Mallorca er den største av de baleariske øyene som ligger i Middelhavet øst for det spanske fastlandet, og sannsynligvis det folk flest forbinder med en tur til syden. Øya har siden tidlig på 1950-tallet vært hyppig besøkt av turister, og det er kontinuerlig vekst i antallet gjester som kommer til Mallorca. De siste ti årene har besøkstallet ligger på godt over 20 millioner i året, og det er bare dem som kommer med fly via lufthavnen i Palma. Så kommer alle de som ankommer med båt til en av de mange havnene i tillegg. Besøker man selv den lukrative øya der ute i Middelhavet forstår man hvorfor, for maken til ferieparadis skal man lete lenge etter.

Finn aktiviteter på Mallorca hos GetYourGuide her

Mallorca har alt. Flotte strender, gode hoteller, asurblått hav og behagelig temperatur. Høye fjell og dype daler, og et vell av severdigheter og attraksjoner.

Blant de mest kjente finner man Botanicactus som er en botanisk hage med forskjellige kaktusarter, Coves del Drac som er en enorm grotte med dryppsten og en underjordisk sjø, Castell del Rei som er et tårn med en fantastisk utsikt over øya, for å nevne noen.

De eldste spor man har funnet etter bosetning på Mallorca stammer fra 3400 år før vår tidsregning, og over alt finner man ruiner og spor etter romerne som okkuperte øya i mange år. Både templer og teatre kan man se, og flere av de romerske broene er fortsatt i bruk den dag i dag.

Liker man å gå i museer, eller bare ønsker å unnslippe solen og varmen noen timer, er det mange gode steder man kan gå. Mallorca har over 20 museer bare for moderne kunst, et historisk muesum som virkelig er verdt et besøk og en mengde klostre spredt ut over hele øya. Likeledes finnes det mengder av borger og borgruiner, palasser og kirker, og byene har noen virkelig flotte arkitektoniske perler.

Man behøver imidlertid ikke bo på feriehotell eller ligge på stranden på Mallorca heller, og mange velger å vandre rundt på stisystemene i den storslåtte naturen som er der.

Å feriere på Mallorca er stort sett det samme som å feriere andre steder i Spania, og språkene som snakkes er spansk og katalansk. På grunn av masseturismen behersker likevel mange av de fastboende engelsk, tysk og også fransk, og en og annen snakker et av de skandinaviske språkene i tillegg. Man behøver heller ingen spesielle visum eller vaksiner for å besøke øya, men husk for all del gyldig pass.

Alcudia – Den perfekte byen for barnefamilier

Alcudia er en populær ferieby på Mallorca, og som ligger nord-øst på øya. Alcudia er det perfekte reisemålet for barnefamilier med langgrunne strender og tilrettelagte hoteller for barn. Du finner den lengste sandstranden på Mallorca i nettopp Alcudia. Den strekker seg over 14 kilometer, og det er ikke uten grunn at mange nordmenn velger Alcudia når de skal på en ferie. Det er ikke lengre enn 60 kilometer til flyplassen fra Alcudia. Dette gjør at man ikke trenger å sitte på buss i evigheter før man er fremme på hotellet.

Når det er sagt, så er det fullt mulig å feriere i Alcudia for andre enn barnefamilier også. Vil man ha en avslappende ferie med sol og bading, så kan Alcudia passe bra for deg. Skal du på en ferie til Alcudia, så anbefaler vi deg å ta turen innom gamlebyen. Den er over 700 år gammel, og middagen bør du legge hit. Omgivelsene i gamlebyen er mye mer koselig, og restaurantene her har ofte bedre kvalitet på maten. På tirsdager og søndager arrangeres det marked i gamlebyen av Alcudia, og her selges det alt fra klær til håndverk.

Bildet nedenfor er fra stranden i Port de Sóller på Mallorca. Dette er en landsby hvor turismen virkelig har slått seg opp på 2000-tallet. Du finner likevel ikke de gigantiske hotellene i Port de Sóller som du for eksempel gjør i Alcudia.

Mallorca

Forfatter

Skriv en kommentar