias tredje mest besøkte turistattraksjon. Disse grottene inneholder noen fantastiske stalaktitter og hulemalerier og arkeologiske utgravninger viser at grottene var bebodd for over 40.000 år siden. Besøker man grottene i dag kan man se mye av dette, og man kan attpåtil overvære en konsert eller to, da deler av grottene benyttes som konsertsal på grunn av den særegne akustikken der inne.

Grottene i Nerja var et sensasjonelt funn i sin tid da fem landsbygutter spaserte inn dit i 1959. I etterkant har grottene i Nerja blitt den mest populære turistattraksjonen i hele Spania! Grottene i Nerja er såkalte dypsteinsgrotter, og ligger 4 kilometer øst for byen. Det er bare Alhambra i Granada, og Prado-museet i Madrid som kan måle seg opp mot grottene i Nerja når det gjelder besøkstall. Besøker du Nerja kan du ikke gå glipp av grottene, bare så det er sagt!

Gamlebyen i Nerja er godt bevart og så absolutt verdt en visitt. Her står de hvitkalkede husene på rekke og rad langs de smale gatene hvor små, koselige butikker selger lokal kunsthåndverk og smykker typiske for provinsen.

Man kan også dra ut til den gamle mauriske festningen, nå kjent som «Balcón de Europa», hvorfra man får en spektakulær utsikt over kysten og Middelhavet nedenfor. Vi kan anbefale en tur på hest og kjerre når man drar opp til festningen. Det gir en spektakulær opplevelse!

En forholdsvis ny aktivitet i Nerja er organiserte turer med havkajakk langs de forrevne kystlinjene langs Middelhavet. Dette er svært populært, så ønsker man å delta på en av turene, bør man bestille god tid i forveien. Inkludert i prisen får man en innføring i kajakkpadling, litt om sikkerhet samt muligheten for å låne utstyr til snorkling på turen.

Padlingen er ikke spesielt krevende utover at man bør være i forholdsvis god form, og man kan fint ha med seg barn hvis man ønsker det.

Ettersom Nerja har lange tradisjoner innen jordbruk og fiskeri, er det ikke overraskende at gastronomien har hatt gode kår i byen og hele regionen generelt. Det andalusiske kjøkken er viden kjent i hele Spania, og bør så absolutt prøves under et opphold der. Spesielt bør man prøve en «menu del dia», eller «dagens rett» på norsk, da disse ofte tilberedes med de råvarene kokken tilfeldigvis klarte å skaffe ferskt samme dagen. Hvilket kan være alt fra kjøtt eller fisk, til fugl og grønsaker.

Strender i Nerja

Det er en rekke strender i Nerja, og på en ferie her vil de aller fleste benytte seg av disse. Her er noen strender i Nerja:

  • Burriana-stranden. Denne stranden ligger en 10 minutters spasertur unna Balcon de Europa, og er trolig den mest populære i Nerja. Denne stranden er fantastisk, og er noe det første folk tenker på når de hører Nerja. Stranden har mottatt blått flagg av den europeiske union.
  • Carbeo stranden. En strand som ligger bare 5 minutter unna Balcon de Europa. Rullesteinstrand som ligger i et naturlig skjønt område fri for forurensning.
  • El Playazo. Dette er trolig den mest bortgjemte stranden i Nerja. El Playazo ligger 15 minutter utenfor Nerja i normalt gåtempo. Den mest bortgjemte stranden i Nerja, men også den største.
  • Torrecilla stranden. 10 minutters gane fra Balcon de Europa ligger Torecilla-stranden. Dette er en vid sandstrand, som er ganske populær. Det er flere benker  nede ved stranden, og vi kan anbefale en dag nede på denne stranden avbrutt av lunsj oppe på en av restaurantene.

Nerja

Overnattingsmuligheter i Nerja

Selv om Nerja er en forholdsvis liten by, så finner man selvfølgelig en rekke hoteller her. Forskjellen på overnattingsmulighetene i Nerja sammenlignet med andre byer på Costa del Sol, er at man ikke ser de høytragende hotellene ved strandkanten. Det er selvfølgelig mulig å leie feriebolig i Nerja, gjennom for eksempel Booking.com.

Ser man på hotellprisene i Nerja vil man legge merke til at disse er mye lavere enn for eksempel Malaga, Torremolinos og Fuengirola. Årsaken til at denne byen ligger lavere i pris er at det ikke er en av de typiske turiststedene. Dette er selvfølgelig godt nytt for deg som reiser til Nerja.

Leiebil i Nerja

Hva er vel et besøk på Solkysten uten leiebil? Skal man være en god stund i Nerja, så kan det være greit å ordne seg med leiebil. Skal man ta seg til omliggende steder som Malaga, Torremolinos, Granada, Torre del Mar eller Fuengirola så lar det seg enklest gjøre med leiebil. Det er en rekke aktører på Solkyste som tilbyr utleie av leiebil, og man finner de mest kjente aktørene der. Av disse kan vi nevne Hertz, Europacar og Avis. Det er ofte lurt å velge en av de store aktørene, da det ofte innebærer en ekstra trygghet.

Forfatter

1 Kommenter

  1. Fredrik Berge Svar

    Grottene i Nerja kan ikke sies å være noe annet en fantastisk. Den herlige luften inne der er en opplevelse i seg selv. Vurderer en reise til Costa del Sol igjen neste år. Da blir Nerja et av stedene jeg besøker.

Skriv en kommentar